Тюкові прес-підбирачі Fendt Rotana отримали нові можливості

2022-09-15 16:10:24 1023
Тюкові прес-підбирачі Fendt Rotana отримали нові можливості

Донині облік тюків здійснювався за їхнім типом, розміром та кількістю. В комбінації з трактором з системою вимірювання навантаження або підтримкою TIM, нові функції для одинарних пресів Fendt Rotana дозволяють провести аналіз за масою та вологою. Крім того, деякі процеси стали автоматизовані.

Для моделей одинарних пресів Fendt Rotana Xtra відтепер опціонально доступні професійні функції вимірювання навантаження Fendt або професійні функції TIM Fendt. Новий пакет функцій можна обрати залежно від комплектації трактора.

Ці нові опції охоплюють наступні застосування:

  • Аналіз вологи
  • Автоматична зупинка після процесу обв'язування (тільки для трактора з системою управління тракторним обладнанням, TIM)
  • Функція зважування
  • Автоматизація виштовхування тюків
  • Автоматичне очищення ножового гнізда
  • Світлодіодне технічне освітлення
  • Функція зміцнення крайового шару тюка

Точний облік маси та вологості

Точні дані про вагу та вологість тюків є важливими параметрами для оцінки якості корму та обліку підрядного підприємства. Fendt Rotana реєструє цю інформацію за допомогою датчиків та зберігає її щодо кожного поля в Fendt Task Doc. Усі дані зберігаються в форматі ISO XML і тому можуть зчитуватися змішаними автопарками.

Fendt Rotana – перший на ринку одинарний прес, оснащений надійною системою зважування тюків, що не потребує калібрування. Три тензодатчики, встановлені на машині, визначають точну вагу спресованого тюка. Під час процесу зважування підбирач автоматично піднімається, щоб підтримувана ним власна вага не впливала на результати вимірювання. Щоб уникнути помилок під час вимірювань на горбистій місцевості, машина порівнює загальну вагу тюкового прес-підбирача до та після виштовхування тюків. Обчислена різниця відповідає вазі тюка, а такі фактори, як докладений згодом рулон сітки, не впливають на результат вимірювання. Повторне калібрування тензодатчиків не потрібне.

Два датчики на внутрішній стінці камери пресування безперервно вимірюють вміст вологи пресованого матеріалу під час зростання тюків. Вони поєднані з сигналом вологості на терміналі. Сигнал попереджає про перевищення індивідуально налаштованого граничного значення вологості. За надто високої вологості пресування слід уникати. Це істотно знижує ризик стихійного самозаймання вже складованих тюків сіна та соломи. Крім того, тюки, спресовані на ділянках поля з підвищеною вологістю, можна відокремити та складувати через деякий час. Це забезпечує додаткове досушування.

Фактично зібрану суху масу з площі можна визначити за допомогою поєднання ваги тюка та його вологості. В результаті завдяки цим даним можна оптимізувати застосування добрив. Нині це необхідно для економічного та сталого управління сільськогосподарськими угіддями. Зростаючі витрати на добрива, суворі норми, ціновий тиск та специфічне розташування багатьох постійних пасовищ впритул до водойм обумовлюють важливість внесення добрив відповідно до потреб.

Автоматизоване виштовхування тюків

Завдяки новій функції автоматичних задніх дверей Fendt Rotana автоматично відчиняє задні двері відразу після процесу обв'язування. Коли тюк залишає камеру, задні двері негайно зачиняються. Це зменшує тертя об стінку камери, а, отже, зайві механічні втрати, економить час та полегшує роботу водія, що дозволяє ще ефективніше зберігати корм.

Для тракторів, що підтримують функцію TIM, додатково пропонується функція TIM Auto Stop. Завдяки їй трактор автоматично зупиняється, щойно тюк було обв'язано. Тоді достатньо активувати джойстик, щоб продовжити рух.

У процесі обв'язування сіткою здійснюється автоматизоване очищення гнізд для ножів. Відкинуті ножі автоматично складаються та знову відкидаються, щоб гнізда тривалий час залишалися чистими. Завдяки автоматизованому очищенню трактор з причепом можна використовувати відразу після зміни тюків нескошеного сіна або соломи на тюки силосу. Більше не потрібна трудомістка заміна на глухі ножі.

Стабільне пресування

Коротко скошена солома дедалі частіше використовується як підстилка або для виробництва енергії, щоправда, це може призвести до нестабільних тюків. Для цього спеціального варіанту застосування Fendt Rotana оснащений функцією оптимізації крайового шару. Водночас більша частина тюка обрізується дуже коротко і завершується шаром необрізаного пресованого матеріалу. Товщину крайового шару можна індивідуально налаштувати через термінал. Це підвищує стійкість до зовнішніх впливів, таких як зберігання та транспортування.

Оптимальне обслуговування навіть за поганих умов освітлення

Пакет світлодіодних технічних ліхтарів освітлює ділянку під бічними дверима, і роботи з технічного обслуговування можна проводити безпосередньо в полі, навіть у довгі робочі дні.

Автоматичне змащення підшипників для змінних пресів

Компанія Fendt – перший виробник на ринку, який розробив систему автоматичного змащення підшипників спеціально для всіх змінних тюкових прес-підбирачів Fendt. Завдяки унікальній конструкції можна навіть дістатися рухомих поворотних роликів всередині пресувальної камери. Спеціально розроблений тунель надійно та безпечно направляє мастильні лінії до важкодоступних роликів та ефективно захищає їх від втоми матеріалу. Автоматичне змащення знижує трудомісткість технічного обслуговування та істотно збільшує термін служби роликових підшипників.

Нові професійні функції для тюкових прес-підбирачів Fendt Rotana можна замовити з липня 2022 року, а поставки клієнтам розпочнуться восени.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР