Claas модернізував жниварки Maxflex і Vario

2022-09-08 16:50:48 1180
Claas модернізував жниварки Maxflex і Vario

Компанія CLAAS продовжує вдосконалювати свої жниварки MAXFLEX і VARIO, впроваджуючи нові технології та зручні функції.

Раніше під час роботи комбайнів з жниваркою VARIO для отримання оптимального, рівномірного потоку рослинної маси оператор регулював довжину столу, вертикальне та горизонтальне положення мотовила вручну. Щоб знизити навантаження на механізатора, компанія CLAAS розробила систему допомоги CEMOS AUTO HEADER, яка автоматично регулює налаштування жниварки відповідно до поточних умов прибирання.

Для керування налаштуванням глибини занурення мотовила використовуються дані з лазерного сканера FIELD SCANNER, а довжина жниварки та горизонтальне положення мотовила регулюються в залежності від показань датчика товщини шару, що використовується з метою коригування пропускної спроможності каналу похилої камери.

В результаті рівномірний потік рослинної маси, що надходить у зернозбиральний комбайн, знижує навантаження на всі основні вузли - від жниварки та корпусу пристрою, що подає, до сепарації та очищення. Крім того, система одночасно покращує плавність ходу, якість обмолоту та забезпечує безперебійну роботу при максимальній продуктивності.

Таким чином, оператор може повністю зосередитись на перевірці всіх даних машини та параметрів якості зерна у терміналі CEBIS, а також на процесі вивантаження під час руху. FIELD SCANNER має додаткову функцію очищення для екстремальних умов експлуатації, що гарантує надійне оптичне розпізнавання як при автоматичному керуванні шляхом виявлення кромки загону та колії, так і в системі CEMOS AUTO HEADER.

Після випуску нових ножів для ріпаку та нового приводу мотовила для трьох жниварок VARIO з найширшим захопленням вони стали доступними і для приставок із меншою шириною захвату. Нові ножі для ріпаку оснащені потужними механічними приводами із вбудованою запобіжною муфтою для захисту від перевантажень, при цьому зусилля їх різання було збільшено на 50%. Це означає, що обробка навіть найскладніших ділянок на кромці полів або тих, де зростає значна кількість бур'янів, більше не становить жодних труднощів.

Завдяки продуманій системі підключення з швидкороз'ємними з'єднаннями з'явилася можливість монтажу без інструментів протягом декількох секунд з кожного боку. Зниження їх ваги на 33% також полегшує встановлення. Крім того, новий затискний пристрій, що спрощує монтаж і демонтаж, отримали і стеблини.

Замість ланцюгового приводу мотовила встановлено новий привід із редуктором. У невеликих жниварках VARIO для регулювання висоти мотовила використовується автоматичний регулятор тяги. Для керування швидкості мотовила застосовується автоматична система з датчиком, що вимірює гідравлічний тиск у приводі мотовила.

Якщо через велику кількість маси тиск збільшується настільки, що привід більше не може підтримувати необхідну швидкість мотовила, він автоматично трохи піднімається, доки не буде досягнута необхідна швидкість. Якщо тиск знижується, мотовило знову автоматично опускається. У системі CEBIS можуть бути окремо налаштовані як рівень моменту приводу, що крутить, необхідний для приведення в дію системи управління, так і відгук останньої.

Режим AUTO FLEX для регулювання висоти жниварки, вже знайомий за моделями CONVIO FLEX з гнучким ріжучим брусом, тепер доступний і для жниварок серії MAXFLEX. У режимі AUTO FLEX автоматично регулюється положення жниварки для оптимального копіювання рельєфу ґрунту, що забезпечує мінімально можливу висоту зрізу. Це дозволяє оптимізувати втрати при збиранні культур, розташованих близько до землі, таких як соя або горох, та знімає навантаження з оператора.

Гнучкий різальний апарат із широким 188-міліметровим діапазоном можливого відхилення може ідеально адаптуватися до будь-якого рельєфу ґрунту.

Починаючи з 2023 року випуску жниварка FLEX серії MAXFLEX з датчиками CAC автоматично перемикається в режим жорсткого різального апарата при підйомі на поворотній смузі, що дозволяє мотовилу акуратно передати стебла, що залишилися, на стіл і шнек.

Мотовило жниварок серії MAXFLEX також оснащено новим приводом із редуктором. Таким чином, автоматичний регулятор тяги мотовила може застосовуватися у всіх жниварках MAXFLEX 2023 випуску.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР