VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн

2016-05-23 12:03:42 3797
VERSATILE TORUM 750: вигідний зернозбиральний комбайн

Роторні зернозбиральні комбайни – машини високої продуктивності. Здається, що вони давно мали б вже витіснити барабанні комбайни, але аграріїв час від часу зупиняють такі упередження, як буцім-то великі витрати палива, непристосованість до колосових зернових та ін. VERSATILE TORUM ці кліше розбиває.

Представляємо вашій увазі VERSATILE TORUM 750:

  • Потужність двигуна 425 к. с. (Mercedes OM 460 LA MTU);
  • МСУ роторного типу системи ARS;
  • Об’єм бункера 10 500 літрів, швидкість вивантаження 105 л/с;
  • комфортабельна кабіна.

Призначений для збирання зернових, колосових, зернобобових, круп’яних, олійних культур, насінників овочевих культур тощо. Агрегатується з жатками з робочим захопленням до 12 м.

Витрати палива за різної врожайності: менше ніж очікувалося

На збиранні пшениці з врожайністю 56-56,5 ц/га вологістю 7,5 % при агрегуванні з 7-метровою жаткою TORUM з 400-сильним  двигуном показав продуктивність 4,11 га/ч або 24,06 т/ч при витратах палива 9,7 кг/га або 1,66 кг/т.

А за врожайності 39 ц/га й вологості 10,6 % — продуктивність 4,6 га/ч чи 18,1 т/ч при витратах палива 6,85 кг/га або 1,74 кг/т.

Advanced Rotor System

У районі досліджень, за тих же умов працювали декілька комбайнів з іншими типами МСП, і меншою потужністю двигуна. Вони, звичайно, показали меншу продуктивність, при цьому декілька з них ще й більші(!) витрати палива. Але головне у цьому те, що собівартість збирання у моделі TORUM виявилась в середньому в 2 рази нижчою, ніж у конкурентів.

І цьому є своє пояснення: гранична межа врожайності для повної загрузки МСП TORUM — 43,5 ц/га, тому він працював у своєї стихії. За умов меншої врожайності також є свої дані. На збиранні (окреме комбайнування) тієї ж культури врожайністю 24 ц/га, вологістю зерна 10 % й полеглістю рослин 5,8 % машина показала продуктивність за зміну  7,1 га/ч чи 18,95 т/ч за витрат палива 5,3 кг/га або 2,0 кг/т.

В той же час машина відомої марки з іншим типом молотильно-сепаруючого пристрою й потужністю двигуна 320 к.с. (гранична врожайність 39,5 ц/га) продемонструвала продуктивність за зміну 4,56 га/ч чи 11,37 т/ч за витрат палива 6,3 кг/га чи 2,5 кг/т.  І в цьому випадку собівартість збирання TORUM була нижчою майже в 2 рази.

Що стосується роторних комбайнів інших марок, то серед них TORUM є найбільш економічним й продуктивним.

Експерти пояснюють такі високі показники особливостями молотильно-сепаруючого пристрою TORUM 750, яке є дійсно унікальним. Запатентована система обмолоту ADVANCED ROTOR SYSTEM має три складових, кожна з яких додає свій внесок у загальну ефективність машини.

Похила камера розрівнює хлібну масу, прискорює її й рівномірно подає у молотарку (система Feed & Boost). Вузол, за рахунок своєї конструкції є на 20 % більш продуктивним та на 15 % більш економічним ніж похилі камери іншого виду.

Безступінчастий гідромеханічний привод ротора дозволяє швидко, плавно й точно виконати його налаштування при зміні умов збирання. Це робить оптимізацію загрузки молотильно-сепаруючого пристрою й процесу обмолоту зручною й швидкою, а енергоресурси комбайна використовуються більш ефективно.

І нарешті, ротор. На відміну від існуючих систем, дека ротора обертається зі швидкістю 8 об/хв., а обмолот виконується не в 1, а в 3 точках. Завдяки такому рішенню кут активної сепарації збільшується у порівнянні зі звичайними роторними пристроями обмолоту, на 38,5 %  — до 180º, що визначає більшу продуктивність.

В той же час, обертання деки дозволяє комбайну працювати на вологих й соломистих фонах, оскільки попереджає виникнення мертвих зон й забезпечує самоочистку вузла. Якщо дека все ж таки забивається, передбачений конструкцією механізм аварійної зупинки спрацьовує автоматично. В цілому, ротор з декою що обертається є на 8-10 % менш енергоємним ніж традиційні роторні системи зі стаціонарним підбарабанням.

Простий, зрозумілий у експлуатації, легкий в обслуговуванні

За оцінками експертів, витрати праці під час роботи з комбайнами модельного ряду TORUM частіше є нижчими, у порівнянні з витратами під час експлуатації машин інших виробників, або знаходяться на тому ж рівні. Це досягається за рахунок зручної компоновки машини, мінімізації числа ланцюгових передач, які швидко зношуються, та оптимальної кількості точок доступу до вузлів, що обслуговуються, наявності повітряного компресора для щозмінного ТО.

Цікавий момент також у тому, що бортовий комп’ютер комбайна не тільки відслідковує й контролює технологічний процес, сповіщає про неполадки оператору, але й нагадує про необхідність проведення ТО, і навіть вказує на вузли, які потребують уваги.

За комфортом машина відповідає всім вимогам сучасності. В кабіні створено умови для зручної роботи без зайвої напруги; відмінна оглядовість, ергономічне крісло, рульова колонка, що регулюється. Просте й зрозуміле керування комбайном, клімат-контроль, пило-шумоізоляція на достойному рівні. А можливість привести себе до ладу (вмитися, помити руки), холодильний бокс для напоїв, окремий бокс для речей тільки додають комфорту.

Слід відзначити, що завдяки співпраці Versatile Україна з провідними фінансовими організаціями України, аграрії отримують можливість придбати нову сільгосптехніку на безпрецедентно вигідних умовах.

Кредитні програми компанії розроблені разом з надійними банківськими установами України, такими як, КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК, КредоБанк, ПроКредит Банк, в рамках яких клієнти отримують можливість придбати техніку без внесення авансу, без поручителів, при цьому отримуючи пільговий період по погашенню кредиту, враховуючи сезонність бізнесу клієнтів і зручний графік платежів.

Для аграріїв, які користуються програмами придбання техніки в лізинг, діє партнерська програма у співпраці з OTP Leasing.

Більш детально про існуючі фінансові програми та інформацію про техніку Ви можете дізнатись звернувшись до представництва Versatile в Україні за телефоном: +38 044 596 55 29, або електронною адресою: [email protected]

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР