Як аграрії вибирають ефективні комбайни

2016-07-28 10:11:33 2782
Як аграрії вибирають ефективні комбайни

Яку роль в успішності сільськогосподарського підприємства відіграє правильний вибір техніки - розповів Віталій Тарабрін, директор ТОВ «Діонісій» - одного з найуспішніших підприємств регіону.

Землі ТОВ «Діонісій» розташовані в Миколаївської області. Недостатня кількість вологи, посухи та «важкий» ґрунт - ось ті виклики, з якими доводиться боротися хліборобам.

Не зважаючи на це, за роки діяльності, підприємству вдалося розширити свій земельний банк з 10 га до 8 тис. га, досягти перших місць по врожайності, а також стати одним з найбільших і найсильніших сільгоспвиробників в Казанському районі Миколаївської області. До того ж на сьогоднішній день в компанію входить вже кілька підприємств з різних напрямків сільськогосподарської діяльності.

 
ТОВ «Діонісій» - сімейне підприємство, започатковане в 2000 р. Маючи на початку 10 га землі, за два роки ПП «Тарабрін» переросло в ТОВ «Діонісій». На сьогоднішній день компанія обробляє близько 8 тис. га землі, 5 тис. з яких припадають на зернові.
Вирощувані культури: озима пшениця, озимий ячмінь, просо, соя, рапс і соняшник.

- Чи вважаєте Ви себе успішним, і що є складовими частинами Вашого успіху? - Запитуємо у директора ТОВ «Діонісій» Віталія Тарабріна.

Віталій Тарабрін

- Так, я вважаю підприємство успішним. Наше підприємство - це сімейний бізнес, в якому працює вся моя сім'я – разом з братом і двома синами власноруч збираємо врожай за кермом комбайнів, мама й сестри допомагають з організацією процесів та обліком... Ми починали разом, працювали в найважчі часи, і працюємо зараз. На сьогоднішній день ми вважаємо себе успішними, оскільки ми можемо дозволити собі придбати будь-яку техніку, яка нам необхідна, маємо оборотні кошти, є плани по розширенню.

В основі успіху - наше ставлення до роботи, а також важливу роль відіграє правильний вибір техніки. Ми шукаємо техніку, що може більше працювати і не вимагає багато обслуговування.

Особливою рисою сімейного бізнесу Віталія Тарабріна є те, що в ТОВ «Діонісій» використовують тільки власні комбайни, тільки свою техніку, і до того ж намагаються справлятися лише своїми силами і своїми людьми.

- ТОВ «Діонісій» - серйозна компанія, - продовжує директор - і ми дуже серйозно підходимо до техніки, яку ми вибираємо. Ми вибираємо сільгосптехніку – за всіма її показниками, ми запрошуємо компанії, що представляють техніку, до нас на поля щоб переконатися в реальній роботі. Ми проводили експерименти з багатьма машинами, і віддаємо перевагу тим з агрегатів, які є і економічними, і легкими в обслуговуванні, і практичними.

На сьогодні ми сформували такий парк, що з упевненістю можна сказати: якщо б ми вибрали іншу техніку - нашого сьогоднішнього рівня ми б досягти не змогли.

З самохідної техніки в парку ТОВ «Діонісій» - трактори John Deere та МТЗ 3022 потужністю 300 к.с., а з комбайнів, після випробувань кількох моделей різних брендів, в компанії віддали перевагу роторним Versatile Torum 760, яких у хазяйстві налічується 3 одиниці, одному CLAAS Lexion 580, та Massey Fergusson.

Вперше комбайни Versatile Torum сім’я Тарабріних випробувала на полі підприємства в минулому році. Оцінивши модель під час демонстраційного показу - придбали одразу дві машини, і перевірили їх у роботі під час збирання врожаю сої з 3000 га, а цього року додали ще один роторник цієї серії.

- Однією з переваг Torum є вдале поєднання простоти і сучасних технологій, - розповідає Віталій Тарабрін, - в нашому сімейному бізнесі не всі мають досвід роботи на комбайнах закордонного виробництва. Цей же комбайн - простий у роботі, простий в обслуговуванні,  і будь-який комбайнер може з ним впоратися, при цьому показуючи високі результати, завдяки вдалим технічним рішенням, серед яких я б окремо відмітив конструкцію ротора, з обертанням деки на 360°.

На сьогоднішній день комбайни відпрацювали вже по 1,5 тис. мотогодин, і при цьому особливих недоліків виявлено не було: запчастини коштують відносно недорого, сервіс - швидкий, а на обслуговування йде приблизно 50-60 тис. грн., в той час, як на обслуговування інших імпортних комбайнів доводиться викладати по 200-300 тис. грн.

 
Зернозбиральний комбайн Versatile Torum 760:
• Потужність двигуна – 425 к. с. (Mercedes OM 460 LA MTU);
• МСП – роторного типу з декою що обертається(система Advanced Rotor System);
• Об’єм бункера – 10 500 літрів, швидкість вивантаження – 105 л/с
• Робоча швидкість до 12 км\год;
• Продуктивність по зерну до 40 тон\год.
• комфортабельна кабіна Comfort Cab з інформаційною системою Adviser ІІ
Призначений для збирання зернових, колосових, зернобобових, круп’яних, олійних культур, насінників овочевих культур тощо. Агрегатується з жатками з робочим захопленням до 12 м.

- Ми з кожним роком розширюємо посівні площі, - продовжує розповідати пан Віталій - у нас 5 тис. га площ під ранніми зерновими, і на комбайн припадає по 1 тис. га. Ми вважаємо, що це забагато, норму потрібно зменшити і привести до того, щоб на один комбайн припадало по 600-700 га, що дозволить за 10 днів закінчувати жнива. І за підсумками року ми прийшли до висновку, що в нашому господарстві найкраще використовувати саме комбайни Torum.

До того ж чималу роль відіграє і лояльне ставлення виробника техніки. Нам зручно працювати з компаніями, які розуміють сільгоспвиробника, і нам довіряють. В даному випадку – такі стосунки склалися. Тому з Versatile ми працюємо вже другий рік, і маємо намір продовжувати співпрацю.

- В той же час, вже хочеться побачити Torum нового покоління, - каже Віталій Тарабрін - такий, щоб оператор просто керував напрямком машини, більше ні про що не замислюючись, а комбайн - сам регулював втрати зерна.

А в найближчій перспективі у нас придбання ще двох комбайнів Torum. Всього ж для нашого обсягу землі нам потрібно 5-6 роторних комбайнів, які будуть справлятися з усіма необхідними обсягами.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР