Fendt представив комбінацію електричних сільгоспзнаряддь

2023-11-22 17:59:35 1209
Fendt представив комбінацію електричних сільгоспзнаряддь

Fendt об’єднав електричний трактор, електричну систему для механічної прополки і подовжувач роботи цих сільгоспзнаряддь. Презентація відбулась на виставці Agritechnica-2023.

Підтримуючи європейську ідею «Від ферми до столу», яка поєднує скорочення використання засобів захисту рослин, скорочення викидів CO2 і збільшення кількості органічних підприємств, Fendt представив новітню комбінацію електричних сільгоспзнаряддь.

Fendt разом із Lauwen Agro Engineering розробив агрегат, що складається з трактора та системи прополки, а подовжувач запасу ходу був створений у партнерстві між AGCO Power і BlueWorld. Більше того, ця концепція також формує основу для майбутньої автономної роботи.

Тепер – більш докладно.

Висока робоча потужність, об’єм і вага батареї висувають високі вимоги при розробці сільськогосподарської техніки з електричним приводом. Щоб зберегти тиск на ґрунт якомога меншим, вага електротрактора не може бути значно більшою, ніж у машини з двигуном внутрішнього згоряння. Тож, ця вимога обмежує розмір батареї, а також тривалість роботи трактора. І однією з відправних точок для оптимізації та збільшення часу роботи трактора – є подовжувач запасу ходу.

Fendt e100 Vario оснащений батареєю з електродвигуном і трансмісією Fendt Vario. Машина має три різних режими роботи: Eco Mode з потужністю 50 кВт, Dynamic Mode з постійною потужністю 55 кВт і Dynamic Mode + з короткочасною піковою потужністю до 66 кВт (90 к.с.). Такі інновації, як функція Stop & Start або ножна кнопка для збільшення рекуперації, використовують енергію особливо ефективно.

«Базовий» Fendt e100 Vario забезпечує час роботи приблизно 4-6 годин з роторною граблею, що працює з половинним навантаженням. А розширювач діапазону, який має ємність близько 100 кВт/год, – подвоює час роботи. З іншими навантаженнями – цей час роботи може ще збільшитись.

Загалом, трактор може працювати з таким знаряддям, як система для механічної прополки з електричним приводом, під частковим навантаженням протягом одного повного робочого дня без необхідності зупинятися для повторного заряджання.

Розширювач включає такі частини, як паливний елемент і бак для метанолу. Хімічні реакції в розширювачі діапазону генерують електричну енергію з метанолу. Поєднання паливних елементів і «зеленого» метанолу – значно скорочує викиди.

Розширювач діапазону повністю сумісний із ISOBUS і керується безпосередньо з кабіни через термінал у тракторі. Він може бути встановлений спереду або ззаду трактора та живиться через інтерфейс AEF із ланцюгом постійного струму автомобіля з енергією до 15 кВт/год на робочу годину. Це означає, що трактор безпосередньо споживає енергію, вироблену розширювачем діапазону. Немає втрат, викликаних проміжними етапами, такими як зарядка акумулятора, і енергія використовується оптимально.

Доречи, такий розширювач радіусу дії можна використовувати і без трактора – як генератор для інших сільгоспмашин, що зменшить залежність від електромережі на фермі.

Далі, трактор Fendt e100 Vario напряму живить модульну електромотику через штепсельну розетку AEF, перетворюючи 700 вольт, що постачаються транспортним засобом, у 24 вольта постійного струму. Це дозволяє уникнути етапів перетворення, таких як генерування необхідної електричної потужності через гідравлічний двигун з генератором змінного струму, і пов’язаних з цим значно вищих втрат енергії.

Щоб допомогти водіям одночасно досягати хороших результатів роботи та максимально ефективно використовувати енергію, система для механічної прополки управляється автономно та повністю електрично. Дві камери контролюють по два модулі кожна. Фронтальна камера визначає розташування та тип рослин і розрізняє посіви та бур’яни. За результатами роботи прополки стежить задня камера. Завдяки подвійному управлінню камерою знаряддя цілеспрямовано працюють лише в тих місцях, де потрібно видалити бур’яни, як між рядами, так і всередині них. Ця система працює за допомогою автоматичного розпізнавання зображень та дозволяє уникнути використання засобів захисту рослин.

Комплексні датчики стануть основою для повністю автономної роботи комбінації трактора та систему прополки в майбутньому, оскільки друга камера бере на себе функцію керування водієм.

Завдяки виключно електричному приводу трактор і знаряддя особливо ефективно використовують наявну енергію. Загальна ефективність комбінації підвищується до 92 відсотків, а втрати різко зменшуються.

При частковому навантаженні, така комбінація може досягти тривалості роботи до 10 годин. Якщо ж трактор також має подовжувач запасу ходу з оптимізованою ефективністю в зоні часткового навантаження паливного елемента, тривалість роботи комбінації збільшується до 25 годин.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР