Як грамотно вибрати сучасний обприскувач

2021-03-25 15:17:00 6117
Як грамотно обрати сучасний обприскувач

За останні роки вимоги до машин для хімічного захисту рослин, значно зросли. Причина цьому – нові виклики, з якими доводиться боротись аграріям. Як обрати сучасний обприскувач, що буде відповідати потребам сьогодення – розповіли експерти.

Щороку природа дивує нас своїми примхами, підкидаючи щоразу нові випробування. Зима без снігу чи літо без дощу у наших широтах – це уже реалії дня сьогоднішнього. І з подібними викликами доводиться боротись аграріям по всьому світу. Адже кліматичні зміни ведуть насамперед до змін в технологіях вирощування усіх без винятку культурних рослин, а отже і у способах та термінах їх хімічного захисту.

І саме тому вимоги у аграріїв до сільськогосподарської техніки, а особливо до машин для хімічного захисту рослин, значно зросли. Якщо раніше весняні температури дозволяли провести підготовку полів за тиждень-два, то тепер ці терміни скоротились вдвічі, а то й втричі. А це означає, що навантаження на техніку зростає в такій же прогресії. І тепер перед фермером постає дилема: або збільшити парк техніки і набирати в штат додаткових працівників, або придбати продуктивніше обладнання.

Зрозуміло, що можливості у власника холдингу і у дрібного аграрія різні, як і критерії цієї продуктивності. Та основні принципи вибору залишаються незмінними для обох – скоротити терміни обробки, і при цьому мати можливість працювати за несприятливих погодних умов, у темну пору доби і навіть на складних рельєфах. З такими вимогами, безумовно, найкраще впорається самохідна техніка.

Вибрати самохідний обприскувач сьогодні вже не так просто, як було ще 10 років тому. Адже пропозицій значно більше, технічні і технологічні характеристики різні, та й ціни, прямо скажемо, не для пересічного фермера. У більшості своїй це, звичайно, техніка закордонного виробництва. Але нещодавно український виробник ПрАТ «БОГУСЛАВСЬКА СІЛЬГОСПТЕХНІКА» презентував дві моделі самохідних обприскувачів власного виробництва – це обприскувачі BOGUSLAV MAF 4200 та BOGUSLAV IBIS 3000.

Ці машини ідеально справляються із завданнями якісного захисту навіть високостеблових культур, адже мають кліренс 1700 та 1800 мм відповідно – розповідає начальник відділу збуту ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» Олександр Бабиленко.

Високий кліренс у поєднанні із змінною шириною колії та можливістю вибору необхідного типу шин дозволяє обробляти різноманітні культури навіть в пізні фази розвитку.

Однією з найважливіших переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV є перевірена роками на причіпних моделях конструкція штанги і система її стабілізації. Механізм стабілізації штанги обладнаний амортизаторами і пружинами для гасіння коливань у вертикальній площині і блоками пружинних елементів для гасіння коливань в горизонтальній площині. Він забезпечує максимальну стабільність штанги без додаткової електроніки і зменшує вплив нерівностей поля на роботу обприскувача.

Температурні режими останніх років зумовили перенесення переважної більшості робіт по обробці посівів в темну пору доби. В цей час природні умови є оптимальними: знижується температура повітря, зменшується швидкість вітру, а значить дія ЗЗР буде максимальною. Саме тому потрібно особливу увагу приділяти системам навігації та телеметрії, а також освітленню.

Як зауважує представник компанії BOGUSLAV, за технологічними показниками самохідні обприскувачі українського виробництва не поступаються закордонним. На обох машинах встановлено систему комп`ютерного управління ARAG Bravo 400S LT, яку включено до їх стандартної комплектації. Комп’ютер відображає на кольоровий дисплей з діагоналлю 5,7” усі параметри роботи машини: оброблену площу, швидкість, робочий тиск, рівень рідини в баку і багато іншого. Також комп’ютер підтримує рівень витрати робочого розчину, оброблюючи дані від витратоміра і датчика тиску, що забезпечує максимальну точність в роботі. Об’єм вбудованої пам’яті 2GB. Також є 2 USB-порти та 1 SD-роз’єм для передачі інформації, що дозволяє вести детальний контроль за процесом обприскування.

Окрім того, за бажанням клієнта може бути встановлена система управління основними функціями обприскувача німецької компанії MULLER ELEKTRONIK, яка дозволяє максимально автоматизувати роботу з обприскувачем.

Для мінімізації пошкодження посівів самохідний обприскувач BOGUSLAV MAF 4200 обладнано 4-колісним режимом керування, коли задні колеса рухаються точно по сліду передніх. При цьому радіус розвороту цієї машини складає всього 5900 мм. Ця модель також має три рульові режими керування: керовані передні колеса, керовані усі колеса, а також «крабовий хід», що значно спрощує складні заїзди на поле, а також роботу на схилах.

Власникам менших фермерських господарств варто звернути увагу на модель BOGUSLAV IBIS 3000. Стабільний рух цього обприскувача в складних польових умовах з оптимальними енерговитратами забезпечує привід на 4 колеса та інтелектуальна антибуксувальна система POCLAIN.

Але в той же час існує проблема з кваліфікованими кадрами, які могли б працювати з такими машинами. Бо робота з причіпним штанговим обприскувачем радянських часів і сучасною комп`ютеризованою технікою те ж саме, що взяти в руки IPad після дискового телефона. В таких випадках слід в першу чергу взяти до уваги легкість у керуванні машиною і простоту налаштувань. Зовнішню панель управління всіма функціями на обох моделях обприскувачів, включаючи функції заповнення і промивання бака, винесено у відсік з правого боку. Поруч також розташований міксер для попереднього змішування робочого розчину. Органи управління як в кабіні, так і на зовнішній панелі є інтуїтивно зрозумілими, надзвичайно точними і надійними. Тобто робота з цими машинами може бути такою ж приємною, як і подорож сучасним комфортним седаном. Окрім того, спеціалісти служби технічної підтримки проводять ретельне детальне навчання операторів, із подальшою здачею екзаменів як по теоретичних так і по практичних навичках, а також повний комплекс робіт по введенню машини в експлуатацію.

І ще одна з важливих переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV – це їх ціна, яка є значно нижчою закордонних аналогів. Адже кожен фермер, при загальних технічних та технологічних даних на приблизно однаковому рівні, в першу чергу звертає увагу на вартість техніки, а також на вигідні програми фінансування. Фахівці компанії розробили кілька вигідних пропозицій з цього приводу. Окрім того, ці машини, як і вся лінійка причіпної техніки TM BOGUSLAV, включені до списку техніки, на яку надається державна компенсація 25% її вартості. А для оформлення документів на її отримання фахівці компанії надають юридичну підтримку.

Більше інформації на офіційному сайті виробника: boguslav.ua

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР