Комбайн-рекордсмен: як New Holland СХ «закрив» 3700 га за сезон

2024-06-25 19:07:37 453
Комбайн-рекордсмен: як New Holland СХ «закрив» 3700 га за сезон

Сучасні технічні рішення та вмілі дбайливі руки – ось основні складові якісної та довготривалої роботи техніки. Ці дві умови допомагають досягати вражаючих результатів продуктивності

Так, минулого року - у агросезоні-2023 в компанії ТОВ «СП «ПАЕК» було встановлено своєрідний рекорд – один з комбайнів серії New Holland СХ відпрацював 3700 га за сезон!

Агрохолдинг «ПАЕК» давно співпрацює з компанією «Техноторг» та вже понад 10 років використовує комбайни New Holland для виконання робіт в своєму господарстві та по найму.

В групу компаній «ПАЕК» входять десятки сільгосппідприємств, 7 елеваторів та понад 40 тисяч гектарів земельного банку. Тут, в основному, спеціалізуються на вирощуванні зернових, соняшника, а віднедавна – нішевих культур.

Головний інженер підприємства – Ярослав Адамович Огієвич - поділився своїм досвідом роботи з брендом New Holland і, безпосередньо, комбайнами різних серій: «З брендом New Holland працюємо вже більше 10 років. Маємо і трактори, і комбайни, які показують себе надійно. Вони працюють з віддачею. Є комбайни, які в сезон напрацьовують більше 3000 гектарів. А також є такі, які працюють з 2013 року і до цих пір. Так! Деякі комбайни серії CX працюють у нас вже понад 10 років. Усі вони в чудовому стані.

Нашу компанію влаштовує і якість роботи, яку виконують комбайни, і витрата палива, і продуктивність, і як вони себе показують в умовах збирання врожаю.

Один з комбайнів New Holland серії СХ 8.80, який працює в господарстві, в минулому році встановив своєрідний рекорд із кількості напрацьованих гектарів –  понад 3700 гектарів за один сезон».

Як вдалося досягти такого результату? Головний інженер «ПАЕК» коментує так: «Це все завдяки командній роботі. Своє скосили - пішли допомагати іншим збирати врожай. Нашими послугами оренди користуються багато сільгоспвиробників, фермерів. Наприклад, з компанією «Кернел-ТРЕЙД» ми уже не перший рік жнивуємо разом, вони часто користуються нашими послугами.

Це і заслуга нашої сервісної служби і сервісу дилера. І все – тут нічого такого особливого. Середній показник відпрацювання цього року – близько 2,5 тисяч гектарів на кожну одиницю. Ті комбайни, що понад 3000 – вони відпрацювали спочатку в нас, а потім вже - пішли допомагати іншим жнивувати»

Тож на практиці таких високих показників вдалось досягнути за умови відсутності простоїв по логістиці та поломках. За цим компанія ретельно стежить.

Комбайном-рекордсменом став комбайн СХ 8.80 - беззаперечний лідер свого класу і флагман серед клавішних комбайнів NEW HOLLAND.

Чим цей комбайн заслужив такі високі звання? Високими показниками продуктивності в тандемі з економічністю в експлуатації.

Особливості CX8.80:

  • 4-барабанний обмолот у стилі NEW HOLLAND з секційним підбарабанням
  • Найбільший у класі діаметр основного барабана
  • Найбільша площа решітного стану під обдувом - 6,5 м2
  • 3-каскадна система з решетами попереднього очищення
  • Додаткова система домолота Roto-threshers
  • Oб’єм бункера 11 500л
  • Найпродуктивніша система вивантаження – 126 л/секунда
  • Двигун FPT Cursor 9 потужністю 394 к.с.
  • Монітор IntelliView™ IV
  • Система OPTI-FAN для точної роботи при поздовжньому нахилу комбайна
  • Найвища місткість паливного бака в класі
  • Розрахункова продуктивність 5,91 Га / год (рух без зупинок).

Саме ці конструктивні рішення, втілені у CX8.80, забезпечили високу продуктивність,  велику автономність комбайна в полі та чисте зерно у бункері.

Так, особливості комбайна New Holland CX8.80 коментує Ярослав Адамович:

Якість обмолоту та втрати: «В СХ є одна особливість, яка мені подобається: в нього два домолоти – з однієї сторони й іншої. Він чітко встигає добити все те, що не перебив барабан. В процесі роботи ми дивимося по швидкості, по решетам, вносимо корективи. Скажімо так - по втратам до цих комбайнів питань немає. І по чистоті також. Навіть елеватори кажуть, що після них ідеально чисте зерно».

Показники продуктивності: «Все залежить від врожайності, від умов. Скажімо так, середній показник продуктивності – від 35 до 60 гектарів в день. – коментує головний інженер компанії «ПАЕК».

Витрати палива: «По витраті палива буває по-різному: 8-14 л. Це все залежить від культури, яку збираємо, від врожайності, від вологи тощо.»

Універсальність: Минулого року комбайни прибирали, як зернові, кукурудзу, так і нішеві культури, які не зовсім традиційні для основної маси українських господарств. І навіть з такими задачами – справились на відмінно.

«Вони справляються ніжно! Все залежить від самих механізаторів, інженерів, налаштування комбайна, вибір швидкості жнив тощо. І все нормально виходить», - коментує Головний інженер.

Комфорт оператора:

Раніше компанія працювала з комбайнами інших брендів, а зараз повністю перейшла на New Holland. Не в останню чергу це  пов’язано з комфортом для операторів, як зазначив пан Ярослав:

«Комфорт? Так! Це також доволі важливо. Оператори, жартуючи, просять ще душову кабінку, щоб було все при собі, якусь шафку для одягу. А так клімат-контроль чудово працює, шумоізоляція – чудова. Загалом, кабіна, огляд – все це відмінно».

Простота використання:

У зв’язку з повномасштабним вторгненням багато операторів змінило свій звичний робочий одяг на військову амуніцію. То ж, компанія «ПАЕК» вимушена була шукати нових людей, аби продовжувати працювати у полі. Така частка склала близько 40%. Однак особливих проблем із навчанням для нових «гравців» не було, оскільки керування комбайнами – інтуїтивно просте.

«Було таке, що потрібно було навчати людей з 0, бо молоді хлопці траплялися. Садили їх з досвідченими операторами, вони там навчалися, потім розсаджувалися по місцях – вже по комбайнах, як треба.»

Простота обслуговування:

«Ми вже не перший рік працюємо з цими комбайнами, то ж дійшли до автоматизму в питанні обслуговування. 2-3 години налаштування – і все, він пішов. По обслуговуванню нічого важкого немає. Все зрозуміло, доступно. Те ж саме стосується регулювання: кабіна контролює процес роботи комбайна. Він бачить і втрати, і вологу»

«Наша компанія і наша команда зібрана таким чином, що ми ставимося до техніки дуже добре, з душею. Техніка нам відповідає тим же – працює і буде працювати».

На останок, Ярослав Адамович Огієвич прокоментував роботу спеціалістів Сервісної служби ТЕХНОТОРГ:

«Хлопці з Сервісної служби ТЕХНОТОРГ - молодці. Є взаєморозуміння між нами й ними. Є зв’язок. Швидка реакція. Біля них і ми трішки вчимося, біля нас – вони підтягують себе».

На сьогодні «ПАЕК» вже розпочав аномально ранні жнива 2024. І ті ж самі «бійці» New Holland серії СХ вже вийшли в поля встановлювати нові рекорди. Бажаємо успіху та вдалих швидких жнив!

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР