CLAAS інвестував 44 млн. євро в виробництво комбайнів

2022-11-28 13:24:46 2683
CLAAS інвестував 44 млн. євро в виробництво комбайнів

CLAAS інвестувала 44 мільйони євро в виробництво найбільш сучасних на даний момент сільськогосподарських комбайнів на заводі Харзевінкель в рамках проєкту SynPro 2020.

Використовуючи найсучасніші виробничі та логістичні технології, можуть виготовлятись два асортименти моделей з безпрецедентним різноманіттям специфікацій і опцій всього на одній лінії.

Маючи до 15,000 окремих частин, сільськогосподарські трактори є одними з найбільш складних колись побудованих сільськогосподарських машин. Планування виробництва, логістика частин, виготовлення корпусу та подальше збирання є складним завданням – особливо, якщо це супроводжується великим асортиментом базових і опціональних можливостей. Заново спроєктований і збудований з нуля проєкт SynPro 2020, потужності по збиранню сільськогосподарських комбайнів TRION і LEXION в штаб-квартирі CLAAS в Харзевінкель дозволяють отримати безпрецедентне різноманіття, високу гнучкість виробництва та безкомпромісну якість – надсучасні робочі місця з значною економією CO2.

Більша різноманітність ніж будь-коли раніше: обладнано на майбутнє.

До 2021 року сільськогосподарські комбайни збирались на двох збиральних лініях в місті Харзевінкель. Однак, виробничі потужності швидко наближаються до своїх меж зі збільшенням розмірів машин і включенням більшої кількості технічних можливостей. Наведемо лише один приклад: через два старі збиральні цехи, які були побудовані між 1952 і 1958, з висотою стелі від 4.2 до 6.0 м, не було можливості провести функціональні перевірки бункера для зерна на флагманських продуктах серії LEXION. Крім того, запуск TRION влітку 2021 року потребував нового підходу – це значить, що майбутній виробничий об’єкт повинен створювати більше комбайнів в день і забезпечувати все більш широкий асортимент моделей – але з більшим використанням ідентичних частин. На сьогодні оновлення вартістю 44 мільйонів євро дозволяє виготовляти більше 30 типів сільськогосподарських комбайнів на одній збиральній лінії.

Створений за рекордний час, новий цех має площу 15,000 м2 і висоту стелі до 14 м. Демонтаж двох старих цехів і зведення нового зайняло всього 22 тижні. І це не все: світлодіодне освітлення забезпечує яскраві робочі місця з майже природнім освітленням, незалежно від часу доби. Нова 6-тонна система вентиляції циркулює 80,000 м3 повітря в приміщенні на годину, забезпечуючи приємне робоче середовище увесь рік. Тільки новий цех економить приблизно 470 тонн CO2 на рік завдяки ефективному менеджменту енергії, прекрасній ізоляції та світлодіодному освітленні.

Співробітники можуть використовувати нові загальні приміщення, також були оновлені офісні робочі простори для планування виробництва і логістики. Сільськогосподарські комбайни тепер тихо рухаються вздовж всієї збиральної лінії і тестових стендів не електричних автоматизованих візках, або коротко AGV. Всі ці фактори разом створюють мотивуюче робоче середовище, яке стимулює максимально концентрацію на робочому місці – це ще один важливий компонент звичної якості CLAAS.

Ці заходи вже призвели до економії 470 тонн CO2 на рік.

Різноманітність продукції і збільшена продуктивність – до 28 комбайнів в день при роботі в одну зміну – також потребує змін в менеджменті і внутрішній логістиці складського поверху. Частини і модулі для кожного сільськогосподарського комбайну постачаються вчасно на основну лінію збирання з ліній попереднього збирання з обох боків. Менші частини постачальників зберігаються в «супермаркеті», в той час як більші компоненти, такі як двигуни і осі, готуються до збирання одразу після доставки. Одразу поруч з новим збиральним цехом, знаходяться виробничі цикли по виготовленню корпусів для компонент, таких як молотилка, відділення залишків, бак зерна і трубка розвантаження бака зерна, а далі по лінії – фарбування, для забезпечення ідеальної відповідності. Це потребує досвіду, а також сучасних інформаційних систем і неперервного моніторингу всіх етапів виробництва в реальному часі.

Кожен в Харзевінкель – і на інших виробничих потужностях CLAAS – переслідує одну й ту саму ціль: безпрецедентну якість виробництва і максимальну доставку «з першого разу» бездоганних машин на перший етап контролю якості. Однак, шість надсучасних тестових стендів, введених в експлуатацію в 2020 році, мають останнє слово. Вони не тільки використовуються для виконання першого всебічного контролю якості, але також і для початкового введення в експлуатацію машин. Вони проходять через перевірку ідеальної роботи всіх механічних, гідравлічних і електричних функцій – і навіть перевірку електронних можливостей, таких як CEMOS, CEBIS і CEMIS 1200 з GPS PILOT і TELEMATICS.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР