Господарство на Кіровоградщині: успішний сезон з комбайном CLAAS TRION 660

2024-06-28 17:50:38 550
Господарство на Кіровоградщині: успішний сезон з комбайном CLAAS TRION 660

Фермерське господарство Борщенко на Кіровоградщині завершило 2023-й сезон з чудовими результатами, завдяки використанню комбайна CLAAS TRION 660

Власник господарства, Олександр Миколайович Борщенко, впевнено ділиться своїм досвідом та розповідає про те, як вибір техніки вплинув на ефективність роботи.

Компанія ІНТЕРТЕХІНВЕСТ є офіційним дилером компанії CLAAS в Україні на території Одеської, Кіровоградської та Вінницької областей та має позитивні відгуки клієнтів про лінійку комбайнів TRION.

Своїм досвідом роботи з комбайном TRION 660 поділилось фермерське господарство Борщенко, а саме голова господарства Борщенко Олександр Миколайович.

Лінійка комбайнів TRION – це об’єдння найкращих рішень попередніх моделей, що зарекомендували себе на світовому ринку. Комбайни TRION активно працюють на українських полях, відмінно справляючись з будь-якими умовами збору врожаю. Унікальні функції моделей дозволяють задовольнити практично всі вимоги замовників. TRION підходить як для невеликих сімейних ферм, так і для високотехнологічних господарств. Незалежно від розміру господарства, вирощуваних культур і рельєфу полів, TRION забезпечує максимальну ефективність обмолоту та легкість експлуатації.

​Гасло комбайна: «TRION створений для тебе»

Фермерське господарство Борщенко було засноване у 1992 році батьком Олександра Миколайовича. Починаючи з 50 гектарів, зараз господарство обробляє 500 га землі у Компаніївському районі Кіровоградської області. Горбистий рельєф цих земель став одним із ключових факторів у виборі техніки. Як і більшість господарств цього регіону, тут практикують традиційну технологію обробітку ґрунту.

«Ми дотримуємося сівозміни з п’яти культур: озимий ячмінь, озима пшениця, озимий ріпак, кукурудза та соняшник. Це дозволяє нам підтримувати родючість ґрунту та отримувати стабільні врожаї» – зазначає Олександр Миколайович.

Для забезпечення ефективного та якісного збирання врожаю, господарство потребувало надійного та продуктивного комбайна, здатного працювати на складних ділянках.

«Наші поля дуже горбисті, з великою кількістю схилів. Через це практично немає рівних ділянок. Це впливає на вибір техніки, якою ми обробляємо землю.

Ми раніше використовували різні комбайни інших виробників, але вони мали недоліки при збиранні зернових та олійних культур.

Почали шукати барабанно-клавішний комбайн і звернули увагу на CLAAS TRION 660. До того ж, у сусідніх господарствах вже бачили роботу комбайнів CLAAS, що справляються набагато краще ніж моделі інших виробників.» – розповів Олександр Миколайович

Чисте зерно – запорука гарної ціни. Система очищення APS WALKER з JET STREAM ефективно відділяє зерно від соломи, до 90% зерна. Решту відділяють клавіші соломотряса, навіть в надто складних умовах жнив.

«Ми обирали між моделями 650 та 660 і врешті-решт зупинилися на 660 через великий об’єм бункера та можливість роботи з жатками, які ми придбали: 9-метрову SUNSPEED 12-70 для соняшника та 7,7-метрову VARIO 770 для зернових.» – поділився досвідом вибору Олександр Миколайович

APS WALKER зшістьма клавішами для високої продуктивності

Процес зберігання та вивантаження зерна в комбайнах TRION оптимізований. По завершені процесів обмолоту, сепарації та очищення, зерно надходить у бункер з автоматичною кришкою. Комбайни TRION мають високу продуктивність, завдяки ємності бункера до 12000 л та швидкості вивантаження зерна 130 л/с.

Заповнення транспорту відбувається за рахунок сконцентрованого потоку. На кінці вивантажувального шнека встановлена автоматична заслінка, яка запобігає прокиданню зерна, забезпечуючи чистоту та ефективність процесу.

«У 2023 році ми збирали озимий ячмінь, озиму пшеницю, озимий ріпак та соняшник. Комбайн справився з усіма цими культурами чудово.» – каже Олександр Миколайович

Короткий час переналаштування і незліченна кількість можливих комбінацій вирізняють унікальну сумісність TRION з MULTICROP.

Комбайн TRION забезпечує швидку зміну культур, високу продуктивність та максимальну зручність у використанні, без потреби у додаткових інструментах. Комбайни TRION оснащено підбарабанням MULTICROP зі змінним молотильним сегментом, що дозволяє краще пристосуватись до умов роботи та культури і займає приблизнно 63% від площі підбарабання. Таким чином, TRION готовий після збору зернових до збирання олійних або технічних культур, швидко та легко адаптується під різні фракції.

«Врожайність озимого ріпаку становила 4,1 т/га, пшениці – 7 т/га, а озимого ячменю – до 7 т/га. Ми орієнтуємося на якість роботи комбайна, а не на швидкість, тому втрати врожаю були мінімальні. А якість зерна після комбайну також відмінна, його навіть не потрібно додатково очищати» – говорить Олександр Миколайович

Система обмолоту APS WALKER оснащена барабаном-прискорювачем діаметром 450 мм, який забезпечує високу продуктивність. Він збільшує швидкість потоку рослинної маси з 3 до 20 м/с, що підвищує ефективність подальших процесів. Потік рослинної маси стає рівномірнішим і рухається на 33% швидше. Високі відцентрові сили покращують сепарацію зерна, і до 30% зерна відділяється вже на підбарабанні під прискорювачем, що знижує навантаження на основну деку. Рання сепарація зерна перед молотильним барабаном підвищує продуктивність на 20% без додаткових витрат палива. Комбайн TRION 660 обладнаний двигуном CUMMINS QSL9 з об'ємом 8,9 л і потужністю 408 к.с. Номінальна частота обертання двигуна становить 1900 об./хв, а під час руху дорогами – 1650 об./хв. Система автоматичного регулювання потужності DYNAMIC POWER знижує потужність і витрату палива, коли це можливо, заощаджуючи до 10% палива. Цей підхід до управління робить TRION 660 ефективним і економічним вибором для сучасного сільського господарства.

JET STREAM відмінно очищує зерно

«Ми також задоволені роботою подрібнювача соломи, який рівномірно розкидає її на всю ширину жатки.» – підрахував Олександр Миколайович.

Комбайни CLAAS TRION вирізняються комфортним і зручним управлінням. Нова кабіна пропонує більше простору і може бути оснащена додатковим шкіряним сидінням, яке обертається на 30° в обидва боки для зручності оператора. Підставки для ніг забезпечують комфорт навіть під час довготривалої роботи. Великі вікна та вузькі передні стійки забезпечують чудовий огляд обладнання. 12-дюймовий термінал CEBIS забезпечує інтуїтивне керування, яке не вимагає спеціальної підготовки, дозволяючи навіть новим співробітникам швидко освоїти управління TRION. Система також надає миттєву допомогу та оптимізує продуктивність, адаптуючи рівень меню під досвід користувача, щоб уникнути перевантаження інформацією. Інтегровані функції CEMOS DIALOG і CEMOS AUTOMATIC дозволяють одночасно переглядати три інформаційні вікна. Керування терміналом здійснюється за допомогою сенсорного екрану або перемикачів. Налаштування молотильного блоку та системи очищення проводяться легко завдяки кнопкам прямого доступу на підлокітнику управління.

Потужний привід подрібнювача соломи, радіальний розподільник для великої ширини захвату та автоматична система адаптації напрямку розподілу

Комбайн має чудову оглядовість і освітлення, що робить роботу в кабіні зручною і безпечною навіть в темну пору доби. Завдяки команді ІНТЕРТЕХІНВЕСТ правильно підібрана модель комбайна виходячи з потреб та враховуючи всі наші особливості в роботі.» - ділиться враженнями Олександр Миколайович

Компанія ІНТЕРТЕХІНВЕСТ здійснює підтримку клієнтів на всіх етапах співпраці – від вибору техніки до її обслуговування. Має багаторічний досвід та злагоджену систему сервісного обслуговування, що дозволяє швидко та в короткі терміни вирішити питання клієнтів, будь то запасні частини або технічне обслуговування. Консультацію можна отримати за номером телефону гарячої лінії 0 (800) 408 888

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР