Pioneer відзначає 97 років досвіду гібридизації кукурудзи

2023-04-18 17:10:10 3011
Pioneer відзначає 97 років досвіду гібридизації кукурудзи

Майже сторіччя Pioneer, одна з перших у світі насіннєвих компаній, яка почала продавати гібридне насіння кукурудзи, просуває сільськогосподарську галузь вперед.

Розпочата у 1926 році як ідея Генрі Е. Уоллеса, майбутнього міністра сільського господарства та віце-президента Сполучених Штатів Америки за часи президентства Франкліна Д. Рузвельта, компанія розквітла у всесвітньо визнаний бренд, який сьогодні належить Corteva Agriscience.

Pioneer продовжує залишатися одним із найуспішніших і впізнаваних брендів у галузі.

Ще у коледжі Генрі Егард зацікавився селекцією чистолінійної кукурудзи і у 1913 році створив свій перший гібрид у власному саду на задньому дворі в Де-Мойні, розпочавши курс експериментів. Він вирощував майже триста схрещувань стандартних північноамериканських штамів із штамами із Австралії, Угорщини, Китаю та Аргентини. Він був переконаний, що вирощування кукурудзи з гібридного насіння — це справа майбутнього і що для цього продукту з’явиться величезний ринок, коли фермери переконаються в його перевагах. Хоча загальноприйнятою практикою в 20-х роках минулого століття було те, що фермер просто зберігав насіння врожаю поточного року.

В 1924 році Уоллес запропонував ринку гібрид Copper Cross, який було визнано найурожайнішим сортом у південно-центральній Айові. Це також був перший гібрид, виведений у Кукурудзяному поясі, який купували для посіву. Того року Copper Cross продавався за один долар за фунт, або за ціною 56 доларів за бушель (більше 25 кг). У міру зростання інтересу до виробництва гібридів кукурудзи Уоллес зрозумів, що його початкова ідея запропонувати фермерам виготовляти власні схрещування була надто складною. Інбридинг — це завдання вузькоспеціалізованої організації.

Тому у 1926 році Генрі Е. Уоллес організував першу компанію, яка займалася виключно розробкою, виробництвом і розповсюдженням гібридів насіння кукурудзи. Генрі запропонував назву «Hi-Bred Corn Company» для підприємства. У середині 1930-х років до назви було додано Pioneer, щоб відрізнити її від інших компаній з виробництва гібридів кукурудзи, які виникли в інших місцях.

До Другої світової війни 90 відсотків кукурудзи, вирощеної фермерами в штатах Кукурудзяного поясу, було вирощено з гібридного насіння, а Pioneer був одним із провідних його постачальників в країні.

В Україні історія Pioneer розпочалася, коли під час холодної війни 1950-х генеральний секретар ЦК КПРС Хрущов повернувся до СРСР із кількома гібридами кукурудзи бренду Pioneer. І в 1970-х роках Радянський Союз почав закуповувати інбредні лінії кукурудзи у Pioneer, включені в селекційні програми місцевих інститутів рослинництва. У 1998 році компанія відкрила своє представництво в Києві і почала випробування перших гібридів кукурудзи та соняшнику. У 2010 Pioneer офіційно відкрив свій новий дослідницький центр у Любарцях Київської області. З 2013 року в Полтавській області працює насіннєвий комплекс, який виробляє насіння соняшника та кукурудзи Pioneer.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР