У 2023 р. почнеться серійне виробництво унікального гібридного трактора

2023-02-27 11:20:03 925
У 2023 р. почнеться серійне виробництво свого унікального гібридного трактора

У поточному році литовці почнуть серійне виробництво свого унікального гібридного трактора Auga M1. Трактор пропонує рішення, які ще не були реалізовані найбільшими світовими виробниками сільськогосподарської техніки.

Група компаній Auga, яка займається агротехнологіями та виробництвом органічних продуктів харчування, офіційно представила гібридний трактор Auga M1.

Трактор, розроблений і зібраний в Литві, оснащений біометаном і електроприводом і здатний безперервно працювати до 12 годин.

Досі трактори на альтернативному паливі не підходили для професійного використання в сільському господарстві. Наша команда інженерів знайшла рішення, яке вирішує проблеми із заправкою трактора та забезпечує безперебійну роботу протягом усього дня. В даний час трактори, що працюють на біометані, можуть працювати лише 2-4 години, тому що газові балони фізично не поміщаються до трактора. Але фермерам потрібна техніка, яку можна покластися щонайменше 12 годин. Група компаній AUGA знає про це, тому цю технологію було розроблено – розповідає Жетутіс Ющус, виконавчий директор AUGA Group

Трактор Auga M1 має довжину 6 м, висоту 4 м і використовує шини розмірністю 900/60R 42. Трактор може виконувати роботу еквівалентного дизельного трактора потужністю 400 к. с. протягом 12 годин на одній заправці.

Для того, щоб вирішити проблему достатньої кількості палива в машині, AUGA group розробила та запатентували нову конструкцію трактора, що дозволяє вміщувати великі балони з біометаном.

У тракторі використовується гібридна біометано-електрична паливна система. Коли трактор працює, двигун внутрішнього згоряння, що працює на біометані, виробляє електроенергію і передає її безпосередньо електродвигунам для приводу коліс.

Під час роботи в нормальних умовах, що не потребують великої потужності, трактор зберігає вироблений запас енергії в акумуляторах. Така система не витрачає даремно енергію в умовах низького навантаження і використовує відносно невеликий, але ефективний двигун і здатна при необхідності отримувати величезну потужність.

Для усунення проблеми нерозвиненості заправної газової інфраструктури, AUGA group пропонує швидку та зручну заміну газового картриджа. Газові картриджі можна заздалегідь заправляти та за необхідності забезпечувати швидку заміну просто в полі, що мінімізує ризики простою.

Перша серія тракторів складається з трьох моделей. Кожен з них оснащений різними компонентами. У серійному виробництві буде використана комбінація технологічних рішень, яка дасть найкращі результати на виробничих випробуваннях цього року. У серійній версії використовуються комплектуючі від всесвітньо відомих виробників, такі як двигун внутрішнього згоряння Ford і кабіна CLAAS.

Загальні інвестиції в розробку концептуальної моделі Auga M1 і виробництво першої серії тракторів наразі перевищили 3 мільйони євро. З моменту запуску прототипу компанія подвоїла кількість інженерів і планує найняти ще більше людей з інженерною кваліфікацією. Після технологічних випробувань у польових умовах група AUGA буде прагнути якомога швидше почати серійне виробництво цього року.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР