Fendt розширює перелік рішень для оптимізації роботи фермерів

2022-09-13 16:10:58 1460
Fendt розширює перелік рішень для оптимізації роботи фермерів

FendtONE offboard – це цифрове рішення для простої, індивідуальної організації роботи та документації, яке доповнює бортове робоче місце водія FendtONE onboard.

FendtONE offboard буде поступово розширюватися і постійно доповнюватися новими функціональними можливостями відповідно до поточних потреб клієнтів.

Фермерські господарства мають дуже різноманітну структуру. Як наслідок: різні виклики та фактори витрат. Якщо підприємства з великою кількістю невеликих площ змушені витрачати багато часу на планування замовлень і оформлення документації, то підприємству з великою кількістю співробітників потрібно більше часу на планування персоналу. У часи нестачі кваліфікованих працівників, законодавчих обмежень і стислих часових проміжків для збирання врожаю фермери мають використовувати свій час якомога ефективніше.

Зростаючі витрати на пальне, добрива і засоби захисту рослин, а також на персонал лягають тягарем на фермерські господарства по всьому світу. У середньому 45 % робочого часу в орному господарстві припадає на продуктивні машино-години і 15 % – на технічне обслуговування та догляд за машиною (джерело: оцінка експлуатаційних даних BB Göttingen). Це означає, що 60 % робочого часу припадає на роботи, пов’язані з машиною.

Решта 40 % робочого часу в основному витрачається на організаційні заходи, такі як адміністрування територій, планування замовлень із використанням машин та персоналу, а також документація діяльності на полі. Саме тут FendtONE offboard стане в нагоді та зможе скоротити цей час за допомогою простих рішень.

Точна підготовка заощаджує час

Якщо погода дозволяє провести перші польові роботи, то тривалі приготування коштують дорогоцінного часу. Всі ресурси для формування замовлень під час сезону можна створити ще до початку сезону. За допомогою функції «Команда» реєструються всі співробітники на підприємстві. Кожній людині може бути відведена певна роль. Якщо постійні працівники можуть, наприклад, створювати замовлення, то це не може стосуватися тимчасових працівників або практикантів. За допомогою функції «Машини» можна впорядковано зберігати інформацію про трактори, навісне обладнання та самохідні машини разом з їхніми характеристиками. Експлуатаційні матеріали, такі як добрива та засоби захисту рослин, можуть бути закладені заздалегідь. Така підготовка полегшує розподіл замовлень і заощаджує час на початку сезону.

Крім того, якщо машина вже має дані про доступні межі полів та колійні лінії з оптимізованою схемою обробки, то продуктивність причепа буде сповна використовуватися з першої хвилини на полі. Їх можна заздалегідь перевірити в FendtONE offboard, а потім надіслати безпосередньо водію в машину через мобільний зв’язок. Таким чином, площі обробляються точно й ефективно незалежно від машини на основі єдиних вихідних даних. Якщо фермери додатково використовують розумні технології, такі як навігація Fendt Guide, управління секціями (SC) або змінна норма внесення (VRC), то це одночасно зменшує споживання експлуатаційних матеріалів і підвищує прибутковість. Особливо при вкрай неоднорідних формах поверхні та умов ґрунту ці рішення розкривають весь свій потенціал.

Скорочення часу простою і оптимізація машин у полі

Ланцюги збирання врожаю особливо ефективні тоді, коли вони працюють безперервно. За допомогою FendtONE можна уникнути простою через брак пального або недостатнє знання місцевості. Господарства з широко розкиданими або змінними полями, а також із великою кількістю машин або навіть змінних водіїв отримують переваги від використання функції «Карта+». Карта показує розташування машин, а також рівень пального або AdBlue в режимі реального часу за умови, якщо трактор оснащений базовим пакетом телеметрії від Fendt. Забезпечення задіяних у полі машин такими експлуатаційними матеріалами, як добрива та дизельне пальне, або навігація на незнайомій місцевості здійснюється швидко та відповідно до вимог. Як наслідок: скорочення часу простою.

Розумні технології, такі як система навігації, Section Control або змінна норма внесення в FendtONE onboard, дозволяють ефективно використовувати ресурси, значно зменшити споживання експлуатаційних матеріалів і, таким чином, можуть підвищити прибутковість підприємства.

Замовлення безпосередньо з офісу в машину

Нині більшість підприємств узгоджують робочі замовлення телефоном або через чат-програми. За допомогою функції «Fendt Task Doc: Створити замовлення» в FendtONE Offboard робочі замовлення можна запланувати напередодні ввечері лише кількома клацаннями миші і надіслати безпосередньо в машину. На початку робочого дня вся інформація, наприклад, про машину та навісне обладнання, оброблювану площу, а також точні дані робочого замовлення зберігаються в машині. Немає потреби в узгодженні особисто або телефоном, так що водії можуть відразу розпочати роботу. Ще одна перевага: усю інформацію видно з першого погляду, тому машини завантажуються оптимально.

Щойно замовлення буде виконано, воно надсилається з машини назад до офісу і відображається там у функції «Fendt Task Doc: Звіти про замовлення». Звіт можна зберегти та за потреби пізніше експортувати для документації.

Проста і швидка документація

Зростають соціальні та законодавчі вимоги до дбайливого поводження з ресурсами, а також до збереження ґрунту. Разом із тим зростає обсяг і вимоги до документації проведених робіт, а також до заходів з удобрення та захисту рослин. Це часто відбувається наприкінці або після сезону. Звіти про виконані замовлення в FendtONE offboard вже автоматично містять важливу інформацію про кожне поле, таку як оброблена площа або кількість внесеного матеріалу. Збережені звіти про замовлення можна не тільки зберігати, але й експортувати у форматі PDF. Ця інформація полегшує документування відповідно до чинних законодавчих вимог і значно скорочує витрати часу. Підприємства, що не мають системи керування фермою, можуть легко та інтуїтивно розпочати роботу з цифровою документацією за допомогою FendtONE. Підприємства з існуючою системою можуть доповнити її простим у використанні рішенням FendtONE Offboard.

Перспективність і вдосконалення

FendtONE вже реєструє численні машинні дані та робить їх доступними для фермерів. Ті, в свою чергу, можуть використовувати їх як основу для оперативних рішень та оптимізувати свої ресурси відповідно до потреб підприємства. FendtONE offboard постійно вдосконалюється. Завдяки новим технологіям і машинам ця платформа буде розширюватися з точки зору функціональності та пропонувати нові можливості, щоб і надалі надавати клієнтам сучасні, ефективні рішення.

FendtONE offboard буде доступна на ринках Німеччини, Великобританії, Франції та Італії з четвертого кварталу 2022 року. Потім система буде поступово впроваджуватися на інших ринках.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР