Готуй сани влітку, а сівалку – зараз!

2020-12-17 12:57:23 3808
Готуй сани влітку, а сівалку – зараз!

#Не_проспи_посівну

Яку сівалку купимо? – актуальне питання. Спочатку господарство визначає, які функції буде виконувати агрегат в конкретних ґрунтово-кліматичних умовах, а потім вибирається модель і виробник. А ще обов’язково треба брати до уваги: вартість техніки та її можливості, продуктивність та якість виконання робіт, простота в обслуговуванні. Пошук компромісу в цих питаннях – непроста задача. Важкість вибору ще й в тому, що щорічно на ринку з’являються нові моделі посівної техніки, за якими треба слідкувати, спираючись на власний досвід, поради сусідів, інтуїцію та рекомендації виробників. Також треба врахувати кількість витратних матеріалів, витрати на ПММ і все, що впливає на собівартість виконуваних нею робіт.

А навіщо вона потрібна ?

Зараз аграріям потрібна перш за все недорога, продуктивна, технологічна та економічна сівалка. Вона має бути якісною, надійною, забезпечувати рівномірний та точний висів насіння на задану глибину за різних умов роботи, в тому числі – несприятливих. Плюс - вона повинна бути простою в налаштуваннях, експлуатації та ремонті. Це основні вимоги до сівалки, призначеної для посіву просапних культур і новизна – тут не головне.

Тиша до лютого

В лютому-березні в більшості господарств починається підготовка техніки до нового сезону. Це спричиняє справжні «затори»  в сервісних центрах, довгі очікування інженерів та черги за запчастинами.

А під час посівної зазвичай не до ремонтів. Тому головне для техніки восени - це надійність. Щоб техніка ефективно працювала та приносила прибутки, її потрібно постійно обслуговувати. Ланцюги, вали, зірочки і т.і. – це шкидкозношувані деталі. Їх потрібно замінювати впродовж всього сезону. А в посівну частіше потребується усування екстрених поломок та й виробники запчастин зазвичай піднімають ціни.

Воно Вам треба?

Придбання нової сівалки або безлічі запчастин до неї – не завжди правильно. Основне завдання, яке повинен ставити собі аграрній, це якісний посів та можливість економії. Адже після придбання нової сівалки - придбання запчастин не припиниться – тому це подвійні витрати. А в наш час – дорожчає все і кожен день!

Зроблено в США – запорука якості

Більше 10 років в США розроблено та активно практикується переобладнання посівної техніки системами управління висівом з електроприводами. Це значно економить кошти завдяки: перевагам автоматичного відключення рядків та використання карт-завдань; зменшення витрат на насіння та добрива.

Тепер докладніше

Зараз, коли Ви провели техогляд та дефектовку Вашої сівалки та підрахували всі можливі  витрати на закупівлю запчастин, перед Вами знову постануть такі проблеми, як:

  • висока зношеність та постійна заміна запчастин;
  • довготривале та постійне ручне налаштування вузлів сівалки;
  • інколи – неможливість придбання нової моделі сівалки;
  • проблема з висівом різнофракційного посівного матеріалу;
  • встановлення різної норми висіву на різних ділянках поля;
  • пересіви, загущення посівів та внутрішньовидова конкуренція;
  • недостатня кваліфікація механізатора.

Позбутися цього можна, модернізувавши свою сівалку системою управління висівом з електроприводами американської ТМ Graham. Електроприводи Graham PRO та система притискного зусилля Graham FORCE повністю позбавляють від необхідності в надлишкової кабельної розводки та гідравлічних шлангів при контролі норми висіву та глибини заробки, що прогнозовано впливає на підвищення врожайності. Використовуючи індивідуальне автоматичне відключення рядків, компенсацію на поворотах та контроль змінної норми по кожному ряду, Ви мінімізуєте пересіви, отримаєте візуальну статистику по кожному ряду (пропуски, двійчаки, сингуляція по кожному ряду та по сівалці в цілому), а додаткові модулі Graham LIQUID, Graham GRANULAR можуть контролювати внесення рідких, гранульованих добрив та глибину заробки всього на одному планшеті.

Основна перевага – економія на всьому!

Система Graham COMMAND PRO – унікальна безпровідна система з електроприводами на ринку України. Механізатор використовує тільки планшет на ОС Android для управління системою, який з’єднується з контролером за рахунок Bluetooth з’єднання, а контролер використовує запатентований безпровідний протокол на зв’язку з кожним рядом сівалки окремо. Тобто – єдина проводка на сівалці – живлення електромоторів (більше не буде ніякого зношення пневмомуфт, гідромоторів, послаблення фітингів і проблем з валами, ланцюгами і зірочками). Система електроприводів має практично нульове технічне обслуговування.

Скоротіть Ваші витрати!

Зменшення витрат на технічне обслуговування: заміна зірочок, ланцюгів, валів економить $ 50 / ряд щорічної вартості обслуговування.

Зменшення витрат на посівний матеріал: підвищення точності посіву за рахунок контролю обертів двигуна та порядного відключення веде до зниження витрат посівного матеріалу ≈ $ 400/100 га.

Підвищення прибутковості: використання карт диференційного внесення призводить до покращення врожайності. Дослідження показують, що диференційна зміна норми може підвищити врожайність на 12-17%, а застосування системи контролю глибини  - ще додатково підвищити  врожайність на  3-5%.

Доступність сівалки: нова сівалка коштує 80000 $, а переобладнання старої сівалки – лише 20% від вартості нової плюс покращення функціоналу.

З таким апгрейдом сівалки Ви будете готові до якісної весняної посівної з гарантованим приростом врожайності, економією посівного матеріалу, ПММ і часу.

У нас погоди взимку різні, сніжно-безсніжні і холодні, тому зазвичай в агровиробництві зима – «не сезон». Але об’єм робіт в інженерів, механіків та власників агробізнесу не зменшується, адже господарства саме в цю пору виконують дії, на які в розпал польових робіт не вистачає часу. Взимку є можливість відремонтувати техніку, передивитись новий асортимент, придбати запчастини, а також – це час планування та складання кошторисів на сезон. Тому, якщо Ви не хочете, щоб техніка встала посеред поля в квітні, то час турбуватися про її надійність вже зараз!

 

«АГ Простір»  -  ексклюзивний представник Graham Electric Planter, офіційний дилер TERSUS GNSS , офіційний партнер FieldBee, розробник універсального модему ProSteer RTK і власник торгової марки AG Prosteer.

Отримати більш детальну інформацію Ви можете звернувшись в компанію «АГ Простір» за тел.: +38/067/ 208 03 81

www.agprosteer.com

Зустрінемось в полях України!

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР