Яким чином новітні жатки CLAAS Vario забезпечать аграріям більші можливості

2023-04-14 15:06:55 1130
За допомогою чого новітні жатки CLAAS Vario забезпечать аграріям більші можливості

Вже багато років на ринку жниварок навряд чи знайдеться інша модель, здатна посперечатися з приставками CLAAS VARIO у плані адаптивності та можливості гнучкого налаштування при збиранні як зернових, так і ріпаку, а також інших культур. Проте прогрес не стоїть на місці.

За рахунок чого нова серія VARIO 822 здатна забезпечити фермерам ще більше можливостей у цій галузі?

1. Ріпакові ножі з механічним приводом

Завдяки механічному приводу потужність різання нових ріпакових ножів жниварок VARIO збільшилася на 50%! Це дозволяє успішно працювати навіть при найщільнішому і найвищому стеблостої. Підвищена засміченість, що виникає по краях полів, також не є проблемою в цьому випадку. Ще одним плюсом нової конструкції приводу ножів є на третину менша маса, ніж у попередників. Це суттєво спрощує експлуатацію та дозволяє встановлювати або знімати їх з жниварки набагато швидше та без використання інструментів.

2. Новий привід мотовила

У новій серії VARIO 822 можна повністю зсунути назад ріпаковий стіл з рапсовими ножами, що вже встановлені на жниварці. Така можливість була досягнута за рахунок відмови від проміжної ланцюгової передачі. Тепер навіть при встановлених ріпакових ножах стіл жниварки можна висувати на повний виліт. Це дозволяє не тільки суттєво скоротити габарити приставки у транспортному положенні, але й використовувати ріпакові ножі незалежно від положення столу на інших культурах, наприклад, деяких бобових. Використання ж гідравлічного приводу мотовила замість ланцюгового забезпечує новим жниваркам збільшений інтервал сервісного обслуговування та підвищену довговічність.

3. Регулювальні профілі шнека

Спеціальні профілі в жниварках VARIO 822, що знаходяться за шнеком, дозволяють гнучкіше відрегулювати мінімальний зазор з його витками. Це забезпечує підвищення пропускної спроможності всієї жниварки. Також можливість гнучкого та зручного регулювання зовні приставки зазорів на вході та на виході з профілю забезпечує більш рівномірну та спрямовану подачу стебельчастої маси в робочий тракт комбайна, що, у свою чергу, підвищує продуктивність, знижує втрати та збільшує якість обмолоту.

4. Автоматичне регулювання тягового зусилля мотовила

Тиск гідравлічного масла у приводі мотовила приставок VARIO контролюється спеціальним датчиком. При його підвищенні вище певного рівня жниварка сама піднімає мотовило, щоб не допустити критичного зниження його частоти обертання. Якщо тиск знизився, мотовило знову автоматично опускається до заданого значення. Рівень крутного моменту приводу, необхідний для спрацьовування системи, а також її чутливість можна відрегулювати в CEBIS. Це спрощує роботу оператора та забезпечує більш рівномірне завантаження ріжучого апарату жниварки в умовах великих коливань урожайності на різних ділянках поля. Також ця можливість буде корисна і при збиранні полеглих культур.

5. Регулювання висоти шнеків

Для того щоб забезпечити максимально рівномірний потік стеблової маси, відстань між витками шнеків і підлогою жниварки повинна бути завжди оптимальною. Тому під кожну культуру її потрібно налаштовувати окремо. На нових VARIO 822 зробити це дуже просто - збоку жниварки передбачена спеціальна шкала з покажчиком. З її допомогою комбайнер чи механік швидко зорієнтується у процесі налаштування висоти шнека.

6. Мультифункціональні пальці шнека

На відміну від інших жниварок пальці консольного шнека в нових VARIO закріплені не за допомогою болтових з'єднань. Тут використані спеціальні швидкозатискні замки. Завдяки цьому при необхідності замінити палець не потрібні інструменти. Те саме стосується і їх регулювання. Достатньо просто заглушити комбайн, вийти з кабіни і переклацнути пальці в потрібне положення в вічках на шнеку. Така простота не тільки зменшує вимушені польові простої на регулювання жниварки, а й часто сприяє забезпеченню виконання цього процесу в принципі. Адже якщо щось надто трудомістке чи затратне за часом, то багато операторів швидко «забувають» про те, що це потрібно робити.

І ще

Нові жниварки VARIO підходять для всіх зернозбиральних комбайнів CLAAS: від компактних DOMINATOR 370 і до топових моделей LEXION. Так, для LEXION залежно від моделі та врожайності можна розглядати весь діапазон жниварок, включаючи VARIO 1380. Для комбайнів TRION максимально допустимою до застосування є VARIO 1230, для TUCANO - VARIO 930, а для DOMINATOR 370 відповідно VARIO 680. Головна умова, яка повинна бути дотримана для ефективної роботи, - це правильне співвідношення розміру жниварки до продуктивності комбайна.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР