Які трактори CLAAS пропонує до сезону

2023-03-08 10:00:12 1334
Які трактори CLAAS пропонує до сезону

Наразі CLAAS в Україні пропонує аграріям цілу низку універсальних та спеціальних тракторів потужністю від 88 і аж до 524 к.с. В цьому матеріалі поговоримо про трактори CLAAS потужністю понад 110 к.с.

Перевищують поріг 110 к.с. на українському ринку трактори CLAAS трьох лінійок: ARION (потужністю від 110 до 165 к.с.), AXION (232-410 к.с.) та XERION (431-524 к.с.). Розглянемо їх докладніше.

Трактори CLAAS ARION

Трактори ARION представлені в Україні двома модельними рядами: ARION 400 та ARION 600.

Компактні ARION призначені для польових, транспортних робіт, роботи з фронтальним навантажувачем. Трактори прислужаться також для повсякденних робіт на фермі або в комунальних господарствах.

В тракторах ARION знайшли застосування технології, притаманні тракторам вищого класу.

Трактори ARION 400 оснащені 4,5-літировим двигуном з максимальною потужністю від 110 до 130 к.с. Характеристика потужності двигуна із системою Common Rail спеціально адаптована до ARION 400 для забезпечення більш постійної потужності й більш високого крутного моменту.

Трактори ARION 600 укомплектовані 6,8-літировим двигуном від 140 до 165 к.с. Завдяки величезному приросту крутного моменту у ARION 600 C є великі резерви потужності.

В парі з двигуном у обох модельних рядів – автоматична коробка передач QUADRISHIFT від CLAAS. Вона має 4 групи передач з 4 ступенями, які можуть перемикатися повністю автоматично з допомогою опції QUADRATIV, або за допомогою кнопок, якщо ситуація буде вимагати втручання механізатора. В будь-якому разі перемикання 4 передач відбувається під навантаженням без переривання потоку потужності. Усі передачі і навіть групи перемикаються без застосування зчеплення, лише кнопкою на важелі ручного газу.

Ходозменшувач (додаткова опція) дозволяє рухатись на швидкості від 490 м на годину (460 м/год для ARION 600), а за реверс відповідає прогресивний механізм REVERSHIFT. Механізм реверсування працює дуже чітко, без відкатів трактора під нахилом.

Завдяки дисплею CIS можна налаштовувати функції коробки передач згідно з побажаннями механізатора й умовами роботи. Завдяки різним налаштуванням QUADRACTIV адаптується до будь-якої ситуації та будь-якого оператора. У режимі транспортування – перемикаються всі 16 швидкостей, а при роботі в полі під навантаженням – автоматично перемикаються 4 швидкості в межах однієї групи.

Компактний трактор має високу маневреність і відмінний розподіл ваги. Завдяки цьому для трактора потрібне менше баластування, під щоденні завдання трактор може працювати взагалі без переднього або заднього баласту.

Підйомна сила задньої навіски трактора – до 6,5 т (6,9 для ARION 600), передньої – 2,8 т. Керування задньою навіскою здійснюється за допомогою електронної системи регулювання. Консоль управління системою тягово-позиційного регулювання навіски забезпечує максимальну максимальну продуктивність та якість обробітку грунту. До серійної комплектації належать також зовнішні елементи керування на крилах, що полегшують агрегатування знаряддь.

Завдяки повністю інтегрованій конструкції передньої навіски робоче знаряддя має лише невеликий винос.

У базовій версії відкритий гідравлічний контур продуктивністю 98 л/хв на обох серіях.

ВВП має максимум 4 варіанти частоти обертання: 540/1000 або 540/1000/540 ECO/1000 ECO об/хв.

Кабіна трактора пристосована до комфортного перебування механізатора впродовж довгого робочого дня та має хороший круговий огляд.

Вузький і знижений капот та широкий люк в даху (опція) забезпечують гарну видимість передньої навіски і фронтального навантажувача. Нова конструкція заднього крила допомагає краще бачити задньонавісне знаряддя.

У серійну комплектацію входить потужний кондиціонер.

Трактори CLAAS AXION

Наступна лінійка тракторів – CLAAS AXION, що поєднує в собі потужну тягу разом з економною витратою пального, комфорт керування разом з універсальністю.

В Україні присутні CLAAS AXION двох серій: 800 та 900.

Серія CLAAS AXION 800 складається з моделей, оснащених двигуном максимальної потужності 197 (+35) та 238 (+30) к.с., а серія CLAAS AXION 900 – від 320 до 410 к.с.

Трактори спроможні виконувати великі об’єми важких робіт (тобто призначені для великих підприємств), але цими машинами все більше цікавляться і середні господарства, які звертають увагу на зменшення експлуатаційних витрат і збільшення продуктивності.

«Молодша» серія 800 оснащена 6,8-літровим 6-циліндровим двигуном DPS номінальною потужністю 189-233 к.с., який із системою CLAAS POWER MANAGEMENT має ще до 35 к. с. додаткової максимальної потужності, які вивільняються у разі потреби при певних умовах.

Коробка передач HEXASHIFT – це 6 передач в 4 групах із електрогідравлічним керуванням. Вона дозволяє перемикати 6 передач під навантаженням без розриву потоку потужності. Передачі і діапазони перемикаються без застосування зчеплення – джойстиком DRIVESTICK на підлокітнику.

Завдяки HEXASHIFT і DRIVESTICK можна перемкнути всі шість передач і чотири автоматизовані групи рухом пальця. Або це здійснюється автоматично системою автоматичного перемикання HEXACTIV.

Ходозменшувач (опція) дозволяє пересуватись на швидкості до 500 м на годину.

Дисплей управління CIS забезпечує широкі можливості налаштуваннь.

Трактор оснащений заднім ВВП 540/1000 об/хв у серійній комплектації. Як опція – задній 540/540 ECO + 1000 об/хв , та передній на 1000 об/хв. Обидва ВВП можуть керуватися дистанційно кнопками.

Більш детально зупинимся на серії 900. За інформацією представників CLAAS вона користується найбільшою популярністю в Україні.

Тож трактори CLAAS AXION серії 900 оснащені 6-циліндровим двигуном FPT Cursor-9 об'ємом 8,7 л. Наразі в Україну поставляються машини з двигунами, що не містять AdBlue (тобто Tier II). Аграрії відмічають простоту і ремонтопридатність двигунів, що позитивно позначається на їх обслуговуванні.

Оскільки повний крутний момент у 1650 Нм доступний в широкому діапазоні швидкості обертання двигуна, це дозволяє значно збільшити продуктивність роботи з різними типами знаряддь.

Двигун вбудований в міцну литу раму з інтегрованим картером. Така конструкція дозволила знизити центр ваги, краще її розподілити. До того ж вона приймає на себе навантаження від передньої навіски та рами переднього моста. В результаті в статиці трактор має розподіл ваги 50:50, а у динаміці – значно покращене тягове зусилля. При виконанні багатьох легких швидкісних робіт можна навіть відмовитись від використання баласту.

Разом із двигуном працює безступенева трансмісія CMATIC від надійного німецького виробника. 

Трансмісія працює у взаємодії з двигуном і завдяки системі CPS (CLAAS POWER SYSTEMS) досягається їх ідеальна координація. Трактор автоматично регулює оберти двигуна і передаткове відношення трансмісії, контролюючи навантаження на двигун. Система автоматично тримає задану швидкість та обирає режим роботи в залежності від умов, забезпечуючи максимальне тягове зусилля і низьку витрату пального.

За рахунок того, що при роботі задіяна більше механічна частина, ніж гідравлічна, коробка має високий ККД, а також повністю адаптована під важкі роботи.

Кабіна тракторів обох серій змонтована на 4-точковій механічній підвісці, яка має три ступені жорсткості. Наявність підвіски кабіни дуже суттєво впливає на комфорт роботи у полі, та підвищує продуктивність роботи оператора.

Суцільне лобове скло, великий об’єм скління та спеціальне розташування стійок забезпечують вільний огляд дороги та навісних знарядь.

Рульова колонка – переміщується для зручності входу і виходу. Всі моделі в серійній комплектації обладнані кондиціонером, опційно крім ручного управління є також повноцінний клімат-контроль. Під сидінням розташований міні-холодильник, в лівій консолі знаходяться відділення для документів і знімне відділення; роз'єми живлення і ISOBUS для додаткових терміналів перебувають під правою консоллю.

Налаштування відбуваються за допомогою інформаційної бортової системи CEBIS, а керування трактором - багатофункціональним і дуже зручним джойстиком CMOTION; крім того використовується окремий екран для навігації.

Зазначимо, наразі для навігації використовується новий 12-дюймовий термінал CEMIS 1200, який приходить на заміну універсальних терміналів S10 або S7.

CEMIS 1200 стандартно включає функції ISOBUS, а також онлайн-передачі файлів. Трактор повністю готовий для роботи в системах точного землеробства.

Особливість джойстика СMOTION – його ергономіка. Горизонтальне положення руки оператора значно зручніше інших положень. І все керування трактора – можна здійснювати цією рукою: і режими гідравліки, і навіски, і автопілот, і трансмісія. Послідовність дій – програмується і значно спрощує роботу у полі при розворотах, плюс є клавіші, які програмуються під конкретні потреби.

Система телеметрії CLAAS TELEMATICS дозволяє оптимізувати робочі процеси, вести облік даних та зекономити час та гроші з допомогою дистанційного моніторингу.

Загалом, новітні електронні системи дозволяють максимально спростити керування трактором і запобігти помилок: достатньо задати швидкість – все інше трактор зробить сам.

Ще зазначимо, що у «базі» AXION 900 вже має гарну комплектацію: це всі необхідні баласти, і підвіска кабіни, і компресор, і підготовка під навігацію, і система телеметрії TELEMATICS Advanced на 5 років, і також у 2023 році діє акційна гарантія на нові трактори CLAAS AXION, що складає 2 роки або 4000 мг.

Трактори CLAAS XERION

Концепція XERION об'єднує широту застосування сучасного стандартного трактора з 4 колесами однакового розміру і повним приводом.

CLAAS XERION в Україні представлений трьома моделями: 4000, 4500 та 5000, оснащеними 12,5-літровим 6-циліндровим двигуном Perkins з максимальною потужністю 431, 483 та 524 к.с. відповідно.

В парі із двигуном працює безступенева надійна німецька трансмісія CMATIC. 

Трансмісія працює у взаємодії з двигуном і завдяки системі CPS (CLAAS POWER SYSTEMS) досягається їх ідеальна координація. Трактор автоматично регулює оберти двигуна і передаткове відношення трансмісії, контролюючи навантаження на двигун. Система автоматично тримає задану швидкість та обирає режим роботи в залежності від умов, забезпечуючи максимальне тягове зусилля і дуже низьку витрату пального.

За рахунок того, що при роботі задіяна більше механічна частина, ніж гідравлічна, коробка має високий ККД. 

Вся конструкція трактора кріпиться на міцній, повністю несучій рамі, яка пристосована для максимальної вантажопідйомності і високих навантажень при важких умовах експлуатації.

Обидві осі – керовані (у тому числі є і «крабовий хід»); найменший радіус розвороту складає всього 7 м. Повний привід – постійний.

Чотири колеса однакового розміру (діаметром до 2,16 м) оптимальним чином перетворюють потужність двигуна в тягове зусилля. Завдяки цьому велика опорна поверхня шин, незважаючи на можливу велику загальну вагу до 24 т при використанні трактора в якості сідельного тягача і 36 т при використанні трактора як енергозасобу, забезпечує оптимальне збереження грунту.

Задня навіска забезпечує максимальне зусилля на підйом 13,6 т, передня – 8,4 т. Обидві мають регулювання положення і гасіння коливань, керуються за допомогою багатофункціонального джойстика. Фронтальна навіска повністю інтегрована в раму.

Трактор XERION оснащений двома гідравлічними контурами. Головний контур обслуговує навішування і гідророзподільні секції, другий контур управляє масляним охолодженням, а також рульовим керуванням і гальмовою системою. Робочий тиск 200 бар при подачі 205 л/хв, максимальна подача – 105 л/хв на секцію.

Трактор може додатково оснащуватися третім гідравлічним контуром з подачею масла до 235 л/хв.

Поворотна кабіна у версії TRAC VC оснащена пневматичною підвіскою, здатна згладжувати найсильніші поштовхи навіть на нерівному полі. Простим натисненням на кнопку кабіну трактора XERION можна повернути на 180° менше, ніж за 30 с. Система управління повертається разом з кабіною – незалежно від напрямку руху.

Сидіння водія поставляється в трьох варіантах виконання. Як опція пропонується комфортне крісло, що повертається на 20° в сторону, що забезпечує водієві ще більш зручний кут огляду заднього простору для навішування знарядь.

Для інформування, реєстрації, управління і контроля використовується електронна система CEBIS. Вся важлива інформація виводиться на 8,4-дюймовий екран. Базові настройки машини в режимі роботи виконуються за допомогою поворотного перемикача CEBIS. Додаткова кнопка швидкого доступу забезпечує швидкий перехід до додаткових функцій.

Всіма функціями можна керувати шляхом всього лише кількох звернень до меню, виконуючи при цьому базові і точні налаштування.

Система управління трактора XERION доповнена новим багатофункціональним джойстиком CMOTION. Розподіл функцій між великим, вказівним і середнім пальцями сприяє зменшенню втоми руки і зап'ястя.

Система CLAAS TELEMATICS дозволяє відстежувати всі показники продуктивності, а також місцезнаходження машин, перебуваючи в будь-якому місці, де є доступ в Інтернет, будь то офіс або майстерня.

Завдяки системі GPS можливо точне визначення місцезнаходження трактора XERION на дорозі або в полі. Навіть перебуваючи в дорозі, ви можете отримати повну інформацію за допомогою мобільного зв'язку.

Трактори XERION виробляються на заводі у Німеччині і в минуломо році відзначили ювілей – 25 років. На сьогодні CLAAS XERION  унікальний і ідеально поєднує в собі універсальність, продуктивність, економічність та захист ґрунту.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР