Яку новітню техніку Case IH представив на Agritechnica-2023

2023-11-23 14:22:23 686
Яку новітню техніку Case IH представив на Agritechnica-2023

Продовжуємо розповідати про найцікавіші новинки Agritechnica-2023. В цьому матеріалі – розкажемо про кілька цікавинок стенду Case IH.

На Agritechnica відбувся перший європейський публічний показ Quadtrac 715 – найпотужнішого трактора Case IH. 

Зовні новий Quadtrac 715 відрізняється від своїх побратимів новим дизайном капота. Капот, який можна підняти вище для поліпшення доступу до обслуговування. Крім того, трактор вирізняється новим дизайном органів освітлення: нові світлодіодні дорожні та робочі фари мають потужність 25420 люмен, що на 11% більше, ніж в попередній версії. Їх доповнюють нові робочі фари, що встановлюються зверху на кабіну.

Нова модель 715, доступна тільки в гусеничному форматі Quadtrac, оснащується двигуном FPT Cursor 16L TST, що забезпечує пікову потужність 778 к.с. (!!!) при 1900 об/хв і піковий крутний момент 3255 Нм вже при низьких обертах 1400 об/хв.

Двигун працює з новітньою 16-ступінчастою трансмісією Case IH PowerDrive з системою автоматичного управління продуктивністю (APM).

Трактор отримав модернізовані гусеничні рушії. Нові гусениці, призначені для роботи у важких умовах, суттєво відрізняються від гусениць інших моделей Quadtrac. Довжину гусениць збільшено на 305 мм, що забезпечує більший контакт із ґрунтом, покращує передачу потужності, підвищує тягове зусилля та зменшує ущільнення. Діаметр привідного колеса становить 1008 мм порівняно з 910 мм на попередній моделі, при цьому на привідному колесі встановлено не чотири, а п'ять зачепів, що дає змогу витримувати вищий крутний момент і максимально збільшити термін служби гусениці.

Тягово-зчіпний пристрій категорії 5 повністю відповідає вантажопідйомності нового трактора, а опціональна триточкова навіска категорії 4, котра нещодавно з’явилася на інших нових моделях Quadtrac, здатна піднімати вагу до 10092 кг і від самого початку розроблялася з урахуванням можливостей Quadtrac 715.

Технологія AFS Connect дає змогу реєструвати дані про машину та агрономічні показники, включно з двосторонньою передачею даних між трактором та онлайн-порталом myCaseIH, а також забезпечує можливість віддаленого моніторингу/підтримки машини власниками та, за наявності відповідного дозволу, дилерами.

Тож, на Agritechnica-2023 Case IH вперше представив нову серію комбайнів – Axial-Flow 260 в сегменті «понад 500 к.с.».

Серія містить три моделі – Axial-Flow 7260, 8260, 9260 (саме цей представлено на виставці). Максимальна потужність двигунів FPT – 498 (Cursor 11), 571 (Cursor 13) та 634 к.с. (Cursor 16) відповідно.

Об'єм зернового бункера сягає 14 400 л у моделей 9260 і 8260. Axial-Flow 7260 оснащений бункером на 11 100 л, який опційно можна розширити до тих же 14 400 л.

Діапазон обертів ротора – 220-1180 об/хв (3 діапазони); діаметр і довжина – 762 мм/2,638 мм.

Швидкість розвантаження зерна – від 113 до 159 л/с. Ефективна довжина вивантажувального шнека в стандарті складає 6,7 або 7,6 м, але є і версія на 7,2 або 8,8 м (жорсткий або складаний шнек).

Загальна площа сепараційної зони – 2,98 кв.м.

Додамо, комбайни Axial-Flow 260 оснащені технологіями самовирівнювання очищення, що призначені для підвищення продуктивності, покращення транспортування зерна та спрощення технічного обслуговування для більш продуктивного збору врожаю.

Моделі 260 забезпечують можливості реверсування роторів Power-Plus CVT, що дозволяє операторам усувати блокування, не виходячи з кабіни.

Звичайно, комбайни новітньої серії отримали і максимум можливостей, які можуть запропонувати електронні системи. Серед них досягнення максимальної продуктивності під час збирання врожаю за допомогою автоматичних налаштувань (саме ці автоматичні налаштування дозволяють майже кожному збирати врожай як досвідчений оператор).

Комбайни оснащені AFS Harvest Command для інтуїтивно зрозумілої та легкої автоматизації, мають розширені можливості навігації та картографування.

Система AFS Harvest Command автоматично регулює налаштування комбайна в режимі реального часу, щоб максимізувати продуктивність і якість зерна. AFS RowGuide та AccuGuide автоматично тримають зернозбиральний комбайн на треєкторії та забезпечують ефективну роботу.

Два великих монітори AFS Pro 1200 з високою роздільною здатністю пропонують візуалізацію потоку зерна в реальному часі та ще більш інтуїтивно зрозумілу роботу з елементами, визначеними користувачем. Крім того, Pro1200 забезпечує легке підключення до інших машин із підтримкою Pro700 у тому ж полі.

Комбайни Case IH серії Axial-Flow 260 вийдуть на ринок обмеженим випуском у 2024 році. Стосовно появи в Україні – буде оголошено окремо.

На виставці Case IH вперше в Європі представив свою нову серію комбайнів Axial-Flow 160.

Модель Axial Flow 7160 отримала місткий бункер об'ємом 12300 літрів, вивантажний шнек, регульований вперед і назад з кабіни зі змінною швидкістю подачі, більш швидке регулювання швидкості обертання ротора, гідравлічний привод обмолоту, новий повітряний фільтр у салоні тощо. Техніка оснащена 8,7-літровим двигуном FPT потужністю 375 л.

Серія Axial-Flow 160 забезпечує простоту, якої оператори звикли очікувати від лінійки комбайнів Axial-Flow, але з деякими додатковими перевагами. Наприклад, такими перевагами є зерновий бункер більшої місткості, що вміщує до 12 500 літрів (на моделі AF 7160), у поєднанні з економією пального. І поки зерно збирається, налаштування в кабіні та система обмолоту зерна підтримують якість роботи.

Поява комбайнів серії 160 у лінійці Axial-Flow свідчить про додавання автоматизації Harvest Command до комбайнів потужністю 400 к.с. Harvest Command вносить автоматичні налаштування в залежності від зміни польових умов і зменшує кількість рішень, які повинні приймати фермери, забезпечуючи якість роботи узгодженість незалежно від того, хто перебуває в кабіні. Тепер малим і середнім виробникам не потрібно вибирати між комбайном правильного розміру та технікою.

Система AFS Harvest Command дозволяє бути більш продуктивними, ефективними та просто полегшити сезон збору врожаю. Автоматизація AFS Harvest Command офіційно підтримується для таких типів культур: кукурудза, соя, ріпак, ячмінь, пшениця та рис.

Зазначимо, новітня розробка системи прогнозування об’ємів маси для зернозбиральних комбайнів Case IH, що встановлена на цій машині, отримала срібну медаль конкурсу Agritechnica Innovation Awards 2023.

Мова йде про Forward Looking Feedrate Radar – прогнозну систему контролю швидкості подачі, яка використовує радар, щоб передбачити кількість матеріалу, який надійде в комбайн, і таким чином краще регулювати висоту зрізу, не ризикуючи заклинити, і для оптимізації пропускної здатності.

На відміну від рішень, які змінюють параметри роботи машини після того, як культура потрапляє в комбайн, Advanced Feedrate Control використовує передні радарні датчики для сканування та оцінки щільності культури перед тим, як вона потрапляє в машину – ще до початку процесу обмолоту.

На Agritechnica відбулась презентація повністю електричного трактора Farmall 75C Electric. 

Модель має потужність 75 к.с., що еквівалентно дизельній моделі. Акумуляторні батареї забезпечують середню тривалість автономної роботи протягом чотирьох годин.

Завдяки тихій роботі моделі, використання трактора особливо актуальне при виконанні робіт у комунальному господарстві на дворових територіях. Затребувана буде машина і в АПК.

Farmall 75C Electric має чотири напівавтономні функції, включаючи режим безпеки та функцію «йди за мною». Крім того, електричний Farmall 75C має безпечний режим, який може виявляти людей, тварин чи об'єкти у зоні на 360 градусів навколо трактора. Farmall 75C Electric потім попереджає оператора техніки спеціальним звуковим та світловим сигналом, та примусово відключає ВОМ.

Зазначимо, розробка отримала головну нагороду в категорії комунальних тракторів нагороди конкурсі Farm Machine 2024 («Машина року»).

Це одна з найбажаніших нагород у галузі сільськогосподарського машинобудування з моменту її заснування в 1997 році. Нагороди оцінює експертна комісія, яка складається з професійних журналів про сільськогосподарську техніку з усієї Європи та присуджується кожні два роки під час Agritechnica. Він включає більше десятка категорій, від XXL до спеціалізованих тракторів і від обробки ґрунту до логістики, а електричний трактор Farmall 75C переміг у категорії «Універсальний трактор».

На виставці Agritechnica був представлений трактор Puma 260 CVXDrive AFS Connect із повністю новою кабіною.

Puma 260 CVXDrive – це перша Puma, яка використовує технологію AFS Connect від Case IH, що забезпечує планування, аналіз і віддалений обмін даними на місцях і автопарках. Системи трактора також дозволяють здійснювати віддалений моніторинг, підтримку та усунення несправностей, таким чином зводячи до мінімуму час простою трактора.

Нова кабіна більша й тихіша, ніж у попередніх моделях Puma, має автомобільні стандарти матеріалів і низку простих у використанні функцій керування. Вона забезпечує оптимальний комфорт і легкість у використанні для кожного оператора, включає збільшення об’єму на 8%, зниження рівня шуму на 66 дБ і на 11% більше покриття скла для додаткового огляду та безпеки.

Безступінчаста трансмісія трактора CVXDrive здатна розвивати максимум 40 або 50 км/год, а максимальна швидкість на моделях зі швидкістю 50 км/год досягається при 1550 об/хв за мінімального споживання палива.

Оновлення включають більший паливний бак, нові гідравлічні клапани, було також додано й оновлено кілька місць для зберігання в кабіні, а також додатковий ящик з охолодженням, тощо.

Завдяки технології AFS Connect, оператори можуть комфортно досягати нових рівнів продуктивності та ефективності. Дисплей AFS Pro 1200 має великий 12,4-дюймовий екран, додаткову камеру, просте підключення через Bluetooth і можливість дистанційного перегляду, до якого в будь-який час може отримати доступ керівник ферми або надійний дилер Case IH. Операційна система AFS Vision Pro залишається знайомою та простою у використанні, дозволяючи операторам налаштовувати параметри трактора відповідно до своїх уподобань. Приймач AFS Vector Pro покращує навігацію та оптимізує сигнали підключення, забезпечуючи ефективну та послідовну роботу AFS Connect Puma.

У сукупності ці системні компоненти створюють потужний набір інструментів, які дозволяють виробникам легше відстежувати, обмінюватися та візуалізувати дані про обладнання, дозволяючи легше керувати фермою. А з доданим Remote Display View оператори можуть покластися на дилера Case IH, який проведе дистанційну діагностику машини, щоб визначити потреби в ремонті.

На виставці Case IH також представив трактор Magnum Rowtrac, оснащений технологіями Raven Autonomy.

Оснащений провідними технологіями, трактор Magnum Rowtrac для найвищої ефективності збирання врожаю під’єднується до зернового причепу, і інтегрується з комбайном.

Трактор Case IH з системою Raven дозволяє комбайнеру повністю контролювати швидкість, синхронізацію комбайна з трактором і вивантаження врожаю в зерновий причіп.

Для початку роботи комбайнер повинен встановити межі поля та місця вивантаження. За командою трактор використовує GPS і систему датчиків, щоб забезпечити безпечне пересування. Для розвантаження трактор повернеться до заздалегідь визначеної зони.

Всі операції виконує лише один оператор у комбайні.

Це вже третя високотехнологічна інтеграція між Case IH і Raven за останній рік. В листопаді минулого року Case IH представив описану вище інтеграцію з трактором Magnum минулого покоління, а до того – був представлений перший у галузі автономний розкидач Case IH Trident 5550.

На виставці Agritechnica-2023 технологіями Raven Autonomy був оснащений новітній трактор Case IH Magnum Rowtrac 400, який до переваг Raven долучив ще й «рідні» йому технології AFS Connect.

«Інтеграція провідної в галузі технології безпілотного сільського господарства Raven із потужністю Magnum забезпечує надзвичайно ефективне рішення для збирання врожаю, особливо на сучасному ринку з обмеженою робочою силою. Ці досягнення є ще одним вагомим результатом для Case IH, оскільки ми продовжуємо шлях до автономності» – розповіли в Case IH.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР