Яким буде ринок сільгосптехніки у 2023 році

2022-12-23 14:00:19 1572
Яким буде ринок сільгосптехніки у 2023 році

Продовжуємо підбивати підсумки минулого року і прогнозувати майбутній. Пропонуємо вашій увазі другий матеріал циклу.

Яким був ринок сільгосптехніки в Україні в 2022 році читайте у попередньому матеріалі, наразі ж зосередимось на майбутньому.

New Holland

Як розповів AgroPravda.com Олександр Суханов, менеджер з роботи з ключовими клієнтами New Holland Agriculture, стосовно прогнозів на наступний рік:

«Все залежатиме від ЗСУ, в яких ми дуже віримо і стараємося постійно підтримувати, тут щось прогнозувати неможливо, поки плануємо такі ж цифри, як і в 2022».

Нагадаємо, через дуже низькі ціни на продукцію, проблеми зі зберіганням і логістикою, попит на нову техніку впав на 30-40% відносно 2021-го року. Аграрії закривали тільки дуже проблемні позиції, великих інвестицій не спостерігалося.

У 2023 році New Holland буде виводити на ринок європейський модельний ряд тракторів Т7. В компанії все частіше мали запити на топові комплектації, тому цей крок назрівав вже давно.

Також є шанс привезти в Україну і нові прес-підбирачі, але це вже залежатиме від ситуації.

В компанії спостерігають дуже велику зацікавленість у двигунах на електриці. Нажаль, New Holland поки тільки на стадії розробок. Але, як ми вже розповідали, новітні розробки компанія втілює в життя досить активно.

АБА «Астра»

Леонід Кулик, керівник групи Продуктового Маркетинга АБА «Астра» розповів, що з точки відліку «сьогодні» – дуже важко спрогнозувати, як поведе себе ринок України в 2023 р., оскільки багато факторів впливає на його настрій, і вони не прогнозовані.

В компанії сподіваються, що ринок буде на рівні 2022 року. Можливо трішки стриманіший в першому півріччі 2023, і більш активний у другій половині року.

В наступному році компанія планує розширити модельний ряд тракторів Valtra двома додатковими сегментами потужності 110-150 к.с. – серія G та 350-400 к.с. – серія S. Також поверне на ринок  клавішні комбайни моделі – 6335С.

Новинкою для ринку буде нова серія тракторів Fendt 700 Vario з розширенню лінійкою і потужністю до 280 к.с.

За словами Леоніда Кулика, трендом 2023 року стануть технології, які дозволять нашим аграріям, з однієї сторони збільшувати урожайність, з іншої сторони  зменшувати  собівартість виробництва продукції, і таким чином отримувати запланований дохід. Дані технології не є новими, хоч і постійно удосконалюються.

Розвиваючи свій портфель продуктів, АБА «Астра» завжди враховує розвиток даних технологій і станом на сьогодні вже може запропонувати нашим аграріям рішення, які дозволять досягнути цих цілей.

Amazone

Як розповів AgroPravda.com Дмитро Давиденко, генеральний директор ДП «Амазоне-Україна» стосовно прогнозів на 2023 рік, однозначно, перше півріччя 2023 року буде неоднозначним та пасивним. Війна, ціни, реалізація зерна... Є чимало зовнішніх чинників, які впливають на життя кожного українця та бізнесу та не дають можливості будь-що прогнозувати. Однак, в компанії сподіваються, що ситуація стабілізується, ринок оживе, а 2023 рік буде кращим, ніж 2022-й.

Наступного року Amazone планує презентувати українським агровиробникам просапну 16-метрову сівалку Primera DMC та провести її польове випробовування.

Primera DMC – це сівалка для універсального землеробства, оскільки дає можливість агровиробникам обирати відповідну технологію, яка актуальна на сьогодні. Тобто Сівалка Amazone Primera DMC може застосовуватися і як сівалка прямого посіву, і як сівалка для традиційної технології посіву.

Щодо тенденцій на українському ринку, які вже спостерігаються (і після війни вони будуть ще актуальнішими) – це впровадження фермерами України інтелектуального вирощування, що гарантує ефективне використання ресурсів. Зростання цін на добрива в усьому світі змушує фермерів економити.

Тому розумні технології, які впроваджує Amazone, щоразу користуються все більшим попитом. До прикладу, 70-80% українських аграріїв обирають саме розумні розподільники добрив.

«На мою думку, всі технології, які будуть спрямовані на зменшення собівартості продукції, економію часу та ресурсів, стануть трендом в Україні впродовж наступних п’яти років» – каже Дмитро Давиденко.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР