В Києві представили «ЛУАЗ Фермер», народжений в Китаї

2023-06-01 11:20:14 5964
В Києві представили «ЛУАЗ Фермер», народжений в Китаї

Як ми вже розповідали, в Києві працює виставка спец та комерційної техніки ComAutoTrans. Наразі звернемо увагу на пікап «ЛУАЗ Фермер».

Зазначимо, на стенді присутні два пікапи: «ЛУАЗ Фермер» та «ЛУАЗ Сіті» 2- та 4-дверний відповідно. Презентує пікапи компанія «ЛУАЗ Моторс» під гаслом «Народжені в Україні».

Транспортні засоби оснащені електродвигуном 5 кВт та мають задній привід, а вантажопідйомність у 2-містного пікапу взагалі заявлена у 1000 кг.

Пікапи будуть пропонувати з стандартними блоками акумуляторних батарей 6,14 кВт*год (усього можливо 3 батареї), які дають запас ходу у 100 км кожний (максимум 300 км).

На виставці, навіть, вже приймали предзамовлення на майбутні електроавто по ціні 190 000 грн (без АКБ та без ПДВ). Щоб цей пікап поїхав потрібно ще дозамовити хоча б одну батарею за 45000 грн (без ПДВ), або можливо взяти її в аренду. Таким чином, реальна вартість майбутнього електропікапу, який ще не відомо де буде вироблятися, стартує з 7524 у.е. А ось пікап з дворядною кабіною взагалі вартує з 10404 у.е. з одним комплектом батарей.

Крім відкритого пікапу, у майбутньому будуть пропонувати версії з кузовом фургон, тентовану версію та виконання 4х4.

Зазначимо, наразі ці пікапи відомі в Китаї, в Південній та Латинській Америці під назвою Kaiyun Pickman і виробляються Hebei Kaiyun Automobile Manufacturing Co., Ltd у провінції Хебей. Завод займає загальну площу близько 1,3 кв.км. За інформацією виробника, Pickman сертифікован навіть в ЄС.

Тож «ЛУАЗ Фермер» та «ЛУАЗ Сіті» – це українські версії міських мікровантажівок – Pickman Classic (дводверний) та Pickman Passenger (чотирьохдверний).

Із українських деталей в них електропроводка, фари, гальмівна система та контролер акумулятора.

Ще виробник переконує в тому, що акумуляторні батареї на літій-залізо-фосфатних елементах теж вітчизняні – виробника з Одеси. Але нам щось не вдається згадати розміщення заводу літій-залізо-фосфатних за межами Китаю, а тим паче – в Україні.

Зазначимо, бейдж-маркетинг, і формат виробництва OEM (Original Equipment Manufacture) або ODM (Original Design Manufacturer) – тобто виробництво існуючого товару під іншим брендом або навіть з оновленим дизайном та іншими характеристиками – це досить поширена практика.

Тут можна згадати такі українські бренди побутової техніки як Kivi, Bravis, Saturn, Piramida, що виготовляють на китайських фабриках.

Тим не менш для виробництва автівок все може бути трохи складніше: мінімальна кількість замовлення може скласти від 500-1000 одиниць, інакше це все залишиться тим же китайським товаром для Китаю без жодної індивідуалізації.

Чи вдасться українській команді реалізувати цей проєкт – невдовзі побачимо.

Доречі, на різних ринках – досить різне і виконання цих автівок, і також досить різні ціни. Наприклад, версія Pickman Classic для Британії коштує неймовірні 13 900 євро. Але ж треба розуміти, що це трохи не та версія, яку можна купити на Alibaba за $5700.

Ще треба зазначити, «ЛУАЗ Моторс» – не має жодного відношення до Луцького автозаводу. Це такий збіг :)

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР