Головні прем'єри-2022 на ринку тракторів

2023-01-03 18:00:30 2560
Головні прем'єри-2022 на ринку тракторів

Продовжуємо підбивати підсумки минулого року. У цьому матеріалі розкажемо про головні прем’єри тракторів на європейському ринку.

Оновлена серія тракторів Case IH Quadtrac

Трактор має шарнірно-зчленовану раму, чотири траки з незалежним повним приводом кожного траку, рівномірний розподіл навантаження та найпотужніший в класі двигун. Що в сукупності з 16-ступеневою трансмісією з PowerShift дозволяє максимально ефективно реалізувати тяговий потенціал, без пробуксовок та з мінімальною витратою пального в розрахунку на гектар обробленої площі.

А ще – менші пошкодження структури ґрунту, менше ущільнення ґрунту, більш ранній вихід в поле та певна незалежність від зміни погодних умов, що надважливо в такі вологі сезони, як нинішній.

Трактор укомплектований системою точного землеробства AFS від компанії Case IH, що забезпечує контроль продуктивності, максимальний час роботи, а в результаті – збільшення Вашого прибутку за рахунок економії та швидкості виконання завдань.

Система автоматичного водіння AccuGuide та телематика AFS Connect дозволяють забезпечити максимальну точність та ефективність роботи.

ВАЖЛИВО: система xFill може компенсувати втрату сигналів RTK тривалістю до 20 хвилин під час повітряних тривог.

New Holland Т7

Новий трактор T7.300 LWB з подовженою колісною базою пропонує більшу потужність і краще співвідношення потужності до ваги без втрати маневреності. Шини трактора висотою 2,05 м збільшують можливості зчеплення та продуктивності, водночас зменшуючи ущільнення ґрунту.

Трактор оснащений двигуном FPT Industrial NEF 6 SCR ECOBlue 2.0 Stage V потужністю до 300 к.с. Електронна турбіна зі змінною геометрією забезпечує високий крутний момент і економить пальне на низьких обертах.

Автономність трактора збільшується на 18%, що означає можливість подовження тривалості роботи в полях.

Кабіна стала комфортнішою та забезпечує звукоізоляцію 66 дБ(А), що є одним із найтихших показників на ринку. Слід також відзначити підвіску Comfort Ride, активну електрогідравлічну систему, яка від’єднує рух кабіни від руху шасі.

Оператор трактору може користуватись всіма перевагами монітора PLM Intelligence та 12-дюймового IntelliView, які доповнені повністю регульованим підлокітником SideWinder Ultra.

Новий флагман лінійки Case IH Puma – 260 CVXDrive 

Одразу на двох виставках сільгосптехніки, що проходили у Франції та Італії, – SIMA та EIMA, Case IH представив свій новий флагманський трактор лінійки Puma – 260 CVXDrive потужністю 260 к.с.

Серед ключових особливостей трактора – збільшена і ще більш затишна кабіна з новим робочим підлокітником і терміналом із сенсорним екраном AFS Pro 1200, за допомогою якого оператори можуть не лише встановлювати налаштування й автоматично записувати робочі дані, а й через телематику AFS Connect забезпечити миттєву двосторонню передачу даних між трактором і онлайн-порталом MyCaseIH, а також забезпечувати віддалений моніторинг/підтримку машини тощо.

New Holland T5S

В лінійці дві моделі – потужністю 90 к.с. і 100 к.с., які мають можливість вибору повної механічної трансмісії та коробки передач PowerShuttle. Зазначимо, що T5S – фіналіст у номінації «Краща комунальна техніка» конкурсу «Трактор року 2023».

Завдяки колісній базі 2350 мм і вазі приблизно 4 тонни T5S є універсальним трактором для тваринницьких і змішаних ферм, і здатен досконало працювати із передніми та задніми знаряддями на роботах – від транспортування матеріалів, легкої обробки ґрунту до внесення добрив.

Нова машина оснащена чотирициліндровим двигуном FPT F5 Stage V об’ємом 3,6 л. Оптимізована конструкція турбокомпресора та поршнів гарантує високу продуктивність та ефективність використання палива з максимальною потужністю лише при 1900 обертах на хвилину та максимальним крутним моментом 450 Нм для T5.100S, що забезпечується на 1300 обертах на хвилину.

T5S має на вибір механічну трансмісію 12x12 чи 20x20, або трансмісію PowerShuttle для плавного та швидкого перемикання без використання зчеплення.

Гідравлічна система оснащена подвійними насосами: один насос продуктивністю 36 л/хв призначений для рульового керування, а другий — до 82 л/хв для обслуговування.

Доповнює це електрогідравлічний ВВП 540/540E/1000 об.

T5S забезпечує широкий вибір ширини колії – навіть 1,5 м, що підходить для деяких застосувань у садівництві та фруктових садах.

Новий задній підйомник T5S оснащений 2 зовнішніми підйомними циліндрами для підвищення продуктивності та полегшення обслуговування. Трактори мають максимальну вантажопідйомність 4,4 тонни та оснащені елементами керування Lift-o-Matic для швидкого підйому та опускання знарядь у попередньо встановлене положення.

Трактори T5S мають нову простору кабіну з чотирма стійками, що забезпечує огляд на 320 градусів.

Опції включають телематику PLM Connect, автоматичне наведення EZ-Pilot і дисплей IntelliView TM 4 із підтримкою ISOBUS UT/TC.

Оскар Барончеллі, глобальний керівник відділу тракторів New Holland, сказав: «Ці нові доповнення до асортименту підтверджують репутацію сімейства T5 як універсальних, компактних машин із найкращою продуктивністю у своєму класі. Ми пишаємося тим, як ці характеристики визнані на міжнародному рівні, і що T5 знову увійшов до короткого списку в категорії «Кращий комунальний трактор» Трактора року 2023».

Нове покоління тракторів Fendt 700

З сьомим поколінням серії Fendt 700 Vario компанія Fendt представляє цілковито нову розробку та розширює діапазон потужності до 300 к.с. для універсального застосування. 

Новий двигун, опційна ширина колії 60 дюймів, FendtONE onboard та offboard, а також нове покоління фронтального навантажувача Fendt Cargo характеризують цю серію як універсальну для світового ринку. Вперше 700-а модель доступна зі швидкістю до 60 км/год. Технічні інновації потужних тракторів, такі як VarioDrive або інноваційна концепція охолодження, гарантують якісно нову маневровість у цьому класі.

Fendt 700 Vario розроблявся з акцентом на низьке співвідношення потужності та ваги, широкий діапазон потужності, гнучкість та дбайливе поводження з ресурсами і навколишнім середовищем. 6-циліндровий двигун AGCO Power об’ємом 7,5 л був цілковито адаптований до спектру потужності. Нейтралізація відпрацьованих газів здійснюється за допомогою дизельного каталізатора окислення (DOC), дизельного сажового фільтра (DPF) та селективного каталітичного відновлення (SCR) без рециркуляції відпрацьованих газів. Він відповідає необхідним стандартам викидів в усіх регіонах світу. В Європі це стандарт викидів Євро-5. Крім того, у двигуні встановлені гідрокомпенсатори, що не потребують обслуговування. Одноступінчата трансмісія Fendt VarioDrive складається з двигуна та адаптованої коробки передач Vario.

Система розумного керування повним приводом є однією з переваг Fendt VarioDrive. Трансмісія виключає необхідність ручного перемикання під час перемикання між полем і дорогою. Вона приводить у рух передній та задній мости у разі потреби та динамічно розподіляє потужність. У польових умовах доступне повне зчеплення з дорогою та уникнення перекосів під час руху по дорозі або на поворотах. Завдяки так званому ефекту Pull-in Turn машина ніби втягується в поворот. Результат: вкрай малий радіус повороту з повним зчепленням і меншим ущільненням ґрунту.

У новому поколінні Fendt 700 Vario керування трактором та навісним обладнанням здійснюється легко та індивідуально за допомогою багатофункціонального джойстика та опційного джойстика 3L в FendtONE onboard. Fendt 700 Vario серійного зразка оснащений 10-дюймовою цифровою панеллю приладів та 12-дюймовим терміналом на підлокітнику. Ще один 12-дюймовий термінал за бажанням доступний в обшивці стелі кабіни.

Розумні функції, такі як система навігації Fendt Guide, автоматичне управління секціями Fendt Section Control (SC) або застосування системи змінної норми внесення FENDT (VRC) відображаються за потреби на індивідуально призначених віконцях на терміналі.

Case IH розширив лінійку тракторів Farmall

Case IH розширив лінійку тракторів Farmall новими моделями – Farmall 90 A потужністю 90 к.с. та 100 A потужністю 100 к.с.

Новий чотирициліндровий 3,6-літровий двигун FPT F5 із системою вприскування палива Common Rail і 4 клапанами на циліндр здатен забезпечити максимальний крутний момент при низьких обертах двигуна: 380 Нм і 450 Нм при 1300 об/хв у Farmall 90 A і Farmall 100 A відповідно. Збільшення крутного моменту на 47% забезпечує здатність буксирування в ситуаціях високого навантаження.

Потужність передається через просту, ефективну, надійну та довговічну механічну трансмісію 12 x 12 або гідравлічну трансмісію Powershuttle (по чотири передачі в кожному з трьох діапазонів). Також доступний варіант трансмісії 20 x 20.

Повнопривідні моделі Farmall 90 A і 100 A оснащені передньою віссю класу 1.0 з електрогідравлічним блокуванням диференціала, і дисковими гальмами.

Щоб розширити універсальність цих нових моделей Farmall A, задня навіска має максимальну вантажопідйомність 4400 кг, а система Case IH Lift-O-Matic забезпечує швидкий підйом і опускання знарядь у попередньо встановлене положення на розворотах.

Трактори також оснащені плавним, самомодулюючим електрогідравлічним незалежним тришвидкісним ВВП (540/540E/1000) з опціями ECO та швидкості руху.

Обидві нові моделі Farmall A також можуть бути укомплектовані з заводу готовими до навантажувача кронштейнами та гідравлікою, що робить їх сумісними з фронтальними навантажувачами Case IH.

Нова кабіна на 4 стійки з рівною підлогою має більше простору, кондиціонер є стандартним, а максимальний рівень шуму становить лише 77 дБ. Додатковий люк у даху було зроблено ширшим для покращення видимості над головою, а кут огляду 320° забезпечує чудовий круговий огляд.

Крім того, новий 110-сильний трактор Farmall M в останніх числа грудня з’явився в мережі дилерів CASE IH в Україні

Трактор оснащений 3.9 літровим турбованим двигуном з інтеркулером потужністю до 110 кінських сил, що має крутний момент 430 Нм та рівень викидів Tier III. До цього поліпшена система охолодження з віскомуфтою, що дозволяє економити пальне взимку та запобігти перегріву в умовах спеки.

Двигун працює з трансмісією ActiveDrive 4 (Semi-Powershift) 16x16, має автоматичне блокування диференціалу та автоматичний повний привід, що зменшує витрату пального та дозволяє обрати оптимальний режим роботи.

Ключовою перевагою в роботі стане потужна електромеханічна гідросистема продуктивністю 65 л/хв з 3 парами гідровиходів, яка дозволяє керувати навіскою вантажопідємністю до 5400 кг та без проблем керувати важким сільськогосподарським обладнанням з високою точністю на заданій глибині.  

Простора кабіна з регульованою пневмопідвіскою сидіння, кліматичною установкою та аудіосистемою в стандартній комплектації у поєднанні з електрогідравлічним важелем перемикання напрямку руху Power Shuttle та високою ергономікою органів управління дозволяє оператору працювати ефективніше та зменшує рівень втоми.

Електромеханічна муфта валу відбору потужності має три різні швидкості (540, 540E та 1000 об/хв), що дозволяє агрегатувати з сільськогосподарським приладдям та будь-яким агрегатом вітчизняного чи іноземного виробництва для заготівлі щепи для опалення. 

В Україні з’явився перший трактор оновленої серії Case IH Optum AFS Connect

Трактор доступний в трьох варіантах потужності: 250, 271 та 300 кінських сил, та двох комплектаціях – ADVANCED та PROFESSIONAL. Обидві комплектації отримали оновлену кабіну DELUXE з підвищеним рівнем комфорту та увесь набір інструментів, щоб працювати з вищою продуктивністю в світі сучасних технологій та повною інтеграцією в Advanced Farming Systems (AFS).

Чим особливий цей трактор?

  • Новий підлокітник Multicontroller: легко програмується та дозволяє працювати з максимальною продуктивністю. Має подібні функціональні можливості з тракторами серій Magnum та Steiger.
  • Монітор AFS Pro 1200, з чіткою структурою моніторингу і налаштування трактора, чотирма відеовходами і можливістю підключення бездротової камери на навісному обладнанні.
  • Приймач AFS VectorPro, що забезпечує надійне позиціонування для кращої в своєму класі продуктивності.
  • Система автоматичного водіння AccuGuide та AFS AccuTurn Pro, що запобігають дублюванню, зменшують втомлюваність оператора та пришвидшує розвороти на краю поля.
  • Новий модуль обробки та підключення (P&CM), що забезпечує віддалену сервісну підтримку, віддалений перегляд дисплея та бездротове оновлення програмного забезпечення.
  • Телематика AFS ConnectTM, що дозволяє онлайн відстежувати параметри роботи.  
  • Оновлена трансмісія CVXDrive™, що працює в єдиній системі з двигуном та за рахунок APM (Auto Power Management) - працюють в оптимальному режимі, зменшуючи витрату пального.

Окрім того трактор має підвищений рівень безпеки, так як оснащений запатентованою системою стабілізації при русі з причепом. Як доводить практика, навіть недосвідчені оператори швидко опановують трактор, а хибні налаштування легко виправляються дистанційно за допомоги віддаленої сервісної підтримки.

В Україні представили New Holland T4N

Трактор оснащено абсолютно новим чотирициліндровим двигуном NEF потужністю 97 к.с. Трансмісія – 16x16 Shuttle Command, автоматичний повний привід. Для забезпечення стійкості та безпеки повний привід включається при натисканні обох гальмових педалей. Увімкнення та вимкнення переднього та заднього диференціалів здійснюється перемикачем, встановленим на передній панелі управління.

Передній міст SuperSteer забезпечує малий радіус повороту. Максимальна вантажопідйомність трактору 2600 кг.

Кабіна – Blue Cab 2-ї категорії, забезпечує покращений захист оператора, чудову кругову оглядовість і надвисокий рівень комфорту.

Всі моделі T4F можуть комплектуватися інтегрованою в конструкцію переднього мосту передньою навісною системою категорії I/II та ВОМ на 1000 об/хв. Управління передньою навіскою здійснюється з найвищою точністю, оскільки для цього використовуються повністю інтегровані органи управління гідравлічною системою.

John Deere 5ML

Компанія John Deere представила нову серію вузькоколійних тракторів 5ML, яка складається з трьох моделей – 5105ML, 5120 ML та 5130 ML з двигунами потужністю від 105 до 134 к.с.

Флагманська модель нової лінійки - трактор John Deere 5130ML - оснащена чотирициліндровим 4,5-літровим двигуном PowerTech Plus максимальною потужністю 134 к.с. і трансмісією PowerQuad Plus у стандартній комплектації або Powershift 8 як опція.

Машина має гідравлічний насос продуктивністю до 117 л/хв. Вантажопідйомність становить 4900 кг на задній навісці та 2900 кг на передній.

Трактори John Deere 5ML доступні з двома варіантами ширини колії: звичайною колією та шириною 1,55 метра.

Техніка пропонується з широким пакетом опцій та функцій для точного землеробства, такими як інтегрована система AutoTrac, тощо.

Valtra Q

Трактори Valtra 5-го покоління тепер доповнюються абсолютно новою серією, яка вписується між популярними моделями серій T і S. Нова серія Q, розроблена, розроблена та виготовлена ​​у Фінляндії, є трактором для великих ферм і постачальників послуг, які шукають продуктивність і передові інтелектуальні технології в діапазоні потужностей 230 – 305 к.с.

Серцем тракторів серії Valtra Q є перевірений 7,4-літровий двигун AGCO Power і трансмісія AGCO CVT.

Силовий агрегат характеризується надійністю та низьким споживанням палива, чому також сприяє функція EcoPower . Максимальна потужність доступна при дуже низькій частоті обертання двигуна 1850 об/хв , а максимальний крутний момент залишається стабільним між 1000 і 1500 об/хв. Максимальна швидкість руху досягається лише при 1500 об/хв.

Електронне керування трансмісією автоматично вибирає найнижчу можливу швидкість двигуна для підтримки мінімального можливого споживання палива та за потреби розподіляє потужність між гідравлікою, ВВП і трансмісією. Водій просто регулює налаштування відповідно до того, що найкраще підходить для нього або для поточної роботи.

Завдяки можливості регулювати реакцію трансмісії відповідно до навантаження двигуна, оператор може змінити поведінку трактора для ще більш економної або інтенсивної роботи, тим самим заощаджуючи паливо або час, відповідно до уподобань.

Трактори Valtra Q компактні, мають довгу колісну базу та низький центр ваги для стійкості. Пневматична підвіска переднього моста в поєднанні з довгою колісною базою збільшує тягову силу трактора і сприяє більшому комфорту в порівнянні з гідравлічною підресореною передньою віссю. Кабіна трактора також пневматична, а взаємна підвіска кабіни і моста синхронізована.

Серія тракторів Valtra Q підходить для будь-якого парку машин завдяки телеметрії Valtra Connect. Усі функції точного землеробства управляються через інтерфейс користувача SmartTouch.

У поєднанні з автоматичним керуванням поворотною смугою U-pilot і функцією автоматичного повороту поворотної смуги SmartTurn робота в полі стає ще простішою, а оператор може більше зосередитися на знарядді та роботі. При цьому мінімізується ущільнення ґрунту та підвищується швидкість та ефективність роботи.

Велика комфортна кабіна з підвіскою забезпечує відмінний огляд і підвищує комфорт водія.

Valtra F

Компанія Valtra офіційно представила нові трактори серії F для фруктових, овочевих та виноробних ферм.

Valtra F-Series – це компактні машини з висотою 1450 мм (з дугою безпеки) або 2450 мм (з кабіною). Потужна гідравлічна система підходить для більшості навісних знарядь, що робить цей трактор робочою конячкою для спеціалізованих завдань.

Valtra F оснащені абсолютно новим, компактним і економічним 4-циліндровим двигуном FPT об'ємом 2,8 літра, який відповідає нормам екологічних викидів Stage V. Мотор здатний розвивати на 10% більше крутного моменту, ніж його попередник. Для передачі потужності доступні три різні варіанти трансмісії.

У лінійці три моделі: Valtra F75 номінальною потужністю 75 к.с., Valtra F95 потужністю 90 к.с. та Valtra F105 на 101 к.с.

Серія F доступна у трьох різних версіях: з кабіною або без неї, а також вузька модель для робіт в обмеженому просторі.

Виробництво цих тракторів поступово нарощуватиметься, а перші поставки клієнтам очікуються у другому кварталі 2023 року.

Deutz-Fahr 6.4

Deutz-Fahr представив нову серію тракторів 6.4, що складається з трьох моделей потужністю від 136 до 156 к.с.

Нові моделі тракторів 6130.4, 6140.4 та 6150.4 оснащені чотирициліндровим двигуном Farmotion 45. Для нових машин на вибір пропонуються дві коробки: RVshift або безступінчаста TTV.

Інноваційна коробка передач RVshift має 20 передач вперед та 16 передач назад. Швидкість руху у стандартній комплектації становить від 1,5 до 50 км/год. Також як додаткова опція можлива доустановка електронної системи APS, яка допомагає автоматично вибирати найбільш ефективну швидкість руху та загальний режим роботи.

Іншим варіантом оснащення агромашин є безступінчаста трансмісія TTV. Тут бажану швидкість можна вибрати за допомогою розумної системи керування та ергономічного джойстика MaxCom. Електрогідравлічний реверс входить до стандартної комплектації.

Потужність гідравлічної системи у стандартній комплектації становить 90 л/хв, а опціональний насос із датчиком навантаження забезпечує продуктивність 120 л/хв.

Задній навісний пристрій здатний піднімати до 5870 кг. Опціонально вантажопідйомність може становити 9170 кг. Крім того, до переліку опцій входить передня навіска, здатна витримати 3000 кг.

Всі три моделі мають задній ВОМ (540/540ECO/1000 об/хв). Передній ВОМ із швидкістю обертання 1000 об/хв є додатковою опцією.

Всі три моделі трактора можуть бути оснащені новою кабіною з робочим місцем оператора MaxiVision у трьох різних варіантах. Базова кабіна доступна для моделей RVshift і супроводжується трьома або чотирма клапанами керування. Система MaxiVision+ доступна для моделей RVShift і TTV і включає два механічних і два електрогідравлічних клапани управління. Третій варіант – MaxiVision Pro з повністю електричними клапанами керування та 12-дюймовим екраном на підлокітнику, на якому можна керувати додатковими функціями, такими як ISOBUS.

Кожен варіант кабіни має пневматичну підвіску, значно більші дзеркала заднього виду, тримачі для смартфонів та планшетів, охолоджувач, радіоприймач DAB+ та нову аудіосистему.

Крім того, серія тракторів 6.4 оснащена повним електрогідравлічним приводом і диференціалом обмеженого ковзання. У стандартну комплектацію входять підвіска передньої осі, електронне гальмо стоянки і система рульового управління EasySteer.

Changfa CFF1104

Модельний ряд тракторів Changfa в Україні доповнили моделлю найбільш динамічно зростаючого сегменту – 110-сильним Changfa CFF1104.

Трактори мають високі показники ефективності та досить гарні експлуатаційні показники, проте мають низку переваг в порівнянні з дорогими тракторами, а саме - простота, надійність, низькі експлуатаційні витрати і збалансована ціна.

Трактор Changfa CFF1104 оснащений 4,8-літровим 4-циліндровим двигуном з водяним охолодженням, турбіною та інтеркулером Yuchai YC4A130-T311 Євро 3. Максимальний крутний момент 430 Нм, а тягове зусилля 22 кН. При цьому, пік крутного моменту доступний вже при 1500об/хв.

Тип приводу – 4WD. Кількість передач – 12+12 (з ходозменшувачем – 24+24).

Операційна вага трактора з пакетом противаг – 4600 кг.

3-точкова навіска категорії II з вантажопідйомністю 3000кг в базовому виконанні постачається з механічним управлінням. Навіска має кілька режимів роботи: регулювання позиції, регулювання зусилля, комбінований режим та плаваюче положення. Таким чином, забезпечуються всі основні вимоги до трактора в сучасному агровиробництві.

ВВП – на 540/1000 об/хв.

Гідросистема – об'єднана, на 35 л/хв. Але з другого кварталу 2022 року буде доступна роздільна гідросистема у якості опції. В конструкції гідравлічного розподільника використовуються спеціальні конічні ущільнення з функцією гідрозамка, який забезпечує надійну герметичність та ефективно запобігає зміні положення навіски під час зупинок, або при вимкненому двигунові.

В базовій комплектації модель CFF1104 оснащена стандартним для даного сегменту типорозміром шин 11,2-28/16,9-34. Використання даних шин, у поєднанні з широким діапазоном регулювання колії, дає можливість без переналаштувань заходити в міжряддя 70см, що робить дані трактори універсальним рішенням як при виконанні основних робіт (оранка, культивація, посів) так і робіт по догляду за посівами (обприскування, прополка бур’янів, тощо).

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР