Fendt розробив нову надпотужну Katana

2022-09-09 09:28:29 3223
Fendt розробив нову надпотужну Katana

Завдяки Fendt Katana 850 компанія Fendt увійшла в сегмент кормозбиральних комбайнів потужністю понад 800 к.с.

Такі інновації, як удосконалений потік рослинної маси, керований вентилятор з реверсивною функцією або навіть нове 12-рядне кріплення відповідають вимогам високої продуктивності. Через десять років після випуску перших моделей Fendt Katana компанія Fendt розширює модельний ряд кормозбиральних комбайнів новим потужним поколінням.

Висока продуктивність та ефективна вентиляція

Fendt Katana 850 оснащений 6-циліндровим рядним двигуном виробництва Liebherr. З робочим об’ємом 18 літрів він розвиває потужність у 847 к.с./623 кВт згідно з ECE R120. Двигун відповідає європейському стандарту викидів Євро-5 із селективним каталітичним відновленням (SCR) без сажевого фільтру або рециркуляції відпрацьованих газів. Це захищає двигун, зменшує необхідну потужність охолодження та споживання палива за одночасного дотримання всіх стандартів. Двигун має велику кількість масла, тому офіційний інтервал техобслуговування становить 1000 годин.

Потужний 6-циліндровий рядний двигун повністю відповідає вимогам кормозбирального комбайна за характеристиками крутного моменту і характеризується вкрай низькими витратами на обслуговування. Якщо повна потужність комбайна не потрібна, то він може працювати в економному режимі для економії палива. В економному режимі швидкість обертання подрібнювальних агрегатів залишається високою за зниженої швидкості обертання двигуна. Конструкція двигуна Fendt Katana забезпечує економне споживання палива, зокрема, в режимі часткового навантаження.

Опційно Fendt Katana 850, як і Katana 650, має керований вентилятор з реверсивною функцією. Кут нахилу окремих лопатей вентилятора може бути адаптовано відповідно до потреб. Завдяки цьому у будь-який час забезпечується потрібна потужність охолодження. Якщо повна потужність охолодження не потрібна, то енергія, заощаджена на охолоджувачі, додатково переноситься на експлуатацію комбайна. За допомогою реверсивної функції вентилятора система охолодження очищується від відкладень та дрібного пилу. Автоматичне керування значно полегшує роботу водія.

Оптимальна продуктивність за високих посівів

Оптимізований потік рослинної маси має істотний вплив на пропускну здатність машини та якість кормів. Під час розробки потоку рослинної маси основна увага приділялася рівномірному потоку кормів за високої пропускної здатності і в той же час за мінімальної вимоги до потужності. Крім того, для Fendt Katana доступне навісне обладнання 490plus виробництва Kemper з 12 рядами робочої ширини. За допомогою цього навісного обладнання оптимально використовується повна потужність машини та ефективно використовуються часові вікна для збору врожаю. Додатковими перевагами є оптимізоване зчеплення з ґрунтом завдяки третьому тактильному бігуну та короткий час на переоснащення. Навісне обладнання підвішується на маятникову раму Fendt Katana 850 та забезпечує зміну кута нахилу до 14°.

Шість підпресовуючих валиків в зоні завантаження забезпечують оптимальне попереднє ущільнення кормів. Це гарантує надзвичайно високу якість подрібнення. Детектори металу та каміння на перших підпресовуючих валиках запобігають пошкодженню подріблювального барабана. В задній частині зони завантаження кількість зібраного врожаю реєструється за допомогою датчика. Згодом ці дані знадобляться для документації врожайності.

Завдяки діаметру 720 мм Fendt Katana 850 має найбільший подріблювальний барабан на ринку. Великі габарити та висока обертова маса забезпечують особливо плавний хід та підвищують зручність водіння. Опційно для кормозбирального комбайна доступні подріблювальні барабани з 20, 28 та 40 ножами. Вони охоплюють діапазон довжини зрізу від 2,6 до 41,4 мм.

Розташування ножів забезпечує тягнучий зріз, а, отже, особливо високу якість зрізу. Ножі кріпляться за допомогою щілинного отвору. Це дозволяє переставляти ножі один раз і, таким чином, використовувати всю довжину ножа. Завдяки цьому суттєво збільшується термін служби окремих ножів.

Менший знос та більша довговічність

Спеціально розроблений для матеріалоємного заточення ножовий заточувальний пристрій Fendt Katana безперервно регулює точильний камінь під час заточення. З одного боку, це забезпечує особливо рівномірне заточення ножів, а з іншого, це значно збільшує термін служби ножів та зменшує протиріз. Завдяки цьому зменшуються витрати на обслуговування.

Обробка зрізу довжиною від 2,6 до 30 мм

Компанія Fendt пропонує три різних вальцевих дробарки діаметром 300 мм. Стандартна вбудована дробарка R із зубчастим профілем підходить для зрізу довжиною до 20 мм. Для оптимальної обробки на довгому зрізі розроблена опційна дробарка RS з V-подібною спіральною канавкою. Різниця в частоті обертання 30 або опціонально 40 відсотків забезпечує ретельне подрібнення рослинної маси. Згодом це відобразиться на особливо хорошій засвоюваності.

Висота перевантаження до 6,20 метрів

Удосконалений вивантажувальний дефлектор забезпечує високу точність керування та центрування. Зібраний врожай скидається безпосередньо в машину, що дозволяє уникнути втрат під час подрібнення. Висота перевантаження до 6,20 м забезпечує цільову передачу рослинної маси навіть за великих відвантаженнях. Опційно для Fendt Katana 850 доступна система контролю наповнення Fendt Fill Control . Якщо вивантажувальний дефлектор відхиляється, то вивантажувальна заслінка автоматично контролюється, а вагонетки заповнюються більш рівномірно. Це полегшує роботу водія та підвищує зручність керування. Крім того, панорамне положення камери безпосередньо поруч із вивантажувальною заслінкою забезпечує найкращий огляд потоку рослинної маси.

Оптимальний процес ферментації

Для підтримки процесу ферментації водії можуть за бажанням встановити систему добавок для силосу. Заводська система повністю інтегрована у транспортний засіб і має ємність бака 215 л.

Облік сухої речовини

За бажанням компанія Fendt пропонує інтерфейс для датчика NIR. Це дозволить фермерам та підрядникам, серед іншого, вимірювати вміст сухої речовини рослинної маси. У разі зміни цих значень подрібнювач автоматично відрегулює довжину різання. Інтерфейс ISOBUS дозволяє використовувати різні датчики. Крім того, записані дані полегшують бухгалтерський облік підрядного підприємства.

Як і для Fendt Katana 650, розумна система повного приводу Fendt BalancedGrip також опційно доступна для Fendt Katana 850.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР