Як змінились очікування від ринку сільгосптехніки України-2023

2023-03-31 17:55:34 1472
Як змінились очікування від ринку сільгосптехніки України-2023

У минулому році ми писали про те, що очікують від ринку сільгосптехніки України виробники і дилери у 2023 році. Пройшов час. Очікування змінились. Чи ні?

Нагадаємо, у 2022 р. через дуже низькі ціни на продукцію, проблеми зі зберіганням і логістикою, попит на нову техніку впав на 30-40% відносно 2021-го року. Аграрії закривали тільки дуже проблемні позиції, великих інвестицій не спостерігалося.

Загалом, прогноз на 2023-й рік був досить стриманим: десь на рівні 2022-го, а може і нижче. Можливо, друга половина року буде більш активною. Але, звичайно, все залежатиме від ЗСУ.

В цьому році перший квартал для дилерів і виробників в Україні виявився досить багатовекторним… Як же змінились прогнози ближче до закінчення першого кварталу?

Case IH

Як розповів AgroPravda.com Віталій Курочкін, маркетинг менеджер Case IH в Україні та Молдові, по результатам на середину березня можна спрогнозувати, що ринок цього року буде такий самий як у минулому, можливо, мінус 5%. По комбайнах ситуація аналогічна, можливо, з мінусом 10%. Ситуація може виправитися і піти у году у четвертому кварталі, тобто може бути позитивний імпульс підготовки брендів та аграріїв до 2024 году.

Чим швидше закінчиться війна, тим позитивніше будуть показники цього року з послідуючим ростом ринку техніки.

New Holland

Як розповів AgroPravda.com Олександр Суханов, менеджер з роботи з ключовими клієнтами New Holland Agriculture, у період війни дуже важко щось планувати, тому зараз сподівання та плани компанії базуються на 2022 році.

В компанії сподіваються, що ринок буде приблизно таким, як попереднього року.

Claas

Директор компанії «КЛААС Україна» Васілій Зайдер розповів AgroPravda.com, що очікування залишилися нарівні початку року, коригування можливі в травні. Зараз все буде залежати від фінансування та продажів с/г продукції.

Lemken

Як розповіли AgroPravda.com в компанії Lemken-Ukraina, ринок сільгосптехніки 2023 року, виходячи із спостережень компанії, може бути на 20% нижче у порівнянні з минулим роком.

Причина тому, окрім війни, – нестабільної економічної ситуації, зменшення площ під обробітком, здорожчання техніки. З іншої сторони, закупівельні ціни на зерно не дозволяють українським фермерам отримувати достатні кошти для купівлі нових агрегатів.

Ринок України завжди був різношерстим: сьогодні продається агрегат в базовій комплектації, а завтра приходить замовлення на машину ледве не зі всіма можливими опціями. Щось подібне спостерігається навіть і в нинішніх умовах. Завжди були ті, хто не готові ризикувати, і ті, хто вкладає в парк техніки та його технологічність чималі кошти.

Vaderstad

На питання AgroPravda.com відповіли Віталій Філатов, генеральний директор Väderstad Україна та Валерій Кремсал, інженер з впровадження нової техніки і технології.

Як розповіли в компанії, на початок року ринок в цілому скоротився на 50% через вичікування щодо стратегій інвестування та фактичне скорочення посівних площ у фізичному вимірі на 25%. Накопичується попит, який буде реалізований при настанні основної умови - горизонт планування досягне року.

Щодо очікувань, то головні позитивні сигнали надходять від ЗСУ. Закріплення сигналів буде на конференції по відновленню України у Лондоні. Відповідно, очікування стабільно позитивні, але із різким зростанням оптимізму влітку.

Bednar

Як розповіли кореспондентам AgroPravda.com в представництві Bednar в Україні, очікування від 2023 року поки що не змінились. В компанії очікували, що 23-й буде кращим для нас за 22-й по цілому ряду причин, і станом на сьогодні очікування та прогнози йдуть по плану.

Titan Machinery

В компанії Titan Machinery Ukraine розповіли, що прогнози на 2023-й рік, в першу чергу, залежать від ситуації на фронті.

«Наша компанія вірить у перемогу ЗСУ та оптимістично дивиться в майбутнє» - кажуть в компаніії.

Група компаній «Техноторг»

Як розповів кореспондентам AgroPravda.com директор департаменту з продажу Групи компаній «Техноторг» Олександр Конон, головне завдання сьогодні - це підтримка економіки нашої країни. Участь компанії в цьому полягає в своєчасному реагуванні на запити ринку: своєчасна поставка техніки, запасних частин, добрив та ЗЗР.

«Тому, ми не живемо мріями чи очікуваннями, ми тісно спілкуємось з клієнтами та намагаймось надати все, щоб українськи виробники продовжували працювати ефективно. В тому і є наша головна ціль до кінця війни» – сказав Олександр Конон.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР