Універсальна сівалка BEDNAR OMEGA здійснила «прорив у майбутнє» в цілому господарстві

2023-07-12 14:26:52 1253
Універсальна сівалка BEDNAR OMEGA здійснила «прорив у майбутнє» в цілому господарстві

Невелике господарство, але амбітні плани. Щоб оперативно засівати свої 500 гектарів землі різними культурами на вимогу ринку та допомагати сусідам-аграріям, обрали сучасний продуктивний посівний комплекс.

Придбавши універсальну сівалку BEDNAR OMEGA у компанії Тайтен Машинері Україна, вони отримали результат, що перевершив усі сподівання. Як одна сівалка здійснила «прорив у майбутнє» в цілому господарстві - читайте далі.

Фермерське господарство «ДАНК АГРО», що працює в Сумській області, мало дві сівалки відомих брендів. Але час змусив шукати більш ефективні рішення, які змогли б допомогти якісно сіяти різні культури у стислий термін.

  • До нас приїхав торгівельний представник Максим з Тайтен Машинері Україна – розповідає Олександр Миколайович Лавриненко, директор господарства. – Розповів, що є в наявності сівалка в гарній комплектації. Поїхав, подивився, сподобалась якість та цілком влаштувала ціна. Взяли кредит по програмі «5-7-9%» в Ощадбанку. І коли нам у вівторок схвалили кредит, наступного дня сівалка вже була у нас та пішла працювати в  своєму першому сезоні. Перші сходи вважаю шикарними – сходи, розкладка, посадка рівномірні. При тому що ячмінь ми сіяли в дуже несприятливих умовах - було дуже сиро. Але сівалка відпрацювала повністю, проблем із забиванням не було.
Сходи ячменю та сої весняної посівної кампанії 2023 року

У свій перший сезон сівалка вже посіяла такі культури, як ячмінь, олійну редьку та сою, а на осінь планується посів пшениці. Практика показала, що в час обмежених ресурсів та нестачі людей така сівалка значно економить час та кошти.

  • Два дні з перекурами та сном вночі - і посівна завершена, ми вільні - далі розповідає Олександр Миколайович. – Дуже економить час та гроші. На інших сівалках посівна розтягувалася, а тут є час і собі посіяти, і сусідам. У нас сівалка шириною 6 метрів, це вже площа. В один день за зміну спокійно робимо по 60 га. Висока продуктивність також важлива і для рівномірності сходів, для подальшої обробки гербіцидами й інших операцій, щоб по всьому полю рослини були в однаковій фазі. Особливо це відчутно на великих полях. Краще зробити все швидко, оперативно і поставити на зберігання. Вона ж так і довше служити буде.

Сівалка BEDNAR OMEGA OO 6000 FL, це поєднання технологій, підкріплених досвідом аграріїв.

  • Дискова секція: Х-подібна, з зубчастими або агресивними дисками діаметром 460 × 5 мм, ідеально подрібнює та перемішує рослинні рештки з ґрунтом.
  • Пневматичні шинні котки: зміщене (офсетне) розташування прикочуючих коліс забезпечує високу прохідність навіть у вологих умовах. Коток з широкими колесами вирівнює та ущільнює ґрунт перед висівними сошниками.
  • Висівна секція: складається з дводискових сошників зі зміщенням, встановленими на паралелограмі для ідеального копіювання рельєфу поля. Міжряддя 12,5 або 16,7 см.
  • Двокамерний пластиковий бункер об’ємом 5000 л: працює під надлишковим тиском, що дозволяє працювати з будь-якими нормами та підвищує точність висіву.
  • Унікальна комбінація переднього обладнання – вирівнююча планка Crushbar та шинний FrontPack коток вирівнюють поле, руйнують великі грудки та готують ґрунт.

-           Ми працювали на безкоштовному сигналі GPS. Але в усіх випадках посів дуже якісний, вона рівно веде. Норма висіву дотримується. Наразі на сої з врахуванням стану ґрунту, вологи виставили 120 кг/га. З посівом ми вносимо сульфат амонію в рядок нормою 100 кг/га. Не дивлячись на мілку фракцію кристалів норма внесення витримується - все чітко. Тим паче датчики потоку стоять. Нічого не забивається, не зупиняється. Навіть серед людських городів вузькі прогони спокійно посіяли. І якщо під час посіву ячменю було дуже волого, то під час посіву сої, дуже сухо. Дане поле після оранки, засохлі грудки, дощів не було, ґрунт дуже пухкий. Але і тут сівалка показала себе якнайкраще. За рахунок декількох прикаток гарно ущільнює ґрунт. Мені дуже подобається передній Crushbar. Він класно рівняє поле, при цьому тиск регулюється гідравлікою з кабіни. Диски розбивають грудку, підрізають бур’ян, падалицю, а пневматичні котки ущільнюють та вирівнюють ґрунт перед сошниками. Цікава маленька деталь - розгортачі за колесами-котками. Я спочатку думав, що просто зайві гроші узяли, але коли побачив як це все на швидкості працює, був дуже задоволений. Гребінь, що утворюється на проміжку між колесами, розрівнюється. Наче дрібничка, але добре, що вона є. І далі до висівного апарату земля рівна та підготовлена. Паралелограмна підвіска працює, посів чітко по заданим параметрам, а в кінці, на додачу, прохід штригельною бороною. Поле після такого посіву просто ідеальне. Наша сівалка також оснащена додатковим висівним апаратом ALFA DRILL, тож восени будемо пробувати висівати сидерати.

Приємним моментом для механізаторів підприємства стала ергономіка налаштування та обслуговування сівалки. Для її налаштування, калібрування та розвантаження від залишків не потрібно складних та енерговитратних процедур.

  • Підійшов позаду сівалки, відкалібрував, далі все працює чітко, - розповідає Олександр Миколайович, - а коли в бункері є залишки насіння чи добрив, так само ззаду в бігбег вивантажив і "Моніту" підібрало. Глибина посіву виставляється збоку - не треба стрибати по сівалці, залазити під неї. Все просто, чітко та зрозуміло. А так всі налаштування задаються на моніторі в кабіні. Дуже зручно.

Сівалки BEDNAR OMEGA OO 6000 FL наявні у офіційного дилера, компанії Тайтен Машинері Україна та готові до огляду на демонстраційних майданчиках в різних регіонах України.

Зателефонуйте за номером 0 800 50 80 80, щоб дізнатися більш детальну інформацію та отримати найкращу пропозицію на ринку з придбання обладнання.

Будьте завжди в курсі подій, новинок та пропозицій компанії Тайтен Машинері Україна - підписуйтесь на сторінку Facebook: https://www.facebook.com/titanmachinery.ua/  

Слідкуйте за появою нових вакансій для фахівців аграрної галузі на LinkedIn-профілі компанії: https://www.linkedin.com/company/titan-machinery-ukraine/

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР