CLAAS запускає «Фабрику майбутнього» у Ле-Мані

2021-05-24 10:32:19 913
CLAAS запускає «Фабрику майбутнього» у Ле-Мані

Тракторний завод CLAAS у французькому Ле-Мані - "Фабрика майбутнього" - офіційно розпочав свою діяльність після трьох років модернізації.

Спираючись на найсучасніші цифрові технології, виробничі потужності встановлюють нові стандарти. CLAAS дав добро на останню велику інвестицію в Ле-Ман ще в 2017 році. Інвестиції на загальну суму в 40 мільйонів євро були витрачені в основному на повне оновлення монтажного обладнання та цифрову трансформацію заводу. І загалом загальні інвестиції в Ле-Ман, центр розробки у Велізі та центр випробувань в Транже склали біля 80 мільйонів євро з моменту придбання Renault Agriculture у 2003 році.

«Наш повністю відремонтований завод у Ле-Мані встановлює новий стандарт у виробництві високоякісних сільськогосподарських тракторів», - говорить Томас Бьок, голова правління групи CLAAS. "Тому ми відкрили нову главу в подальшому зростанні нашого глобального бізнесу". Ще у 2019 році зусилля з модернізації були визнані своєрідним маякою розвитку у Франції з назвою «Зразок індустрії майбутнього».

Вісник цифрової ери

Модернізація заводу створює абсолютно нові можливості для виробництва все більш складних та індивідуально налаштованих тракторів. Цьому передувало повне переосмислення багатьох складних процесів - особливо в галузі внутрішньої логістики. Використання передових технологій віртуальної реальності дозволило використовувати цифрове моделювання всіх процесів на етапі фабричного планування, навіть для моделей тракторів, які ще не увійшли у виробництво. За допомогою 3D-анімації та окулярів VR, відпрацьовувалась незличенна кількість варіантів проходження всіх етапів складання, починаючи від силової установки і закінчуючи випробуваним трактором. Тому на початку були визначені необхідні структурні зміни.

Впровадження автоматизованих керованих автомобілів (AGV) зробило значний внесок в автоматизацію виробництва. 40 з цих безпілотних і повністю автоматичних транспортних засобів перевозять трактори від першої до останньої складальної станції і здатні переміщати до 20 тонн одночасно. Це означає, що вони забезпечують достатню вантажопідйомність для всіх поточних серій, а також для майбутніх моделей з високою продуктивністю. Тому в майбутньому щоденне виробництво буде збільшено до 60 тракторів на день. За прогнозом на цілий рік, це може призвести до щорічної виробничої потужності понад 13 000 тракторів порівняно з приблизно 10 000 одиниць сьогодні.

Сучасні робочі станції

Працівники є основними вигодоодержувачами повністю модернізованого заводу. Нова логістична інфраструктура означає, що працівники мають значно більше місця на своїх ергономічно спроектованих робочих місцях, оскільки на конвеєр доставляються лише ті деталі, які потрібні. Деякі робочі станції навіть оснащені гарнітурами, щоб співробітники могли отримати вигоду від більш легкого спілкування. Крім того, яскраві кольори та ультрасучасна технологія світлодіодного освітлення забезпечують концентровану та приємну робочу атмосферу, що нагадує природні умови освітлення.

«Окрім ефективності, умови роботи були нашим головним пріоритетом при проектуванні нового виробничого приміщення», - пояснює д-р Мартін фон Хойнінген-Хюене, керівник тракторного підрозділу CLAAS і член виконавчої ради групи. «Ми досягли значного поліпшення робочих процесів та ергономіки, що допоможе підвищити концентрацію та мотивацію нашого персоналу. Як і нова логістика, це основний компонент для виробництва тракторів за найсуворішими стандартами якості".

В даний час в Ле-Мані виробляється п’ять моделей тракторів потужністю від 75 до 460 к.с. Разом із центром розробки у Велізі поблизу Парижа та центром випробувань та перевірки в Транже, близько 1000 людей працюють у Ле-Мані. Ці локації тісно співпрацюють з іншими центрами розробки та заводами, наприклад, у Німеччині з CLAAS E-Systems у Діссені або з CLAAS Industrietechnik у Падерборні, де виробляються гусеничні рушії TERRA TRAC для AXION 900 TERRA TRAC та безступінчасті коробки передач для модельного ряду ARION 500 та ARION 600. Одночасно відкритий центр нових технологій в Імераї, неподалік від Шартре, означає, що CLAAS продовжує посилювати свою присутність у Франції, найбільшому виробнику сільськогосподарських технологій в Європейському Союзі. CLAAS виробляє прес-підбирачі для сільського господарства в Меці з 1958 року, і зараз у країні працює понад 2200 людей.

Кампанія цифрового зворотного відліку для Ле-Мана

У березні в соціальних мережах розпочалася медійна кампанія, яка оголосила про урочисте відкриття заводу в Ле-Мані. Історія заводу, найважливіші віхи та ключові нововведення були зображені у 12 відеокліпах із гаслом “Countdown Le Mans”. Вони вражаюче продемонстрували, як новаторська сила була задіяна з моменту поглинання заводу концерном CLAAS у 2003 році.

Крім того, спеціальна сторінка на веб-сайті CLAAS продемонструвала тракторний завод у Ле-Мані напередодні його офіційного відкриття. Відвідувачі excellence-lemans.claas.com знайдуть інформацію, дані та факти про завод, саме місто Ле-Ман та історичні факти, які завершуються оглядом найважливіших технічних віх та інновацій. Екскурсія заводом з оглядовістю в 360 градусів, галереї зображень та численні відео також дають більш детальну інформацію про завод та його працівників.

Докладніше про техніку Claas читайте на www.claas.ua.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР