Як змінюються вподобання аграріїв під час воєнного стану

2022-08-12 17:04:14 1750
Як змінюються вподобання аграріїв під час воєнного стану

AgroPravda.com продовжує розпитувати у виробників і дилерів - що відбувається на ринку сільгосптехніки під час воєнного стану. Публікуємо новий матеріал з циклу.

Як розповіли AgroPravda.com в компанії «КЛААС Україна», основний об’єм техніки був закуплений в кінці 2021-го р. і на початку 2022 р. – ще до початку війни.

Зараз – потреби клієнта змінились: спостерігається акцент на базових речах, серед яких головне – зібрати врожай. Сьогодні можна сказати, що клієнти в першу чергу займаються короткостроковим плануванням, а довгострокове планування зміщається на майбутнє.

«Я думаю, будуть затребувані системи точного землеробства – і на комбайнах, і на тракторах» – каже директор компанії «КЛААС Україна» Васілій Зайдер. Ці системи дозволяють раціонально використовувати і посівний матеріал, і добрива, зберігаючи ефективність роботи.

«Україна – це країна, яка володіє цифровими технологіями, ось чому на такі системи попит зріс і буде зростати. Також ростуть запити на системи постійного моніторингу техніки» – продовжує Васілій Зайдер.

В «КЛААС Україна» нагадали, що вже через місяць після початку війни CLAAS поновив постачання техніки в Україну. На сьогоднішній день поставки відбуваються в плановому режими.

Компанія також запланувала обсяги виробництва всього асортименту своєї техніки для українських аграріїв на 2023 рік, щоб вчасно та повною мірою забезпечити відповідний попит.

Вже через два тижні після початку військових дій, для забезпечення клієнтів необхідними запасними частинами під час жнив, CLAAS налагодив поставки в Україну. Через відсутність авіасполучення, експрес-поставки відбуваються регулярними шатлами між Німеччиною та Україною.

Таким чином, в компанії повністю закривають потреби українських фермерів у оригінальних запасних частинах у період збору врожаю.

Як розповіли в компанії Lemken, техніка виробника була замовлена ще восени 2021 року і, маючі дуже оптимістичні плани продажу, дилери замовили її вдосталь і в широкому асортименті. Техніка і запчастини ЛЕМКЕН відвантажуються згідно підтверджених заводом графіків. З початком війни довелося відмовитися від значної кількості замовлень, тому більшість агрегатів зараз завозиться під кінцевих клієнтів. Наразі дилери мають на складах всю актуальну для літньо-осіннього періоду техніку. Значна частина плугів та борін запланована для постачання в перші місяці осені.

Звичайно, на поставки вплинула доступність та наявність автотранспорту для перевезення, наявність обігових коштів у дилерів та платоспроможність клієнтів. З іншої сторони через порушені Ковідом процеси виробництва та постачання провокують відсутність деяких комплектуючих на заводі та змушує виробника шукати альтернативних постачальників. Про можливі затримки всі клієнти попереджені.

Наразі аграрії частіше зупиняють свої погляди на давно відомій техніці – перевірених агрегатах, таких як Діамант 16, Рубін 10, Ювель чи ЄурОпал. Більш скептично дивляться на нові моделі. Шукають вигоду, купуючи стокові чи демонстраційні агрегати, які можуть запропонувати дилери як зі свого складу, так і зі складу «ЛЕМКЕН-Україна».

Працюючи з дилерами, а не з кінцевими користувачами, завод ЛЕМКЕН підтримує покупців на скільки це можливо, виходячи із нюансів роботи у військовий час. Був проведений колосальний аудит замовлень, який пішов на користь не тільки дилеру а і заводу, не спричинивши перевиробництво. Дилери мають індивідуальне відтермінування оплати за відвантажену техніку, використовують банківські механізми оплати. Під час реалізації техніки на кінцевого клієнта дилери залучають погоджені заводом фінансові інструменти як лізинг чи кредит. Один із дилерів -Агротерра – приймає зерно як оплату за поставлену техніку.

«Незважаючи на зменшення портфелю замовлень, всі бажаючі отримати агрегат ЛЕМКЕН отримають його в цьому році. Продажі в 2022 році будуть приблизно на 15-20% меншими, ніж у 2021 році» - кажуть в компанії.

Нагадаємо, як раніше розповідали в компанії New Holland, до війни вже було розміщено досить багато замовлень, тож нових замовлень менше, ніж хотілося б. І великого дефіциту техніки наразі немає.

Запчастини й сервіс були і є завжди у пріоритеті New Holland, тому з поставками проблем нема.

Перелік популярної техніки бренда в Україні не змінився.

Попередній і дуже приблизний прогноз по ринку – спад об’ємів на 30-40%, але в нашій ситуації важко щось прогнозувати – все змінюється щосекунди.

Далі буде

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР