На які трактора пересядуть клієнти МТЗ

2022-10-12 16:44:54 2972
На які трактора пересядуть клієнти МТЗ

З року в рік найпопулярнішими тракторами на ринку України були МТЗ. Це було спричинено і звичкою до «майже вітчизняного», і низькою вартістю тракторів, і їхньою високою ремонтопридатністю. Але ж все змінюється.

На початку минулого десятиріччя трактори МТЗ займали 37% ринку тракторів в Україні. Найближчим конкурентом був китайський Dongfeng, що займав 12% своїми моделями мінітракторів.

Низька ціна та ремонтопридатність вигравали у більш технологічної (і більш дорогої) техніки. З часом більш ефективна техніка ставала й більш популярною, але МТЗ все одно міцно тримався на нашому ринку. Так могло тривати ще довго, але прийшло «ще одне але».

Зараз в Україні ще можна купити трактори МТЗ – це, як розповідають дилери, залишки з зимових закупівель. Нових запчастин вже не очікується (пам’ятаємо історію «Техноторга»).

Тож у терміновому порядку треба розглядати інші варіанти тракторів сегменту до 110 к.с. А вони є, і їх навіть чимало!

Зазначимо, модель МТЗ 82.1 в Україні зараз можна придбати за 880 000 грн. або $23500. 107-сильна модель 1025.2 обійдеться в 1 265 000 грн., або в $34000. Ось на неї і будемо орієнтуватися. Тож, на які трактора пересядуть клієнти МТЗ?

Китайські трактори

Ще з десяток років тому, співрозмірний китайський трактор можна було придбати іноді навіть дешевше за МТЗ. Але з плином часу на нашому ринку залишились бренди, що дійсно змогли конкурувати за серця аграріїв. Слідом за зростанням якості техніки, зросли і ціни, і тепер нове покоління китайських тракторів за своїми характеристиками (і за ціною) вже починає наближатись до європейських брендів.

Трактори МТЗ у новому поколінні також змінились і подорожчали.

Тож картина така: за ціною, співрозмірною, чи трохи вищою за ціну 107-сильного МТЗ (нагадаємо – це в районі $34000), наразі можна знайти 110-сильні Zoomlion RH1104 та Farmlead FL1104. На кілька тисяч доларів дорожче обійдуться трактори Changfa CFF1104, YTO NLX1054 (в районі $38000 і вище). Досить широкий діапазон цін у 105-сильного індійського трактора Solis 105 – його можна знайти в Україні від $36 до $40 тис.

Цікава ситуація склалася зі зміною поколінь, яку наочно видно на прикладі YTO та Zoomlion.

Зараз на ринку можна знайти трактори одразу двох лінійок – представників сучасності і минулого. Тож все ще можна пошукати трактори YTO LX954 та Zoomlion RC1104 – вони можуть виявитись навіть трохи дешевше за МТЗ 1025.2.

Європейські та американські трактори

Вартість тракторів провідних європейських та американських брендів зазвичай розраховується індивідуально – в залежності від лінійки комплектацій, додаткових опцій та ще багатьох факторів. Тож в цьому розділі наведемо вельми і вельми приблизні цифри, за якими можна побачити тенденцію.

В діапазоні цін $45-50+ тис. можна знайти трактори McCormick C110B MAX (в районі $45000), Deutz-Fahr Agrofarm 115G (в районі $47000), Zetor Proxima 110 (ближче до $50000).

Близькі до цих цифр та трохи дорожчі моделі тракторів Case IH Maxxum 110, New Holland T5.110, Landini Powerfarm DT110, John Deere 6110B. А також Massey Ferguson 5711S та New Holland Т6020.

Турецькі трактори

Окремо треба сказати за трактори з Туреччини, які представлені в Україні.

105-сильний Armtrac 1054e можна знайти за ціною в районі від $44000, 110-сильні Basak 2110S та Armtrac 1104 – близькі до $50000. Тож ціни на турецькі трактори вже співрозмірні з цінами на європейські та американські моделі. Зазначимо, що багато хто зі світових брендів має заводи в Туреччині. Тож в країні досить швидко вчяться виробляти продукцію і під своїми брендами.

Що в результаті

Як ми бачимо, епоха дешевих тракторів закінчилася. Останнім її відлунням є ще кілька китайських моделей, але загалом – аналогічні за потужністю (і вкрай відмінні за ергономікою, комфортом та навіть надійністю) китайські трактори вже будуть дорожче від МТЗ на 3-5 тис. доларів. І це не є межею: з того часу, як китайські виробники націлились на європейський ринок – в них геометрично росте і якість виконання, і ціна техніки. Вітчизняні дилери намагаються (часом доволі успішно) вибивати спеціальні комплектації та ціни саме для України, але прогрес не стоїть на місці – розрив цін буде змінюватись.

А щоб знайти 110-сильний трактор світового бренду на заміну МТЗ – доведеться знайти й додаткові 10-15 (а то й більше) тисяч доларів.

Тож аграріям вже треба готуватись мати в районі 45 (та більше) тисяч доларів (чи, як на сьогоднішній день, євро), які дозволять перейти на трактори нового покоління та нової парадигми.

Але ж, якщо прорахувати експлуатаційні витрати, ефективність техніки та врахувати час на ремонт, така інвестиція може (а за нашим переконанням – буде) більш вигідною для господарства. А допоки триватиме перехідний період, компаніям-постачальникам варто б запропонувати спецумови, які допоможуть аграріям безболісно перейти на нові трактори. І тоді – нова парадигма високоефективного сільського господарства, від якої вітчизняні фермери наполегливо намагались відкрутитись, завітає в кожний двір.

Підібрати собі трактор Case IH або New Holland можна у офіційних дилерів, контакти яких знаходяться на сайтах виробників: caseih.com, newholland.com, а трактори YTO та Changfa – у офіційного дилера agsolco.com.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР