Сільське господарство буде основним рушієм відновлення України

2022-07-29 12:40:40 1292
Сільське господарство буде основним рушієм відновлення України

21-22 червня 2022 року в Стамбулі (Туреччина) відбувся Форум з питань глобального економічного впливу на Україну.

Метою заходу був пошук нових сфер колаборацій, необхідних для вирішення викликів, які постали перед Україною та світовою спільнотою через війну росії проти України, а також налагодження розробки ідей, необхідних для покращення поточного стану в економіці. Під час Форуму доповідачі наголосили, що сільське господарство є однією з головних галузей економіки України навіть у нинішній воєнний час, і саме воно стане основним рушієм її відновлення після закінчення війни – розповіла Наталія Супрун, менеджер із зв’язків з урядом та індустрією компанії Corteva Agriscience в Україні.

Захід був організований Радою з міжнародної торгівлі за участю урядових партнерів з України та Американсько-української ділової ради. Організатори заходу нарахували понад 700 учасників, серед яких були представники бізнес-промислових палат і асоціацій, які разом представляють понад 90% бізнес-спільноти України.

Ключовими висновками щодо розвитку сільського господарства, які допоможуть представникам галузі сформувати бізнес-стратегію для планів відновлення є:

1.         Сільське господарство збільшить свою вартість у національному ВВП. Розвиток галузі стане економічним локомотивом для відновлення України та за її межами та сприятиме умовам для економічного зростання та розвитку конкуренції після дослідження можливостей нових способів роботи. Ті інвестори, які готові ризикувати зараз, отримають додаткові переваги від того, що вони першими займуть свою нішу. Наголошується на ролі України не просто як житниці, а й супермаркету світу.

2.         Переробка харчових продуктів покращить продуктивність сільського господарства. В Україні достатньо сільськогосподарської сировини, але замість того, щоб виробляти продукцію з доданою вартістю хоча б для власних потреб, країна експортує майже всі продукти харчування. З розривом торгових ланцюгів і значним зростанням цін на експорт товарів з України переробна промисловість набуває нового значення, включаючи збільшення економічних можливостей.

3.         Виробництво рідкого біопалива сприятиме підвищенню енергонезалежності. Україна має ресурси для вирощування біопалива – насамперед кукурудзу та ріпак. Якщо порахувати всі технічні олійні культури, які експортує Україна і які використовуються в інших країнах для виробництва біопалива, то це може скласти близько 2 млн тонн палива на рік. Такий прогноз може представляти особливий інтерес як для українських аграріїв, так і для інвесторів.

4.         Ділова репутація - основа бізнесу для наступних поколінь, зокрема йдеться про важливість вибору правильних партнерів із правильними цінностями, в тому числі тих, хто виходить з ринку росії, як приклад етичного та репутаційного підходу до бізнесу.

 

Ці висновки вже співвідносяться з баченням найбільших іноземних інвесторів щодо їх присутності в Україні. 

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР