Універсальні оливи (UTTO) для АГРОтехніки

2023-08-01 11:12:15 7469
Універсальні оливи (UTTO) для АГРОтехніки

Для спрощення обслуговування агротехніки та мінімізації складу доступні мультифункціональні т.зв. «тракторні оливи». Представлені на ринку ці універсальні оливи для аграрної техніки відносяться до різних класів. Які особливості їхнього застосування та відмінності? – розглянемо далі.

Разом з провідними виробниками техніки підприємство Opet Fuchs Madeni Yağ San. Tic. A.Ş. розробляє високотехнологічні мастильні матеріали та забезпечує конвеєрне заповнення, у т.ч Case та New Holland у Туреччині. Співпраця найвищого рівня дозволяє надавати високоякісні тракторні оливи для усіх потреб як сучасної, так і агротехніки попередніх поколінь. Зокрема універсальні оливи Opet Fulltrac Fluid задовольняють та перевершують вимоги не лише механічних, CVT та DCT трансмісій різноманітної аграрної техніки, а і сучасних високопродуктивних гідросистем.

Найпоширенішими універсальними тракторними оливами є продукти класу UTTO, що призначені для усіх передач (у т.ч. з мокрими гальмами) та гідравлічних механізмів. Саме такими є мультифункціональні мастильні матеріали Fulltrac Fluid X 10W-30 та Fulltrac Fluid Y 10W-30. Позначення всесезонних класів в’язкості 10W-30 у назвах цих олив за SAE J300 говорить про дотримання вимог виробників ОЕМ щодо можливості застосування універсальних тракторних олив у трансмісії. Натомість для двигуна призначені спеціалізовані продукти серій Fullpro HT та Fullmaster.

Розгорнутий огляд безперспективності суперуніверсальних олив класу STOU був наведений у статті про Майбутнє та сьогодення олив для агротехніки. Також варто зазначити, що доцільність існування універсальних тракторних олив TOU наразі досить сумнівна внаслідок неможливості їхнього застосування у оливозанурених фрикційних гальмах.

Розглядаючи в’язкісно-температурні характеристики Fulltrac Fluids, необхідно зауважити про відповідність їхніх значень класам трансмісійних олив 80W-80 за SAE J306 та перевершення параметрів ISO 46 VG класу гідравлічних рідин. При цьому обидві універсальні оливи володіють базовими експлуатаційними характеристиками на рівні API GL-4, що дозволяє використовувати їх практично в усіх коробках передач та планетарних механізмах мостів більшості агротехніки.

Додатково посилені деаераційні, антипінні та характеристики стійкості олив Opet Fulltrac Fluid X 10W30 та Fulltrac Fluid Y 10W30 створюють унікальну комбінацію властивостей і розширюють можливості застосування у якості єдиної робочої рідини для систем гідравліки і трансмісії тракторів, комбайнів, сільськогосподарських та інших позашляхових машин. Високі антиокислювальні властивості разом з оптимальними значеннями коефіцієнта тертя дозволяють проходити суворі тести обов’язкових випробувань у мокрих гальмах аграрної техніки.

У результаті універсальні мультифункціональні оливи Opet виконують основні специфікації тракторних олив та замінюють брендовані продукти виробників техніки, наприклад:

  • Fulltrac Fluid Y 10W-30 − AGCO-Q-1826 (whitefarm), Massey Ferguson CMS M1135, M1141,M1143, M1145, Ford ESN-M2C43, ESN-M2C48-A,B, ESNM2C53-A,B, ESN-M2C134-A,B,C,D, John Deere JDM J20C/D, JDM J14B/C, JDM J21A, JDT 303, CNH MAT 3505/3540 та ін. – повний аналог Case Akcela Hy-Tran Ultraction та New Holland Ambra Mastertran Ultraction із абсолютною сумісністю і локальним заповненням техніки на конвеєрах CNH;
  • Fulltrac Fluid X 10W-30 – Case MS 1210 (навантажувачі), CNH MAT 3525, Ford ESN-M2C86-B/C, ESN-M2C134-D, JD JDM J20D/C, Kubota UDT FLUID тощо – альтернатива для New Holland AMBRA Multi-G (підтверджена змішуваність), Case Akcela Hy-Tran ULTRA, Akcela NEXPLORE, Claas AGRISHIFT GA 12, John Deere HY-GARD, AGCO Premium Transmission fluid 10W-30.

Звертайтеся до дистриб’юторів та партнерів Opet і отримуйте вигідні пропозиції для власного парку техніки.

Для особистих потреб замовляйте на Marketplace.

Слідкуйте за новинами Opet у Viber та у Facebook.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР