В чому особливості стрічкового обприскування просапних культур від Horsch

2024-01-03 17:10:40 285
В чому особливості стрічкового обприскування просапних культур від Horsch

Стрічкове обприскування просапних культур поступово виборює собі місце у практичному застосуванні. Цей метод виправдовує себе, насамперед, у вирощуванні цукрових буряків і картоплі. Багато практиків детально спостерігали за цією технологією та активно дискутували.

Застосування сучасних систем на основі RTK-сигналу дає змогу точніше закладати колії та забезпечувати їх точну повторюваність, зокрема, у рівнинних регіонах. Як і раніше, це найбільший виклик для стрічкового обприскування із застосуванням традиційного обприскувача.

Наша мета — зменшити навантаження на оператора під час стрічкового обприскування.

Під час зимового періоду ми оптимізуємо технічні рішення, що базуються на застосуванні камер і систем GPS. Ці рішення керують системою автоматичного підрулювання й утримують форсунки точно над рядком культури. Ми наразі перевіряємо точність системи керування із застосуванням камер, особливо за складних умов, зокрема схилів, або за різких поворотів рядків. Це частина нашого спільного проєкту OptiKult.

Відхилення у проходах сівалки, повороти або незначні коливання штанги створюють дещо вужчі смуги обробітку, аніж факел розпилювання форсунки

Досвід

Досвід стрічкового обприскування протягом останніх років показав, що цю систему не можна розглядати ізольовано. Це радше додаткове рішення, що дає змогу заощадити засоби захисту і витрати. Розуміємо це так: якщо вирішили обробляти цукрові буряки у стрічковий спосіб, це не має бути догмою та не означає, що відтепер всі культури оброблятимемо за стрічковою технологією. У такі роки, як нинішній, стрічкове обприскування гербіцидами, навпаки, значно цікавіше, коли поєднати його із суцільним обробітком. Дощі під час сівби та після неї — не оптимальна погода для вдалого та результативного раннього просапування буряків. До того ж у багатьох регіонах умови були вологі та прохолодні.

За такої погоди хорошу ефективність могло забезпечити перше суцільне обприскування гербіцидами. Другий і третій обробіток проводили за стрічковою технологією. На завершення заходів боротьби з бур’янами після цих обробок достатньо було пройтися між рядами просапним культиватором. Навіть така стратегія дає змогу істотно зменшити витрати ЗЗР. Поєднання суцільного обробітку зі стрічковим забезпечило чисті поля цукрових буряків у ході минулорічних дослідів, що їх проводили різні інстанції. Механічне просапування як завершальний етап перед змиканням рядків забезпечує позитивний ефект.

Застосування гербіцидів за допомогою стрічкового обприскування машиною HORSCH Leeb 12 TD на цукрових буряках із міжряддям 45 см

Просапне обприскування ↔ Стрічкове обприскування

Різні причини, зокрема юридично-правового характеру, зумовили необхідність більш точно відрізняти класичне стрічкове обприскування від просапного.

Просапне обприскування — це стрічкове обприскування за допомогою нової функції просапних знарядь із відстанню до цільової поверхні не більше ніж 25 см.

Стрічкове обприскування означає стрічковий обробіток культур із відстанню до цільової поверхні понад 25 см.

Замість висновку

Не слід розглядати і застосовувати як догму будь-які технології різних переконливих способів обробітку: суцільний, стрічковий, а в майбутньому — точковий у поєднанні з механічним способом боротьби з бур’янами. У вирощуванні просапних культур вони можуть слугувати інструментом, щоб зменшити застосування гербіцидів. Основний виклик у майбутньому — вдало підібрати технологію обробітку та оптимально включити її до стратегії гербіцидного обробітку.

______________________________________

Компанія «Агробудівельний альянс «Астра» є одним з найбільших постачальників і сервісних операторів сільськогосподарської техніки в Україні. Основні напрямки діяльності компанії — це продаж нової та вживаної сільгосптехніки техніки; гарантійний сервіс та продаж запасних частин.

«Астра» пропонує своїм клієнтам широкий асортимент техніки для виконання практично всіх видів сільськогосподарських робіт: Fendt, Valtra, Manitou, Berthoud і Horsch, Framest, Bogballe, Valley, Trimble, Oros. Компанія постачає замовникам найширший спектр оригінальних запасних частин для підтримки всіх моделей сільськогосподарської техніки всесвітньо відомих виробників. Ключову позицію в діяльності компанії посідає сервісне обслуговування сільгосптехніки, що розповсюджується на майже всю територію України і забезпечує швидке реагування на запити від аграріїв.

Компанія «Астра» вже 25 років працює на аграрному ринку України та забезпечує сільгоспвиробників якісною сільгосптехнікою, інноваційними агротехнологіями та незмінно високим рівнем сервісу.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР