«УКАБ Агротехнології 2023»: демонстрація збалансованих та інноваційних рішень

2023-08-07 12:00:59 1180
«УКАБ Агротехнології 2023»: демонстрація збалансованих та інноваційних рішень

2-3 серпня 2023 року на виробничих потужностях компанії «Контінентал Фармерз Груп» (с. Велике Колодно, Кам’янка-Бузький район, Львівська область) асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» разом з агенцією UCABevent провели масштабну польову подію – «УКАБ Агротехнології 2023».

Захід поєднав у собі: благодійний майстер-клас, інформативну пленарну частину, потужний блок демонстрації техніки, виставкову зону та політ агродронів. Вперше в історії проведення «УКАБ Агротехнології» було продовжено ще й на другий день, щоб всі охочі змогли побачити в дії презентовані агрегати, оскільки через погодні умови тест-драйви всього спектру техніки в перший день були неможливі.

Під час відкриття події учасників привітав заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко, котрий поділився своїми враженнями: «Емоції переповнюють: погода дала зрозуміти, що для с/г виробників немає жодних перешкод, сектор мусить працювати, незважаючи ні на що. Дуже масштабна виставка з великою кількістю учасників. Тож вкотре переконуюсь, що Україна – потужна аграрна країна, й ми доводимо це всьому світу».

Також вітальне слово розділили генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен та генеральний директор УКАБ Роман Сластьон, зазначивши, що цьогорічний польовий захід, як і завжди, є незмінною платформою для демонстрації техніки та обміну знаннями й інформацією про інноваційні агрорішення.

В межах пленарної частини усі присутні змогли обговорити кейси, що будуть корисними для аграріїв на кожному етапі виробництва – від обрання насіння до оптимізації польових операцій за допомогою інноваційних програмних додатків. Першим спікером був представник компанії «Маїс» у Польщі Пшемислав Савіцкі з кейсом «Шлях Козацької кукурудзи до європейського фермера». Під час виступу він розповів про ідею створення бренду «Козацька кукурудза», перші труднощі з входження на польський ринок, а також поділився основними елементами успіху стратегічного плану дій, котрий має бути в кожного фермера для створення вдалих умов прийняття української продукції на ринках ЄС.

«Ми мали роки досліджень у різних кліматичних умовах, досвід роботи з європейською бюрократією, тож вже пройшли великий шлях. Останні роки для нашої команди – це наполеглива праця та подолання труднощів, що вимагають фінансових вкладень, оскільки ЄС має дуже серйозні вимоги до насіння», – наголошує Пшемислав Савіцкі.

Світлана Степанчук, керівник відділу технічної підтримки продажів BASF продовжила серію виступів. Під час короткого пізнавального огляду за темою «Важливість створення інноваційних рішень для сучасного аграрного ринку» сільгоспвиробники вкотре переконалися в тому, що BASF дотримуються абсолютно всіх вимог як в ЄС, так і в України при створенні продукції: «Допоки продукція не пройде всі випробування, ми не виводимо продукт на ринок. Випробування постійно вдосконалюються, ми моделюємо ситуації, з якими аграрії мають справу на полі», – зазначила Світлана Степанчук.

Олександр Вагін, керівник агрономічного відділу «Агрохімтехнолоджі» презентував кейс «Виробництво й логістика добрив», в якому були окреслені головні тенденції вітчизняних та міжнародних ринків добрив, а також піднято питання щодо логістичних труднощів, котрі доводилося долати виробникам впродовж останнього часу.

Продовжив пленарну частину Роман Бица, провідний фахівець технологічного супроводу продукту Climate FieldView. В своїй презентації «Практичне застосування цифрових інструментів для підвищення ефективності господарства» він розповів про користь використання платформи Climate FieldView.

«З сучасними платформами є можливість побачити те, що не бачили раніше. Наприклад, густоту посівів, визначити, які помилки були допущені. Ці дані можна зафіксувати з будь-якої одиниці техніки, що дозволяє мати візуалізацію посівів, оцінити якість обприскування, внесення добрив. Крім цього, цифрові інструменти допомагають стати більш ефективними за рахунок роботи з картами зміни норм та завдань», – наголосив спікер.  

Олександр Ростоцький, головний агроном БТУ-ЦЕНТР, підняв питання покращення родючості ґрунту та збільшення врожайності за допомогою інноваційних мікробіологічних рішень. Так, під час кейсу «Мікробіологія: кращі практики відновлення родючості ґрунту» Олександр Ростоцький зазначив: «Наразі біопрепарати посідають одне з провідних місць в агровиробництві.  Й вони можуть покращити та оздоровити ґрунтовий біоценоз, відновити сталий фітосанітарний стан,  підвищити родючість».

Фінальним міні-виступом пленарної частини стало обговорення досвіду за темою «Особливості використання цифрових даних» від Тараса Пилипаки, регіонального менеджера з продажу обладнання Trimble, котрий детально пояснив, чому сучасні інноваційні рішення дозволяють не відволікатися на сторонні речі. За його словами, при використанні продукції Trimble оператори техніки зосереджені саме на технологічних моментах, що підвищує продуктивність при виконанні с/г операцій та контроль за сировинними ресурсами.

Під час тест-драйвів агрегатів вітчизняних та міжнародних виробників, котрий відбувався в декілька етапів протягом двох днів відповідно до погодних умов, випробовували: зернозбиральні комбайни, навігаційні системи, самохідні та причіпні обприскувачі, глибокорозпушувачі, розкидачі мінеральних добрив, агрегати strip-till, плуги, дискові борони, дисколапові агрегати, агрегати для догляду за ґрунтом та закриття вологи, культиватори для смугового обробітку ґрунту, лущильники, сівалки точного висіву, зернові сівалки та посівні комплекси. У статичному вигляді вся представлена техніка була доступна для огляду увесь час заходу. Кожний учасник зміг самостійно оцінити роботу сільськогосподарської техніки та зробити висновки щодо найкращих варіантів для власного бізнесу.

Окрему увагу заслуговує презентація зернової жниварки MacDon FD 235, оскільки це новинка, котра розроблена спеціально для полегшення збору врожаю. Серед перевагах цієї гнучкої трисекційної копіювальної жниварки зі здвоєним або зтроєним мотовилом те, що вона косить чистіше й швидше , а також гарантує плавне, рівномірне подання рослинності в комбайн верхівками вперед, навіть при максимальному згині.

Також новинкою для українського поля є посівний комплекс TERRASEM V 6000 DZ з одночасним внесенням добрив від компанії PÖTTINGER, який при досконалому копіюванні поля, навіть у важких умовах та на великих швидкостях точно закладає посівний матеріал. Крім цього, вперше для широкої аудиторії протестовано дисковий культиватор Vaderstad Carrier XT 625 – причіпний дисковий культиватор з Х-подібним розташуванням дисків, який має раму складаної конструкції і робочу ширину 6,25 м. Агрегат приваблює можливостями зменшення обсягу переміщуваного ґрунту, оптимальною вагою машини та інтенсивним ультра-поверхневим обробітком ґрунту.

Незважаючи на обмеження воєнного часу на «УКАБ Агротехнології 2023» стало можливим й  демонстрація роботи агродронів. Учасники змогли насолодитися польотом дронів-обприскувачів XAG P100 та XAG V40 від компанії DroneUA. За спостереженнями компанії, українська інтеграція дронів у агровиробництво стала взірцем на світовій арені. І не дарма, бо ж сільгоспвиробники високо цінять переваги агродронів, а саме: зниження собівартості обробітку,  уникнення пошкоджень рослин, зменшення впливу ЗЗР на персонал,  високоточне внесення. 

У виставковій зоні більше 70 компаній представили інноваційні агротехнології та актуальні в умовах воєнного часу рішення для сільгоспвиробників. Учасники з ентузіазмом ознайомлювалися з різноманітними пропозиціями щодо співпраці в напрямках захисту рослин, внесення добрив та біологічних препаратів, обслуговування техніки, виробництва запчастин, вуглецевого землеробства, пільгового фінансування та кредитування.  

Крім цього, всі охочі мали можливість разом з генеральним директором ІМК Алексом Ліссітсою та генеральним директором «Контінентал Фармерз Груп» Георгом фон Нолкеном взяти участь в благодійному майстер-класі із приготування бануша з лисичками та насінням коноплі від бренд-шефині Олени Жаботинської. Вилучені кошти разом із донатами, котрі вдалось зібрати протягом  всього заходу, будуть спрямовані на DJI Mavic 3T THERMAL для потреб 7-ої роти, 3-го батальйону «Свобода» бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж», де захищає Україну Дмитро Давиденко, ще донедавна генеральний директор «Амазоне-Україна». Бо ж саме ЗСУ роблять можливим такі події, хоробро перемагаючи ворога на всіх фронтах. 

Наостанок маємо чудову новину – вже 12 вересня проведемо XIV Міжнародну конференцію «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM),  котра є унікальною для України та всієї Європи бізнес-конференцією, що поєднує в собі різноманітні аспекти управління аграрним бізнесом. Щорічно конференція стає дієвим майданчиком для спілкування та обміну досвідом, а цьогоріч, розуміючи усі проблеми сільського господарства в часи війни, буде звернено особливу увагу на те, що турбує та потребує пошуку ефективних рішень. Тож не пропустіть можливості взяти участь в напрацюваннях ефективних інструментів ведення бізнесу в умовах турбулентності. Більше про захід за посиланням: https://bit.ly/44TZPvs.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР