ПриватБанк фінансує сільгосптехніку JCB з відсотковою ставкою від 0,01% річних

2023-11-20 12:22:11 1110
ПриватБанк фінансує сільгосптехніку JCB з відсотковою ставкою від 0,01% річних

Кому та як отримати.

Заміновані поля, вкрадений врожай, розбита техніка, нестача спеціалістів через мобілізацію… Це реалії, в яких уже понад рік повномасштабної війни живуть українські аграрії. Аби підтримати український бізнес, ПриватБанк активно фінансує мікро, малі та середні підприємства за Програмою «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9% і є одним із лідерів такого фінансування серед українських банків.

А для сільгоспвиробників ПриватБанк нещодавно запустив надзвичайно вигідні умови купівлі сільгосптехніки британського бренду JCB. Тож розповідаємо подробиці. 

JCB FINANCE: що це за програма

З 2019 року ПриватБанк активно розвиває різні партнерські програми. Зараз запустив таку для аграріїв. Програма називається JCB FINANCE, її реалізують спільно з британською компанією JCB. Ця програма дозволяє українським підприємствам купувати сільськогосподарську та будівельну техніку всесвітньо відомого бренду JCB у кредит та лізинг на вигідних умовах. А саме: мінімально вкладати власні кошти та отримати фінансування у стислі терміни. Позику надають у гривні, що захищає від ризику коливання курсу валют. Відсоткова ставка – від 0,01% річних.

Головні переваги участі в програмі JCB FINANCE:

  • пільгова ставка фінансування від 0,01% річних;
  • фінансування в гривні без ризиків коливання курсу валют;
  • авансовий платіж від 20%;
  • термін фінансування до 5 років;
  • немає прихованих платежів;
  • можливість отримати швидке рішення за рахунок спрощеного аналізу заявок.

У межах JCB FINANCE Приватбанк співпрацює з офіційними дилерами JCB в Україні: ТОВ «Констракшн машинері», ТОВ «Агріматко-Україна», ТОВ «Ландтех». 

Кому видають кредит і як його отримати

Кредит можуть отримати як юридичні особи, так і ФОПи. Банк фінансує підприємства на всій території України, крім окупованих регіонів та регіонів, що знаходяться в безпосередній близькості до зони ведення бойових дій. 

Компанії з прифронтових територій можуть брати участь у фінансуванні. Але розгляд заявок від таких клієнтів відбувається за стандартним алгоритмом: банку потрібно поглиблено оцінити поточний стан бізнесу клієнта.

Сума кредиту залежить від потреб та фінансового стану позичальника. Заявки з сумою фінансування до 10 млн грн для юридичних осіб та до 2 млн грн для ФОПів розглядають за спрощеною процедурою. Звісно, якщо компанія має достатній рівень платоспроможності, позитивну кредитну історію та бездоганну ділову репутацію.

При спрощеному аналізі банк повідомить про рішення щодо кредиту впродовж 5 днів, при стандартному розгляді – впродовж 14 днів.

Якщо ви хочете стати учасником програми, зверніться до найближчого відділення Приватбанку або до офіційного дилера бренду JCB. Дія програми поширюється на окремі моделі техніки. Їх перелік можна дізнатися у менеджерів офіційних дилерів JCB або у співробітників ПриватБанку. Визначившись із машиною, потрібно подати заявку до ПриватБанку для отримання фінансування.

Для участі в програмі потрібен мінімальний пакет документів

Аби отримати кредит за програмою JCB FINANCE, потрібно подати актуальну звітність, юридичні документи та заявку для участі в Програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Цього вистачить, якщо банк розглядатиме заявку за спрощеним алгоритмом.

Якщо ж документи розглядатимуть за стандартною процедурою, до додатково потрібно надати інформацію про діючі кредитні зобовʼязання, розшифровки статей балансу, а також відповіді на уточнюючі запитання, які можуть виникнути в процесі аналізу.

Банк не фінансує підприємства з негативною кредитною історією та якщо компанія є збитковою чи має від’ємний власний капітал. Також у фінансуванні відмовлять, якщо підприємство має велику кредитну заборгованість та проблеми з платоспроможністю.

Від початку 2022 року 79% заявників отримали позитивну відповідь щодо фінансування. Цікаво, що найчастіше українські підприємства обирають такі моделі техніки JCB: універсальний екскаватор-навантажувач JCB 3 СХ, його купують аграрні та будівельні підприємства. Також серед фаворитів лінійка телескопічних навантажувачів JCB 541-70, JCB 531-70, JCB 527-58.

Незважаючи на війну ПриватБанк нарощує оберти підтримки бізнесу

Із початком повномасштабного вторгнення багато учасників ринку кредитування скоротили фінансування. Здебільшого вони зосередилися на підтримці діючих клієнтів.

Але ПриватБанк виконує не лише комерційну, а й соціальну функцію, тому вже в травні 2022-го він відновив фінансування, у тому числі клієнтів з деокупованих та прифронтових регіонів.

Збільшення кредитування відбулося за рахунок програми державних гарантій «Доступні кредити 5-7-9%». Так, у 2021 році банк прокредитував бізнес на придбання техніки в сумі 2,3 млрд грн, у 2022 році – 2,4 млрд грн. За 10 місяців 2023-го вже видав позик на 3,9 млрд грн. Прогнозується, що тенденція до зростання кредитного портфелю має бути збережена. Приватбанк активно працює над розширенням партнерських програм.

Загалом у кредитному портфелі ПриватБанку аграрний сектор займає 70%. Від початку повномасштабного вторгнення банк профінансував купівлю понад 40 одиниць техніки JCB на суму понад 110 млн грн. Наразі банк фінансує лише придбання нових машин, та незабаром можна буде отримати позику і на купівлю вживаних. Однак є умова: ця техніка має бути придбана у офіційних дилерів.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР