Представлена нова серія зернозбиральних комбайнів Claas Evion

2023-08-25 17:10:05 1977
Представлена нова серія зернозбиральних комбайнів Claas Evion

Claas на заміну Tucano вивів нове сімейство зернозбиральних комбайнів. Тепер на ринок вийде три моделі збиральних машин Claas Evion.

В лінійці моделі Evion 410, 430 та 450 з 6,7-літровими двигунами Cummins потужністю 204, 231 та 258 к.с., і зерновими бункерами ємністю 5600, 6500 та 8000 літрів, відповідно.

Цей зернозбиральний комбайн є моделлю початкового рівня і, швидше за все, замінить на ринку серію Tucano. Таким чином, з новою лінійкою CLAAS повністю завершують модернізацію всього модельного ряду зернозбиральних комбайнів, розпочату ще 2019 року.

Як зазначає Ян-Хендрік Мор, генеральний директор CLAAS та відповідальний за напрям збирання зернових, «EVION — це дуже важливий продукт для CLAAS, з трьома новими зернозбиральними комбайнами ми пропонуємо сучасні, але доступні за ціною машини для невеликих за розміром агрогосподарств».

Як запевняє керівництво компанії, побудовані в Китаї на базі місцевого «Домінатора» нові зернозбиральні комбайни EVION відрізняються вкрай багатим оснащенням і «безпрецедентним у цій категорії потужності функціоналом, залишаючись при цьому в розумному ціновому діапазоні».

Комбайни EVION будуть доступні на ринку у версіях CLASSIC або MAXI та у двох комплектаціях Trend та Business.

На всі три нові моделі зернозбиральних комбайнів CLAAS EVION встановлюються шестициліндрові двигуни Cummins B6.7 екологічного класу Stage V з робочим об'ємом 6,7 літрів та паливною системою Common Rail. Ці двигуни вже відомі аграріям по агрегатах TRION і характеризуються високим крутним моментом при низьких оборотах двигуна. Номінальна потужність 204 (EVION 410), 231 (EVION 430) та 258 к.с. (EVION 450) повністю реалізується вже за 1900 оборотів двигуна, холостий хід становить 800 об/хв (1200 об/хв при активній гідравліці).

Завдяки стандартному управлінню продуктивністю із системою Dynamic Power задіюється рівно стільки потужності, скільки дійсно потрібно. Це може знизити витрати пального одразу на 10%. Коли активовано спорожнення зернового бункера, автоматично вмикається найвищий рівень продуктивності. Ротаційний сепаратор забезпечує безперервне очищення в зоні забору повітря. Для базового очищення машини доступний і повітряний компресор із трьома варіантами підключення біля кабіни.

Концепція приводу, частково заснована на компонентах TRION та LEXION. Привід мотовила, всмоктуючий канал і реверс жниварки, а також молотильний барабан і варіатор вентилятора мають гідравлічний привід, що є унікальним рішенням для даного класу комбайнів і забезпечує високу експлуатаційну надійність у складних умовах. Інші важливі вузли, такі як варіатор молотильного апарату, подрібнювач соломи, жниварка або розвантажувальний шнек, включаються та вимикаються за допомогою електрогідравлічного керування. Стандартні натягувачі ременів полегшують технічну перевірку перед кожним днем використання.

Привід ходу заснований на триступінчастій коробці передач з ручним керуванням та гідростатом. Максимальна швидкість руху може становити до 30 км/год. Для варіанта MAXI доступне електричне блокування диференціала для передніх коліс.

EVION містить в собі однобарабанний тангенціальний молотильний механізм з великим молотильним барабаном діаметром 600 мм та синхронізованим поворотним барабаном з п'ятьма соломотрясами завдовжки 4,40 м при ширині каналу 1420 мм.

В результаті площа обмолотного підбарабання сягає 0,95 квадратних метрів та площа сепарації над соломотрясами 6,25 квадратних метрів.

Швидкість барабана можна безступінчасто регулювати за допомогою терміналу CEMIS 700. Для EVION CLASSIC можна використовувати діапазон швидкостей від 480 до 1150 об/хв (з комплектом редуктора 420–1080 об/хв), для EVION MAXI можливі діапазони від 220 до 600 і від 4. Відстань між підбарабаннями гідравлічно регулюється з кабіни з вбудованим захистом від перевантажень за допомогою мембранного гідроакумулятора, що запобігає засміченню молотильного механізму.

Зерновий бункер має ємність 5600 літрів – у EVION 410, 6500 літрів – у EVION 430 та 8000 літрів – у топовій моделі EVION 450. Датчики інформують водія про заповнення бункера на 70 та 100%. Крім того, велике вікно дає водію прямий огляд рівня заповнення та якості зерна. При випорожненні бункера всі три моделі EVION мають діаметр шнека зернового бункера 330 мм і, як наслідок, можливу швидкість вивантаження сільгосппродукції 90 л/c – розвантаження виконується за 1-1,5 хвилини.

Зернозбиральні комбайни CLAAS EVION можуть ефективно прибирати традиційні зернові культури з жниваркою (з мультизчіпкою) з робочою шириною захвату до 6,8 метрів, а також кукурудзу на зерно за допомогою шестирядкових адаптерів навіть на найвищих врожайних ділянках. Особливо в місцях із середньою та високою врожайністю фермери зазвичай надають великого значення хорошому подрібненню та розподілу соломи. Як альтернатива стандартному подрібнювачу соломи з 52 ножами для всіх EVION пропонується варіант з 72 ножами — ще одна революція в цьому класі зернозбиральних комбайнів. Контрніж і гратчастий брус можна відрегулювати без інструментів, перемикання з подрібнення на валкоутворення здійснюється праворуч. Дефлектори соломи регулюються вручну по робочій ширині, що забезпечує рівномірний розподіл навіть при ширині ріжучого апарату 6,8 м. Відходи та коротка солома розподіляються по робочій ширині опціональними розкидачами підлоги з гідравлічним приводом.

В кабіні знаходиться сучасний підлокітник з ергономічним багатофункціональним важелем та джойстиком управління CMOTION, наочною клавіатурою та сенсорним 7-дюймовим терміналом CEMIS 700, який контролює всі функції машини та дозволяє побачити інформацію навіть при яскравому сонячному світлі. Оскільки CEMIS 700 є повноцінним терміналом ISOBUS, його можна використовувати і для інших робіт із тракторами та навісним обладнанням поза сезоном збирання врожаю комбайном.

Всі EVION поставляються з кондиціонером, обігрівачем і камерою заднього виду вже в стандартній комплектації, як опція доступні підставки для ніг і холодильник на 30 л під пасажирським сидінням. Додаткове обладнання також включає комфортне сидіння з повітряною подушкою, дзеркала заднього виду з електричним регулюванням і другу камеру.

Доступний багатий пакет світлодіодного освітлення. Загалом на заводі можна поставити до 17 світлодіодних ліхтарів — від внутрішнього освітлення зернового бункера до службових світлових смуг під бічними клапанами.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР