Väderstad впроваджує E-Services для налаштування культиваторів TopDown і Opus

2023-09-15 17:10:49 1532
Väderstad впроваджує E-Services для налаштування культиваторів TopDown і Opus

Väderstad впроваджує картографічний обробіток ґрунту та програмне забезпечення E-Services для налаштування культиваторів TopDown і Opus

У 2024 році вийде нове покоління культиваторів TopDown та Opus виробництва Väderstad. Окрім оновленого дизайну впроваджується система управління Väderstad E-Control на базі планшета iPad, а також буде можливість застосування карт полів із завданням по обробітку ґрунту через ISOBUS Task Control трактора.

З 2024 модельного року комбінований культиватор TopDown 400-700 та лаповий культиватор Opus 400-700 можуть оснащуватись програмним забезпеченням Gateway, датчиками та оновленою електронікою. Це дозволяє повністю контролювати роботу машини за допомогою системи управління Väderstad E-Control на базі планшета iPad, а також керувати машиною через термінал ISOBUS трактора.

- Ми бачимо запит від фермерів на подальшу оптимізацію процесу обробітку ґрунту. Завдяки можливості адаптувати налаштування машини до умов на полі, можна оптимізувати агрономію та результати роботи. Впровадження E-Services для TopDown і Opus є ключем до цього, - говорить Вольфрам Хастольц, директор з управління продукцією для обробітку ґрунту в компанії Väderstad.

Впровадження E-Services на TopDown і Opus дозволяє машинам використовувати карти полів, щоб автоматично контролювати налаштування машини на ходу, використовуючи карту завдання поля. Це означає, що аграрій, перш ніж вийти в поле, може запрограмувати окремі робочі елементи, такі як диски, лапи, вирівнювачі та котки для роботи в конкретних точках поля, відповідно до типу ґрунту або характеристик поля. У тракторі карта завдань вставляється в ISOBUS-термінал трактора, який потім підключається до системи Väderstad E-Control, щоб здійснювати управління машиною.

- Наступним кроком після змінної норми висіву насіння та добрив є застосування такого ж підходу до обробітку ґрунту. Тут економія може бути досягнута за принципом “стільки, скільки потрібно; якомога менше, наскільки це можливо”. Деякі з переваг полягають в економії дизельного пального і поліпшенні стану ґрунту, інші - в можливості збільшити робочу швидкість, а також зменшити зношування. Крім того, це відкриває шлях до майбутнього автономного сільського господарства, – каже Вольфрам Хастольц.

Використовуючи систему управління Väderstad E-Control на базі iPad, оператор також зможе отримати повний контроль над машиною безпосередньо з кабіни трактора. Одним натиском кнопки водій може встановити під час руху індивідуальну робочу глибину або інтенсивність роботи дисків, лап, вирівнювачів або котка. Для полегшення роботи в полі можна використовувати чотири попередньо встановлені завдання кнопками для зберігання різних конфігурацій машини.

- Система управління розроблена таким чином, щоб допомогти водієві оптимізувати процес обробітку ґрунту, а також покращити зручність роботи для користувача. За допомогою кнопок попередніх налаштувань фермер може зберігати власні найпоширеніші конфігурації машини. Наприклад, використовувати попереднє налаштування 1 – для стандартних польових робіт, 2 – для технологічних колій, 3 – для важких ділянок і так далі. Коли змінюється одна робоча зона, інші автоматично компенсуються, щоб зберегти індивідуально обрану глибину, – каже Вольфрам Хастольц.

Ми розуміємо, що польові роботи можуть бути неспокійними та часом можуть виникати непередбачувані ситуації. Як резервний варіант, TopDown і Opus можна перевести на ручне налаштування і традиційне управління, якщо, наприклад, потрібно швидко змінити трактор.

Культиватори Väderstad TopDown 400-700 та Opus 400-700 з опцією E-Services можна буде замовити з жовтня 2023 року. Прем'єра машин відбудеться на міжнародній виставці Agritechnica в листопаді 2023 року, а серійне виробництво розпочнеться на початку 2024 року.

Про Väderstad

Компанія Väderstad забезпечує сучасне сільське господарство інноваційною, високоефективною сільськогосподарською технікою та технологіями. Спрощуючи роботу та покращуючи результати для аграріїв, компанія прагне стати провідним світовим партнером у галузі сільського господарства. Компанія знаходиться у сімейній власності, а головний офіс розташований у м. Ведерстад, Швеція. Väderstad представлена у 40 країнах на всіх континентах. У 2022 році штатна чисельність Väderstad становила 2 000 співробітників, а оборот компанії становив 550 мільйонів євро.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР