На скільки «точним» має бути точне землеробство,

2020-01-28 12:43:20 2695
На скільки «точним» має бути точне землеробство

або один курсовказівник не врятує вас від втрат урожаю!

Сучасний світ став таким, яким він є, здебільшого завдяки революції в сільському господарстві. Технологічний прогрес набагато підвищив ефективність ресурсів у цій галузі.

На календарі вже 2020 рік і здається, що скоро «яблуні на Марсі зацвітуть». Але, коли людина їсть хліб, то вона не завжди замислюється, як його виростили або скільки посівного матеріалу потрібно на 1 гектар. Ми не думаємо про те, що в 2050 році для забезпечення харчових потреб людства знадобиться на 70% більше врожаю, ніж зараз. При цьому клімат на нашій планеті постійно погіршується, а придатні для вирощування площі скорочуються.

Тут на допомогу агро виробникам приходять новітні технології, що дозволяють не тільки збільшити виробництво в умовах обмежених ресурсів, а й підвищити його ефективність. Тому точне землеробство – одна з найгарячіших тем в кругах аграрних та ІТ-спеціалістів.

Але, спустимось на землю… і подивимось на свій основний ресурс – сівалку…

Вам точно набридло замінювати зірочки, ланцюги та вали! Ви десь чули про диференційне внесення, посекційне відключення, систему контролю висіву та компенсацію на поворотах? Ви досі думаєте, що на посіві неможливо зекономити? Не марнуйте свого часту та позбавте себе від проблем! Наразі необхідна абсолютна заміна механічному посіву.

Система Graham Pro – унікальна безпровідна система управління висівом, притискним зусиллям, внесенням добрив.

Graham – надійний мотор нового покоління!

Контроль норми висіву та індивідуальне відключення рядків здійснюється за допомогою індивідуальних електромоторів, що встановлюються на будь-яку сівалку та будь-який висівний апарат і заміняють собою всю ланцюгову трансмісію сівалки.

Використовуючи безпровідну систему контролю глибини Graham Force від ТМ Graham, ви зможете контролювати глибину посіву завдяки притискному зусиллю, що подається індивідуально на кожну секцію сівалки. Це суттєво вирівнює схожість та безпосередньо впливає на збільшення врожайності вирощуваних культур.

Використання системи контролю застосування рідких добрив Graham Liquid від ТМ Graham дозволяє економити на внесенні, вимикаючи їх подачу автоматично, а також при використанні змінної норми, щоб зменшити надмірні витрати та покращити врожайність  шляхом раціонального розподілу основного живлення. Тепер ви самостійно можете контролювати витрати добрив з використанням фіксованої норми на гектар або за допомогою карти завдань, щоб забезпечити максимальну ефективність живлення.

Контроль внесення гранульованих добрив Graham Granular за допомогою спеціалізованих електроприводів Грехем дасть Вам змогу контролювати кожну секцію внесення сухого/гранульованого добрива індивідуально та дає операторам можливість відключення та зміни витрат добрив. Така безпровідна система є простим та зручним рішенням для тих, хто хоче підвищити якість застосування сухих добрив, знизити витрати та максимально підвищити врожайність.

Тепер поїздимо і, бажано, рівно…

Про РТК сигнали зараз не чув тільки лінивий, а ваш сусід - продвинутий фермер навіть встановив собі якусь станцію для приймання сигналів. А ви? А ви їздите як вчили в бурсі або (в кращому випадку) просите в нього сигнал, бо посіви ВИМАГАЮТЬ ТОЧНОСТІ!

В сільському господарстві РТК станції використовуються для того, щоб забезпечити високу точність для всього циклу робіт, починаючи з підготовки ґрунту та закінчуючи збиранням врожаю. Особливо істотним є застосування в господарствах, що спеціалізуються на вирощуванні просапних культур, де це вимагає найбільшої точності при посіві, обприскуванні, живленні та збиранні.

Основні переваги:

  • Точність – при використанні РТК сигналів ви отримаєте точність до 2,5 см та зменшення перекриттів на усіх проходах техніки;
  • Повторюваність - гарантована повторюваність з року в рік (збереження точки координат траєкторії руху техніки);
  • Економія – за рахунок мінімізації перекртиттів (економія на посівному матеріалі, добривах та ЗЗР), зменшення витрат на паливо.

З 2019 року компанія «АГ Простір» пропонує реалізацію проектів з впровадження РТК-технологій за надзвичайно доступною ціною. Встановивши базову станцію TERSUS GeoBee  у вашому господарстві, ви зможете постійно працювати в полі з мінімальними похибками між проходами (2,5 см).

TERSUS GeoBee відкриває користувачам можливість передавати поправки в реальному часі через Інтернет простим та зручним способом (використовуючи SIM-карту або кабель Ethernet без статичної IP-адреси).

 

  • Мінімізуйте перекриття між проходами техніки!
  • Забезпечте повторюваність проведення операцій з року в рік!
  • Мінімізуйте похибку при автоматичному відключенні секцій агрегатів!
  • Використовуйте найвищу точність при замірі полів, складанні завдань для техніки, дронів і т.д.!
  • Станьте користувачем джерела поправок та відмовтесь від постійних абонплат!
  • Використовуйте ресурсозберігаючі технології (Strip-Till, міжрядну прополку)!

 

А тепер – вишенька на торті!

Для отримання поправок на техніці необхідно використовувати модем з СІМ-карткою і доступом до Інтернету. Нашою компанією розроблений універсальний модем ProSteer RTK  для безперебійного отримання RTK поправок. Він оснащений 2ма СІМ-картами, які автоматично переключаються між собою в залежності від якості покриття.  Використовуючи комплексно станцію TERSUS GeoBee  і модем ProSteer RTK , Ви отримаєте гнучкий, універсальний та доступний за ціною інструмент для рішення повсякденних задач в полі з надвисокою точністю.

 

То хот ж такі «АГ Простір» і чим вони займаються?

9 років поспіль спеціалісти компанії «АГ Простір» допомагають агро виробникам впроваджувати системи точного землеробства.

Компанія «АГ Простір» спеціалізується на таких напрямах, як переобладнання сівалок, системи внесення добрив та впровадження навігаційних рішень.

Зараз у переважної більшості агро компаній надзвичайно затребуваними є супутникові сигнали контролю. Компанія «АГ Простір» на професійному рівні займається розробкою RTK проектів, з якими можливо контролювати всі виробничі процеси (обробка ґрунту, посів, міжрядна прополка і т.і.) з найвищою точністю. Ми безпосередньо розробляємо проект, підбираємо спеціалізоване обладнання (курсовказівники, базові станції Tersus, модеми ProSteer RTK, електромотори Graham).

Ви можете купувати обладнання у різних агро виробників, але обслуговувати їх повинна одна сервісна служба. Наша компанія пропонує комплексне сервісне обслуговування систем точного землеробства, встановлених на будь-яку техніку, а сервісна служба надає послуги як з передсезонного профілактичного обслуговування, так і з аварійного ремонту такого обладнання, як:

  • системи автоматичного керування (автопілот);
  • системи допоміжного керування (підрулювач);
  • системи диференційного внесення матеріалів (посів, обприскування, розкидання, внесення);
  • системи моніторингу врожайності;
  • системи передачі сигналів корекції.

 

Отримати більше детальну інформацію ви можете, звернувшись в компанію «АГ Простір»:  

https://agprosteer.com 

+38 067-208 03 81, +38 068-202 74 72

 

Зустрінемось в полях України!

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР