Väderstad Proceed відкриває нову технологію сівби

2021-12-15 10:09:19 1827
Väderstad Proceed відкриває нову технологію сівби

Väderstad, одна з провідних світових компаній з виробництва техніки для обробітку ґрунту, зернових сівалок та сівалок точного висіву, представляє нову інноваційну машину Väderstad Proceed.

Proceed – це нова категорія посівної техніки, де одна машина підвищує потенціал урожайності всього спектру сільськогосподарських культур, таких як пшениця, ячмінь, ріпак, цукровий буряк, горох, кукурудза, соняшник та багато інших.

– Компанія Väderstad створює машини, які відповідають всім вимогам клієнтів щодо ведення сучасного сільського господарства. Ми розробляємо нові методи і час від часу встановлюємо абсолютно нові стандарти. Proceed – це один із тих стрибків, які не часто трапляються в індустрії виробництва сільськогосподарської техніки, але коли це відбувається, це змінює все, — каже Маттіас Ховнерт, старший віце-президент з продажу та маркетингу компанії Väderstad, і продовжує:

– Сівалка Väderstad Proceed здійснює сівбу найменшого за розміром насіння на ідеальну глибину з точністю до міліметра, що дозволяє значно покращити рівень врожайності, здійснення обробітку ґрунту, проведення хімічної обробки та використання добрив.

Польові випробування показують, що Proceed може знизити норму висіву пшениці вдвічі, зберігаючи при цьому врожайність у порівнянні з сучасними сівалки. Важливо, що сходи культури були сильнішими і рівномірними на всіх етапах росту.

– Сівалка Proceed робить величезний стрибок від нинішньої технології сівби. Вона вирізняється високою точністю висіву на глибину, розподілу в рядку та висіву на поворотних смугах, а також оптимізацією посівного ложа. Результатом є швидка та рівномірна поява сходів, життєво важлива густота сільськогосподарських культур, де кожній рослині створені ідеальні умови, необхідні для досягнення її повного потенціалу— каже Ларс Тілен, директор з управління продуктами у відділу бізнес-розвитку компанії Väderstad.

Дослідження, які були проведені через кілька місяців після сівби озимої пшениці з нормою висіву 150 насінин/м2 показують збільшення біомаси рослин на 102%, біомаси коренів на 72% і на 62% більше насінин в колоску в порівнянні з здійсненням сівби сучасною сівалкою інших виробників.

Через кілька місяців після дослідного посіву озимої пшениці при нормі висіву 150 насінин/м2 показують збільшення біомаси рослин на 102%, біомаси коренів на 72% і на 62% більше насінин в колоску в порівнянні з сучасними сівалками.

Найвища точність для всіх культур

Для сівби зернових культур Proceed має міжряддя 225 або 250 мм. Завдяки простій конфігурації та швидкій заміні насіннєвих дисків машина може бути переналаштована на 450 або 500 мм для таких культур, як цукровий буряк або ріпак, а потім знову переналаштована для проведення сівби технічних культур, таких як кукурудза, соняшник або бавовна, з міжряддям 750 мм. Усі культури висіваються з надзвичайною точністю, максимізуючи потенціал врожайності кожної насінини.

Серцем сівалки Proceed є її високоточні висівні секції. Перед сівбою окремі прикочувальні колеса ущільнюють поле для створення однакових умов для кожної насінини. Ці колеса встановлюються окремо, використовуючи гідравлічну притискну силу для забезпечення високої продуктивності.

– Коли насіння потрапляє до висівних пристроїв із центрального бункера, система висіву Väderstad PowerShoot здійснює повний контроль висіву кожної насінини до її розміщення в ґрунті.  Після виходу з короткої висівної трубки кожне насіння зупиняє вловлювальне колесо. Це забезпечує оптимальний контакт насіння з ґрунтом на заданій глибині по всій робочій ширині сівалки, — каже Ларс Тілен, директор з управління продуктами в Business Development.

Щоб забезпечити водієві повний контроль над процесом сівби, кожна висівна одиниця керується електричним приводом за допомогою системи управління Väderstad E-Control на базі iPad. За допомогою системи можливе відключення висіву рядків, змінна швидкості, формування технологічних колій, індивідуальне калібрування, а також точний моніторинг і контроль у реальному часі. Все це справжні технічні інновації в секторі висіву зернових культур.

Прем’єра Väderstad Proceed відбудеться на міжнародній виставці Agritechnica 2022 у Ганновері, в Німеччині. Протягом 2022 року Väderstad планує розшири межі за допомогою нових повномасштабних польових випробувань та співпраці з дослідниками, насіннєвими компаніями та прогресивними фермерами по всьому світу. Väderstad Proceed – це посівна техніка нового покоління, яка відкриває нове майбутнє для вирощування культур.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР