Дрон обприскувач: переваги для фермерських господарств

2022-05-27 15:30:43 1390
Дрон обприскувач: переваги для фермерських господарств

В життя аграріїв все щільніше входить таке поняття як дрон обприскувач. Хтось вважає його просто іграшкою та схиляється до традиційних методів, а хтось переконаний, що використання таких дронів є необхідністю.

Агродрон – безпілотний апарат, що використовується для поливу полів, внесення добрив та обробки посіву гербіцидами. За його допомогою можна вносити й спеціальних комах на поля для боротьби з іншими шкідниками та застосовувати для генерації туману.

Дрони займаються обприскуванням сільськогосподарських культур, що є одним з найважливіших етапів при вирощуванні. Традиційні наземні обприскувачі також добре справляються зі своєю робою, але дрон – це більш зручний, економний та сучасний варіант.

Деякі аграрії вже встигли придбати свої власні агрокоптери, але також діють й сервісні компанії, що надають послуги обприскування з дрона.

Переваги використання дронів перед традиційними обприскувачами

Найголовнішою перевагою таких обприскувачів є можливість внесення ЗЗР з дрона саме тоді, коли інша, більш традиційна техніка, не може виконувати роботу в полі – після дощу, коли наземна техніка має перечекати деякий час, вночі, поривах вітру або його низьких температурах. Саме це може завжди гарантувати вчасну обробку врожаю.

Агродрони, що працюють в повітрі, є повноцінним вирішенням проблеми витоптування, адже наземна техніка в більшій чи меншій мірі має за собою такий недолік. Також, такий обприскувач не наносить пошкоджень рослинам штангами, адже працює на відстані.

Такі агрокоптери не тільки економлять час та паливо, а роблять обробку полів значно ефективнішою, адже один такий обприскувач може обробляти близько 100 га землі за добу. Використання дронів обприскувачів зменшує використання діючих речовин на 30%, а води на 95%.

За допомогою дрону можна проводити локальну обробку певної невеликої ділянки. Коли якась окрема частина посіву відстає у розвитку чи потребує більшого захисту від бур’янів, коптер може точково обробити цю територію.

Не зважаючи на те, що дрони мають вищий рівень ефективності обробітку, вони обійдуться аграріям куди дешевше аніж наземні самохідні обприскувачі. Дрон з усім необхідним для нього обладнанням буде коштувати близько $50 тис., коли ж наземна техніка для обприскування в середньому коштує від $230 тис. до $250 тис.

При необхідності агродрони можна використовувати не тільки для обробки чи поливу полів, а й для інших цілей. Наприклад, для відстеження подій на полі – охорони посівів, для догляду тварин на фермах. Завдяки таким спостереженням можна завжди бути в курсі стану вашого врожаю, знаходити та знешкоджувати заражені ділянки. Наземні ж види моніторингу не є такими ефективними та не осягають всієї площі полів.

Разом з цим, коптери мають хорошу маневреність та легкі в керуванні. Вони працюють на спеціальному програмному забезпеченні, тому пілоту необхідно тільки внести координати, зазначити перешкоди, висоту польоту та інші характеристики. Ручне ж керування дроном проводиться лише в окремих випадках.

З правильним підходом до цього приладу можна відкрити десятки різноманітних функцій для свого господарства, що тільки підвищуватимуть ефективність вашого виробництва.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР