Дискові борони Carrier – повна лінійка для всіх агрофонів

2015-03-11 11:08:16 5095
Дискові борони Carrier – повна лінійка для всіх агрофонів

З 1 жовтня 2014 року завод Väderstad-Verken AB виробляє серійно повну лінійку дискових борін Carrier, які здатні працювати на різних агрофонах. За вимогою клієнтів вони можуть обладнуватись великою кількістю додаткових опцій.

В Україні з 2006 року працює більше 400 дискових культиваторів Carrier з діаметром конічних дисків 45 см типорозміром від 3 до 12,25 метрів.

Є декілька унікальних машин, наприклад, Carrier 1225 підприємств ТОВ «Дзензелівське» (с. Дзензелівка Маньківського р-ну Черкаської обл.) і ТОВ АПК «Розкішне» (с. Розкішне Голованівського р-ну Кіровоградської обл.), пробіг яких перевищив 60 000 гектарів.

Найбільш популярними є типорозміри 6,5 м і 8,20 м для тракторів від 250 к. с. та відповідно від 300 к. с. Популярними у вітчизняних аграріїв є також опції до цих машин: міні-сівалки для дрібнонасіннєвих культур BioDrill, вирівнювальні планки Crossboard для роботи по оранці, а також передні навісні штригельні борони StrawHarrow для роботи відразу після проходу комбайна.

Великі диски, діаметром 51 і 61 см, мають агресивно загострену крайню частину TrueCut, створену для кращого проникнення та розрізання рослинних решток.

Транспортні габарити Carrier є досить компактними (ширина до 3 м, висота до 4 м), що є недосяжним для конкурентів, агрегати яких мають робочу ширину більше 8 м.

Нові дискові борони можуть бути оснащені трьома типами котків для різних умов та типів ґрунтів.

Найбільш популярним в Україні є важкий металевий коток SteelRunner із діаметром кілець 60 см (Рис. 1). Коток працює на новому типі гумових сайлентблоків, які дозволяють подовжити ресурс машини, подавляючи всі вібрації і удари, що виникають під час роботи котка (Рис. 2).

Трубчастий коток CageRunner стане в нагоді господарствам із легкими ґрунтами (Рис. 3). А система дворядних котків Double SoilRunner (Рис. 4) унеможливлює утворення великих грудок і залишає після себе дещо розпушений верхній шар, який легко інфільтрує вологу в глибину.

Кожна незалежна стійка із кріпленням для диску виготовлена шляхом лиття у форми. Диски кріпляться до рами через гумові амортизатори задля кращого копіювання ґрунту і подовження експлуатаційного ресурсу. Конічний диск із загартованої сталі має унікальні налаштування, які дозволяють змінювати кут атаки. Ця система, яка отримала назву MultiSet (Рис. 5), носить інноваційний характер, якому немає аналогів. Завдяки їй можна провести чітке налаштування робочих органів машини для окремих випадків, що дозволить скоротити витрати палива і підвищити якість обробітку.

Carrier XL 525 Steel Runner

Серед інновацій слід зазначити нову систему маневрування, яка дозволяє розвертатись на котку без переведення машини на колеса. Також занижене положення коліс може бути встановлене за допомогою системи кліпсів для кращої роботи у вологих умовах або для більш поверхневого обробітку ґрунту.

Серед інших корисних опцій, які можуть встановлюватись на дискові борони Carrier, слід зазначити вже добре відомі планки для вирівнювання оранки Crossboard (Рис. 6) і навісну штригельну борону StrawHarrow (Рис. 7) для перерозподілу соломи на полі перед обробітком дисками.

Carrier XL 525 Double SoilRunner

Принципово новим знаряддям для аграріїв стане система ультраповерхневого обробітку поля ножовими котками CrossCutter. Знаряддя випускається у двох варіантах: як система двосторонніх ножових котків, які встановлюються безпосередньо перед батареями дисків, і як ґрунтообробні диски на окремій стійці (Рис. 8). Ножовий коток добре зарекомендував себе в Україні в процесі обробітку полів із сидеральними культурами (Рис. 9) та стерні ріпаку й соняшнику. При використанні опції на рівних ділянках швидкість легко підвищується до 15 км на годину.

Загалом можна зробити висновок, що на сьогоднішній день завод Väderstad-Verken AB випускає найбільш збалансовану і різноманітну гаму дискових борін по типорозмірах, абсолютно недосяжну для інших конкурентів, якщо брати до уваги різноманітність опцій і простоту налаштувань. будь-яке господарство може знайти свою власну конфігурацію машини для оптимального обробітку на глибину від 1 до 16 см.

Більше дізнатися про техніку Vaderstad: vaderstad.com/ua та на FB.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР