Укрзалізниця будує 1400 вагонів зерновозів

2022-01-31 18:06:26 1244
Укрзалізниця будує 1400 вагонів зерновозів

Акціонерне товариство «Українська залізниця» розпочало програму оновлення парку вантажних вагонів.

Так, на власному підприємстві — Панютинському вагоноремонтному заводі (ПВРЗ) — компанія виготовила вже 60 піввагонів.

Впродовж 2022 — 2025 років Укрзалізниця планує поповнити свій вантажний парк 7900 новими вагонами: 6500 піввагонів та 1400 зерновозів. Це найбільше оновлення парку вантажних вагонів з 2016 – 2018 років, коли було поповнено парк 7120 вагонами.

«Минулого року за підтримки Президента та Уряду ми розпочали оновлення пасажирських вагонів та інфраструктури, цього року до програми «Велике будівництво» приєднується оновлення й вантажних вагонів. Наше завдання ліквідувати з колій металобрухт та підтримувати свій парк у кількісному та якісному стані. Акцент робимо на рухомий склад із найбільшим попитом — піввагонах та зерновозах», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Так, у 2022 році АТ «Укрзалізниця» планує збудувати на власних підприємствах — Панютинському вагоноремонтному заводі, Дарницькому вагоноремонтному заводі та Стрийському вагоноремонтному заводі — 1496 вантажних вагонів: 1446 піввагонів та 50 зерновозів. Зокрема, на Панютинському вагоноремонтному заводі буде збудовано 714 піввагонів та 50 зерновозів. Ще 1 560 вантажних вагонів планується відремонтувати на ПВРЗ.

За словами в.о. директора філії «Панютинський вагоноремонтний завод» Алли Миснік, відновлення замовлень на будівництво вагонів матиме й позитивний ефект для економіки країни та регіону.

«Вперше за три останні роки завод починає працювати та нарощувати свої потужності. Для мешканців регіону — це робочі місця та стабільна заробітна плата. Для держбюджету та місцевого бюджету — відрахування у вигляді податків. Так, за 2019 – 2021 роки завод здійснив платежів до бюджету та цільових фондів на суму 266,6 млн грн, з них до місцевого бюджету — 91,4 млн грн», — зазначила керівниця заводу.

Будувати нові вантажні вагони АТ «Укрзалізниця» планує за власні та залучені кошти.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України 28 грудня 2021 року зареєструвало наказ Міністерства інфраструктури України № 647, який дав старт масштабній програмі оновлення парку вантажних вагонів України в період 2022-2031 років. У рамках програми буде впроваджуватися поетапне обмеження терміну експлуатації вантажних вагонів у завантаженому стані протягом цілих 10 років та приведення цього терміну до нормативного, тобто піввагонів — з 44 років до 22 років; зерновозів — із 45 років до 30 років. Це той граничний термін експлуатації вагонів, який визначив саме виробник таких вагонів. Окрім цього, програма оновлення парку вагонів передбачає запуск програми будівництва вагонів на українських вагонобудівних підприємствах, що потребуватиме інвестиції в вагонобудівну галузь у розмірі понад 120 млрд грн, з боку АТ «Укрзалізниця» розмір інвестицій — 52,3 млрд грн; з боку учасників ринку — 68,1 млрд грн.

Напомним, продать или найти новую или б/у технику вы можете в нашем разделе «Продажа техники».

А чтобы ничего не пропустить – подписывайтесь на наш канал в Telegram, Instagram, и Facebook! А также – на наш канал YouTube: https://www.youtube.com/user/agropravda/videos

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР