Вирощування якісної розсади: 4 правила

2022-06-16 17:06:07 2186
Вирощування якісної розсади: 4 правила

Дуже часто ті, хто мав намір виростити відмінну розсаду, розчаровуються. Дивляться на результат та розуміють, що всі старання були марними. І в той же час, спостерігаючи за високою якістю розсади у сусіда, замислюються, у чому ж помилка.

Навіть якщо ви з колегою, наприклад, купували однакове насіння від одного виробника і на одному сайті або в магазині. Все це не означає, що результати будуть однаковими та обов'язково хорошими.

Адже здійснивши лише одну помилку у процесі пророщування, можна не розраховувати на врожайний успіх. Чому? Про це поговоримо далі…

Що вирощується розсадним способом?

Почнемо з найголовнішого – дуже багато різних рослин вирощується саме таким способом. Тому не тільки досвідченим фахівцям важливо навчитися вирощувати розсаду. Наші підказки та рекомендації не будуть зайвими і для тих, хто лише пробує себе у цій галузі.

Капуста, томат і спаржа – це далеко не всі культури, які можна вирощувати розсадним способом. Ще селера, запашний перець, томати і навіть огірки. Список чималий, і це величезний плюс. А, якщо врахувати та досягнення в генетиці та селекції, то щоб ви не захотіли розмістити у себе на городі, виростити це є чудові шанси.

До речі, для створення клумб вам знадобляться насіння однорічних квітів, їх ви Ви можете обрати в нашому каталозі. Тоді переходимо від слів до справи.

Підготовка до розсади: ґрунт, ємності, насіння

Для того, щоб виросла здорова та якісна розсада, потрібно дуже постаратися. Тільки на перший погляд завдання здається простим. Як тільки починається підготовка всього необхідного для процесу, відразу виникає ряд складностей. І перша їх – де купити якісне насіння, ємності, грунт.

Про насіння…

У нашому інтернет-магазині Matla-Flowers ми пропонуємо вам придбати не лише саджанці, а й насіння. Тобто якісну продукцію та за доступними цінами. З вашого боку потрібно максимум часу, сил і уваги. І тоді розчарування обійдуть стороною.

Коли здійснювати посів насіння?

Щойно ви придбали насіння, можна переходити до наступного етапу. Визначення моменту висадки. Так Так! Як показує практика, багато хто ігнорує рекомендації, чому спізнюються або поспішають. Зазвичай на самих упаковках вказані часові рамки, і їх потрібно завжди дотримуватися.

Ємності для розсади

От тільки куди висаджувати? Тут є тонкощі. Якщо вибрати спеціальні пластикові ємності, можна спростити процес. На відміну від тієї розсади, яка була висаджена в ящик, окремо не потрібно пікірувати. Тут можна вирішувати на користь того чи іншого варіанта, враховуючи якісь власні переваги.

Грунт

Тільки пухкий і легкий ґрунт може бути використаний. Рекомендуємо не порушувати це правило. Як і ще одне – у її складі має бути максимальна кількість корисних речовин. Запорукою результативних посівів є середня кислотність грунту.

Зверніть увагу! Одна з найпоширеніших помилок – це використання для вирощування розсади торф'яної землі з ділянки. Вона за якістю суттєво відрізняється! А не збагачений речовинами склад ґрунту може зробити рослини вразливими до хвороб.

Полив, світло, температура, вологість та інші параметри

Як тільки і ємність вибрано, і насіння куплене, і грунт підготовлений, на цьому етапі дуже бажано замочити за кілька днів насіння. Зробити це просто, використовуючи марганцівку. Далі можна займатися висаджуванням. Увесь наступний період вимагатиме з вашого боку уваги.

Ключові параметри:

  1. Протока

Для правильного розвитку рослин потрібно регулярний і достатній, але не інтенсивний полив. Необхідно створити всі умови для того, щоб нічого не заважало розвитку. Застій води неприпустимий, як і пересушування ґрунту.

Зверніть увагу! Температура води має бути не надто холодною, але й не теплою. В ідеалі вода має бути кімнатної температури.

  1. Світло

Як показує практика, не менше 14 годин світла – це той максимум, якого слід прагнути. Чому фітолампи мають підвищений попит. Не забувайте, що кут освітлення слід змінювати також регулярно, тобто повертати горщик або ящик. Тільки так можна забезпечити рівномірне освітлення і ніяк інакше.

  1. Температура

Звичайно, відсутність протягів та єдиного температурного режиму – це те, що зробить кожна рослина здоровою та сильною. Але не можна забувати, що на етапі пророщування не рекомендується зниження температури. 25 градусів – це норма. Коли ж паростки вже помітні, зниження температури обов'язково, і її межа повинна не перевищувати 17 градусів.

Багато хто стверджує, що низька температура зупиняє, вірніше уповільнює зростання. Все вірно, але саме вона і “замовляє” розсаду.

Причини невдалих посівів

Підведемо якийсь підсумок! Причин для того, щоб посіви не задовольнили, можуть бути різними. Найчастіше, це саме зневага правилами та порадами. Чому ми просимо вас дотримуватися кожної підказки. Гарних вам урожаїв!

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР