Lemken досягнув рекордного обороту

2022-03-31 14:15:32 1447
Lemken досягнув рекордного обороту

Компанія Lemken закінчила минулий фінансовий рік із відчутним приростом обороту на 22%. 446 млн євро – це рекордне досягнення сімейного підприємства, якому налічується вже 242 роки.

Новий 2022-й рік також розпочався вдало, принісши великий портфель замовлень.

«Ми дуже горді цим результатом і вдячні всім нашим співробітникам за їхні визначні старання» - кажуть засновниця Нікола Лемкен та виконавчий директор Ентоні ван дер Лей. Обсяг замовлень перевищив усі очікування. «Високі закупівельні ціни вигідні більшості фермерів та підрядників, і дозволяють їм інвестувати у сучасну професійну сільськогосподарську техніку. У цій позитивній ситуації труднощі були пов'язані з обмеженнями внаслідок заходів боротьби з коронавірусом, обтяженими складнощами у придбанні матеріалів та зростанням заготівельних витрат, але завдяки чудовій командній роботі нашими спільними зусиллями вони були подолані. Це дозволило зберегти на оптимальному рівні обсяги виробництва протягом усього року та відвантажити практично всю замовлену техніку. Загальна чисельність зайнятого у різних країнах світу персоналу компанії зросла до 1697».

Особливо добре розвивався бізнес у ще молодої дочірньої компанії Steketee. Під цією маркою пропонуються механічні просапні машини, здатні за допомогою камери розпізнавати окремі рослини, що допомагає економити засоби захисту рослин.

У цих складних умовах ринок Німеччини укріпив свої лідерські позиції. За рахунок добрих обсягів продажу рядових сівалок було компенсовано випадання напряму польових обприскувачів. Завдяки хорошим тенденціям на всіх зарубіжних ринках частка експорту зросла до 81%. Особливо визначні показники зростання продемонстрували, зокрема, ринки за океаном — Канада, США, Океанія та Південна Африка. Минулого року був відкритий власний пункт збуту та сервісного обслуговування в США поблизу міста Де-Мойн, що дозволить краще реагувати на зростаючий попит.

Щодо поточного 2022 року, компанія, що спеціалізується на виробництві сільськогосподарської техніки, з одного боку страждає від війни в Україні не лише в економічному плані, а й, враховуючи багаторічні зв'язки з цим важливим аграрним ринком, насамперед у людському, та сподіваються на максимально швидке закінчення цього конфлікту. З іншого боку, хороший обсяг замовлень від решти ринків збуту, що все ще підштовхується високими закупівельними цінами на сільгосппродукцію, дає шанс, що компанії вдасться пом'якшити цей ризик і зберегти чисельність працівників на виробничих майданчиках. Виходячи з цього компанія LEMKEN розраховує на постійно високий рівень продажів.

У 2022 році компанія LEMKEN продовжуватиме свою програму модернізації на основному підприємстві в Альпені, яка дозволить виконувати виробничі та складальні операції на найсучаснішому рівні, гнучко пристосовуючи їх до змінних умов. Для задоволення високого попиту передбачено масштабне розширення складального підприємства в Харені, успішно переобладнаного в 2021 році під рядові сівалки, що дасть можливість забезпечити виробництво великої кількості нових запланованих моделей. Для машин Steketee сімейне підприємство будує у Південній Голландії абсолютно новий завод із передовими технологіями, відкриття якого призначено на 3-й квартал 2023 року.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР