Сівба в небезпеці. Вихід знайдено

2023-04-21 12:40:01 1220
Сівба в небезпеці. Вихід знайдено

Як повідомляють синоптики, з четверга 20 квітня 2023 року на більшій території України знову дощі.

Як це дістало, – подумала більшість аграріїв, – адже посівна затягується на непередбачений термін. Ще не посіяні ранні ярі зернові, цукрові буряки, а вже пора сіяти соняшник, кукурудзу, не за горами і сою. Такої ситуації не передбачав ніхто, навіть досвідчені народні прогнозисти. Що робити, коли знову стоїш перед вибором, які гібриди сіяти, особливо кукурудзи, і яка їхня вологість буде восени? А питання не так у виборі гібридів, як у термінах сівби, що також впливають безпосередньо на урожайність і прибутковість сільськогосподарських культур.

Агрономи з багаторічним виробничим досвідом не пам’ятають такого складного року, коли на фоні війни, низької прибутковості, високих логістичних витрат ще й погода ставила палки в колеса. Були різні ситуації, але щоб ґрунт був перенасичений вологою на фоні холодних, навіть безморозних днів і ночей протягом усього квітня, важко уявити. Питання – що робити? Чекати на погожі вікна і боронувати перед сівбою, щоб ґрунт трішки протрях? Але якщо будуть такі вікна. Відповідно до прогнозів, опади можуть тривати до кінця квітня. А щоб кукурудза дозріла, особливо з ФАО 350–400, і збиралася з вологістю зерна 16–18 %, потрібно, щоб її сходи з’явилися вже на 1 травня.

Сповнений песимізму аграрій вже намалював собі вихід: не сіяти кукурудзу. Але ситуація складна не тільки для кукурудзи, а й для інших культур. Через те, що всі виробники  в робочих планах намітили виконати агротехнічні операції в оптимальні терміни, що гарантує отримання закладеного в насінні генетичного потенціалу врожайності. А ще техніка, навіть найкращих виробників, має властивість неочікувано ламатися, тривалий час ремонтуватися через відсутність запчастин, особливо в гарячий і критичний період. В умовах інтенсифікації  сільськогосподарського виробництва розрахунок всіх робіт проводиться в надії на бездоганну роботу техніки. Але ще мало хто навчився прогнозувати і моделювати ситуації, коли поправочний коефіцієнт на погодні умови становить не 0,8, а всі 0,4.

На допомогу українським аграріям у цій складній ситуації прийшов німецький виробник HORSCH з оновленими високошвидкісними дозаторами AirSpeed. Ця модель сівалки може сіяти сільгоспкультури зі швидкістю понад 17 км/год. без втрати якості сівби, зберігаючи рівномірність розміщення насіння, глибину та якість заробки.

Як зазначає продукт-менеджер ТОВ «АБА «Астра» В’ячеслав Шипоша, просапні сівалки вже давно зарекомендували себе на ринку України як надійні та технологічні машини. Ці сівалки призначені для сівби кукурудзи, соняшнику, сої, ріпаку, цукрових буряків, і навіть, уявіть собі, є вже досвід з сівби зернових! Сівалки Maestro мають унікальну конструкцію, яка зроблена на десятки років вперед. Система центральної подачі не травмує насіння (навіть дуже чутливе), що дає можливість використовувати всі переваги централізованої системи завантаження. На окрему увагу заслуговує гнучкість виробника стосовно конфігурацій машин на додаткових опціях. Серійно можуть пропонуватися сівалки як із гранульованими добривами, так і з рідкими, є безліч опцій, які можуть задовільнити найвимогливішого агронома. І варто зауважити, що це все в заводському рішенні, без зайвих «тюнінгів». Сівалки завдяки високій швидкості й величезному бункеру для насіння і добрив мають велику продуктивність. Для прикладу: нормальним виробітком для Maestro 16 SX є 200–250 га/добу. Як зазначив В’ячеслав, німецькі інженери з притаманною їм педантичністю в одній сівалці поєднали швидкість, точність, універсальність і ефективність. Таким чином, дорогі аграрії, вихід знайдено – завдяки спільній розробці найкращих інженерів та аграріїв Німеччини.

За більш детальною інформацією про цю модель сівалки ви можете звертатись до менеджерів «Агробудівельного альянсу «Астра» і отримати від них всі її характеристики, переваги і цінову пропозицію.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР