В Італії відродять комбайни Arbos

2024-04-01 16:50:24 809
В Італії відродять комбайни Arbos

Ми вже розповідали про намагання китайських виробників сільгосптехніки вийти на європейський ринок. Натомість європейці всіма силами намагаються цьому завадити. Наразі починається новий раунд.

Нагадаємо, все починалось так: у 2011 р. китайський концерн Lovol Heavy Industry Ltd придбав італійську компанію Arbos, відому в минулому своїми комбайнами та тракторами.

Потім у 2015 р. Lovol ще придбала виробника сівалок MaterMacc, виробника тракторів Bubba, мінітракторів Goldoni. Взявши участь у кількох виставках та представивши концептуальні розробки техніки під європейськими брендами, Lovol Heavy Industry Ltd тоді вже впритул підійшов до етапу експансії на європейський ринок. Всі ж пам’ятають довжелезний перелік техніки – від культиваторів до потужних тракторів, який китайці пропонували в Європі під брендом Arbos?

Але не так сталося як гадалося.

Через кілька років концерн Lovol був поглинений китайською компанією Weichai Power. А Weichai не вразив європейський напрямок сільгосптехніки, чому сприяли далекі від очікування продажі тракторів Arbos та Goldoni. Продажі були значними (особливо в Чехії та Польщі), але менше очікуваних.

В результаті Weichai не висловила зацікавленості у подальшому інвестуванні в італійські бренди та заводи, і вони опинилися під загрозою банкрутства. У 2020 р. з'явились заяви про банкрутство Goldoni і Arbos (MaterMacc виробництво зберіг).

В результаті італійські підприємства, які донедавна належали Weichai, європейці почали викупляти назад. Першим став Goldoni (його викупили бельгійці з Keestrack), а згодом черга дійшла і до MaterMacc (придбав Pöttinger).

У Arbos історія вийшла трохи більш заплутана.

Спочатку компанія Weichai Lovol Heavy Industry перенесла виробництво тракторів на свою рідну землю, і трактори Arbos стали виготовляти тільки в Китаї. І саме в Китаї почались реальні продажі тракторів серії P7000 потужністю до 260 к.с. (і це після презентацій у Ганновері та Парижі).

Але ринок сільгосптехніки Європи, на який європейці всіма силами намагаються не пустити Китай, продовжує бути цікавим китайцям. І з минулого року, вже Weichai Lovol Heavy Industry робить спроби повернутись на європейський ринок, і шукає дилерів насамперед в Італії – пише agronotizie.it.

В планах компанії – продажі тракторів під брендом Lovol (у варіанті Stage V), а також – новий продукт – відродження комбайнів Arbos.

У 2016 р. Lovol Heavy Industry вже робив заяви про намагання відродження напрямку, а тепер вже Weichai планує довести цей проєкт до завершення. Разом з моделями комбайнів Arbos C 5200 та С 6000 (які вже готові до виробництва), розробляється нова лінійка комбайнів C 7000.

Спочатку вони будуть пропонуватись на батьківщині бренду в Італії, після чого буде зроблена спроба вийти й на інші ринки.

А якщо й цього разу експансія китайської техніки в Європу зазнає фіаско, то, вочевидь, виробництво перенесуть у Китай, і через деякий час (як це і сталося з тракторами) такі комбайни можна буде побачити і на полях України.

 

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР