Трактор New Holland Straddle отримав золоту медаль конкурсу German Design Awards 2023

2023-02-16 16:33:06 1450
Трактор New Holland Straddle отримав золоту медаль конкурсу German Design Awards 2023

Концепт-трактор New Holland Straddle став переможцем конкурсу German Design Awards 2023 у категорії «Кращий дизайн», отримавши золоту медаль.

German Design Awards — це престижна премія, яка присуджується Німецькою радою з дизайну — організацією, що спеціалізується на питаннях дизайну та брендів і знаходиться в місті Франкфурт-на-Майні. До її журі входять експерти з інновацій і дизайну з різних галузей промисловості.

Прототип цього трактора, який є спільною розробкою компанії New Holland Agriculture та всесвітньо відомого дизайнерського дому Pininfarina, вперше було представлено в 2021 році на міжнародній виставці обладнання та досягнень у галузі виноробства, вирощування та перероблення оливок і фруктів SITEVI.

Його було продемонстровано на відео, яке отримало тисячі переглядів на каналах компанії New Holland Agriculture відвідувачами з усього світу, котрих зацікавила концепція, розроблена спеціально для ефективної роботи у вузьких проходах на виноградниках. Адже виноградарям, які вирощують виноград на якісне дороге вино, доводиться вирощувати лозу з міжряддям меншим за півтора метри. При цьому їхні виноградники часто знаходяться на крутих схилах, а подвір'я ферм зовсім невеликі.  В таких умовах ягоди винограду збирають руками, а більшість робіт, пов'язаних з його вирощуванням, виконують за допомогою трактора, якому доводиться рухатися у вузьких проходах під низько звисаючими гілками виноградної лози.

Футуристичний дизайн, розроблений дизайнерським домом Pininfarina, поєднує в собі безпеку, комфорт і високі технології. Він натхненний формою келиха для шампанського: корпус машини високий, широкий вгорі і звужується донизу. Це своєрідна данина поваги виноробам, у чиїх виноградниках у таких регіонах, як Шампань, Медок та Бургундія, вирощується сировина для вин преміум-класу.

Кабіна трохи нахилена вперед, що додає дизайну динамізму. Вона повністю зроблена зі скла, чим забезпечується виняткова оглядовість навколо машини у вузьких міжряддях виноградної лози.

Зовнішній вигляд трактора загалом вирізняється плавними та динамічними лініями, притаманними сучасним автомобілям. А відкрита рама надає йому спортивного вигляду.

Кабіна має одні великі двері та поворотне сидіння; у дизайні інтер'єру використано деревину, що надає кабіні розкішного вигляду і викликає асоціацію з винними бочками.

Компанія New Holland Agriculture давно й неухильно віддана концепції ресурсозбережного сільського господарства та стратегії екологічно безпечних енергетичних технологій Clean Energy Leader, тому ця концепт-машина була створена для роботи на електричній тязі як внесок у майбутнє, де агротехніка працюватиме на альтернативних видах пального.

Бренд-президент компанії New Holland Agriculture Карло Ламбро зазначив: "Революційний концепт-трактор Straddle — це результат співробітництва двох компаній-спеціалістів у відповідних галузях, завдяки чому він поєднав у собі елегантний дизайн і насправді інноваційні рішення. Він являє собою далекоглядну концепцію у виробництві сільськогосподарських машин. Це велика честь для компанії New Holland отримати цю несподівану нагороду. І вона ще більше надихає нас створювати безпечні, зручні в користуванні, якісні і, звичайно ж, привабливі з точки зору дизайну машини.

Альфредо Палма, головний дизайнер транспортних засобів, додав: "Футуристичний дизайн концепт-трактора Straddle є збалансованим поєднанням функціональності, комфорту та безпеки, що доповнюється унікальним індивідуальним стилем, натхненним формою келиха для шампанського. Ми дуже пишаємось співпрацею з New Holland, і нагорода German Design Awards є черговим свідченням нашого спільного успіху."

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР