CLAAS модернізував виробництво ворушилки VOLTO

2023-05-11 16:42:08 1322
CLAAS модернізував виробництво ворушилки VOLTO

Одними з перших у масштабному розширенні виробництва на заводі CLAAS у Бад-Заульгау стали ворушилки VOLTO. З жовтня 2022 року виробництво цих агрегатів переїхало на нову складальну лінію.

Тепер виробничі потужності дозволяють випускати тут до 5000 одиниць на рік, у тому числі й найширші моделі. Для полегшення праці робітників заводу та підвищення продуктивності праці на складальній лінії з'явилася більша кількість різноманітного кранового та підйомного обладнання.

На сьогоднішній день найпопулярнішими моделями ворушилок CLAAS є навісні 8- та 10-роторні VOLTO. У технічному плані від конструкції ворушилок потрібні три основні характеристики: надійність забезпечення роторів крутним моментом, гнучкість зчленування, щоб агрегат і його робочі органи ефективно копіювали рельєф поля, а також можливість компактного складання в транспортне положення, яке у VOLTO доступне навіть для 13-метрових моделей. Розглянемо, за допомогою чого забезпечуються ці якості на практиці.

По-перше, це конструкція приводу ворушилок, що складається з ланцюжка конічних зубчастих передач. Зубчасті пари працюють у закритих масляних ваннах із приводом від пальцевих муфт PERMALINK останнього покоління. Поворотний шарнір на кожному зчленуванні сегментів має чотири точки опори. Це забезпечує бічну жорсткість конструкції, гарантує стабільне зчленування муфт PERMALINK та оптимальну передачу крутного моменту. Також є нюанс і в конструкції рами агрегатів. Зокрема, усі фланцеві з'єднання виконані із посиленої труби квадратного профілю з товщиною стінки 6 мм. Причому квадрат труби зварено не в площині фланця, а під кутом 45 градусів до нього. Цим досягається підвищена жорсткість конструкції у частині її стійкості на кручення, а також тривалий термін служби агрегату.

Застосування якісних компонентів із великим запасом міцності — одна з головних складових надійної роботи. Наприклад, на 11-метровій VOLTO 1100 кожен гідроциліндр, що відповідає за складання або розкладання агрегату, має масу понад 40 кг, і на виробництві їх доводиться встановлювати за допомогою кран-балки. Подвійні пальці діаметром 9,5 мм із п'ятьма пружинними витками ворушилок VOLTO забезпечують оптимальні умови роботи та тривалий термін служби агрегату. Також передбачено захист від втрати пальців. Грабліни системи MAX SPREAD розташовані тангенційно під кутом 29,3 градуса. Вони здійснюють ефективне захоплення та розподіл рослинної маси. Застосування круглих труб, жорстких на скручування, для консолей граблін також продиктовано підвищеною надійністю. При цьому самі консолі не просто закріплені на роторах болтовими з'єднаннями, а додатково стабілізовані за допомогою опорного кільця з поглибленнями. Найбільш широкозахватні моделі VOLTO оснащуються ще й системою гідравлічного демпфування CKL. Обидва гідроциліндри працюють у парі з азотними гідроакумуляторами, які підтримують стабільний хід агрегату на високих робочих швидкостях та під час розвороту. Це також підвищує безпеку транспортування агрегату дорогами загального користування та польовими дорогами.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР