Поки Рада приймає закони - «АГ Простір» не вилізає з відряджень

2020-03-30 14:59:50 1991
Поки Рада приймає закони - «АГ Простір» не вилізає з відряджень

Поки Рада приймає закони й бореться з коронавірусом COVID-19 - компанія «АГ Простір» не вилізає з відряджень, бо якщо вже агровиробники почнуть сидіти на карантині, то ми помремо від голоду, а не від вірусу.

Не зважаючи на загальний стурбований настрій серед міського населення, в регіонах наразі спостерігаємо абсолютно робочий настрій, бо СЕЗОН РОЗПОЧАТО!

Що там багато говорити… В селі Грем`яч (Чернігівська обл.) маємо справу з двома 24-рядними сівалками Great Plains YP 2425 з шириною міжрядь – 70 см, механічними висівними апаратами, гідравлічним приводом та центральним бункером для подачі насіння. Наробіток кожної з них за сезон складає приблизно по 3000 га, та й сівалки вже реально втомлені, бо за плечами мають по 10 років роботи в полі.

Тому господарство, що входить до складу «Росток-Холдинг» звернулося до нашою компанії, щоб ми поставили ці сівалки на ноги та оснастили їх усіма найсучаснішими механізмами для забезпечення якісного посіву.

Тепер по порядку:

Для приводу кожного ряду сівалок спочатку були встановлені електроприводи vDrive від Precision Planting, які дозволяють повністю відмовитись від використання ланцюгів, валів, зірочок на сівалці та дозволяє швидко змінювати норму висіву не виходячи з кабіни трактору простим натисканням на кнопку монітору і дає можливість використовувати карти завдань без додаткових розблокувань. А це дає нам перевагу у порядковому відключенні кожного ряду на раніше обробленій території та дозволяє здійснювати компенсацію норми на поворотах та на криволінійних траєкторіях.

Також встановлено висівні апарати vSet з міні-бачками. Що цікаво – сівалки Great Plains не входять до стандартного портфоліо компанії і не мають стандартних рішень для адаптації бачків висівних апаратів. Тому в компанії «АГ Простір» розроблено спеціальні монтажні комплекти та адаптери для того, щоб встановити висівні апарати на секцію сівалки й повністю зберегти подачу насіння з центрального бункера. Встановлення висівних апаратів vSet дозволяє покращити сингуляцію, позбавившись від двійчаків і пропусків.

Кожен ряд сівалки було оснащено датчиками висіву Wave Vision від Precision Planting, які мають високу чутливість до розподілу насіння. Вони краще відрізняють 2 злипшихся насінини від простого прольоту насіння, як це відбувається в оптичних датчиках типу Dickey-John. Тим більше, що господарство захотіло бачити, як через трубку проходить кожна насінина і як реально сіє кожен висівний апарат.

Так як системи контролю ваги кожного ряду ще не були встановлені і в господарстві цю задачу будуть ставити тільки наступного сезону, то по особистій рекомендації інженерів компанії «АГ Простір» було встановлено 3 тензометричних датчики для того, щоб під час руху сівалки було зрозуміло рівень контакту сівалки з ґрунтом, бо головний ворог посіву – ЦЕ ВІБРАЦІЯ! А коли сівалка починає літати над землею – втрачається глибина посіву, а це – найголовніше. Тому сівалка обладнана такими датчиками для того, щоб в процесі посіву підібрати оптимальну швидкість, з я кою можна максимально збільшити продуктивність в залежності від зовнішніх факторів.

На прохання господарства на кожну сівалку було встановлено 3 хвостовики SmartFirmer, за допомогою яких можливо провести базове обстеження ґрунту і перевірити на ряд таких параметрів:

  • рівень органічної речовини;
  • рівень пожнивних решток;
  • рівень чистоти борозни для висіву насіння;
  • температуру ґрунту.

Тобто тепер ми можемо робити посів он-лайн із змінною нормою, тобто підлаштовувати норму посіву під рівень органічної речовини в ґрунті. Також на інших секціях сівалки було встановлено хвостовики Keeton Seed Firmer, що дозволяють притиснути кожну насінину до дня насіннєвого ложа і забезпечити контакт з вологою (такою необхідною за даних обставин) і однакову схожість насіння.

Невеличкий відступ: в 2018 році це господарство вже зверталося в нашу компанію з таким же питанням. Тоді це була 16-рядна сівалка Great Plains, яку було оснащено повним комплексом такого обладнання. Результати такої модернізації настільки вразили господарство, що спонукали зараз переобладнати вже 48 рядів!

В свою чергу висловлюємо вдячність холдингу «Росток», який є нашим надійним партнером і сподіваємось, що виправдовуємо його очікування та допомагаємо отримувати прибутки навіть більші, ніж вони очікують.

Отримати більш детальну інформацію Ви можете звернувшись в компанію «АГ Простір» за тел.: +38/067/ 208 03 81

www.agprosteer.com

 Зустрінемось в полях України!

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР