Які завдання підвладні трактору Claas Xerion

2023-07-25 11:20:33 1736
Які завдання підвладні трактору Claas Xerion

З моменту появи на ринку 25 років тому XERION вирішив багато нестандартних завдань. Розглянемо історію цієї виняткової машини та декілька способів її використання.

Майстер перевтілення: із самого початку XERION задумувався як щось більше, ніж звичайний сільськогосподарський трактор. Завдяки чотирьом колесам однакового розміру, безступінчастій трансмісії, двигуну великої потужності й багатьом іншим особливостям, це ідеальний транспортний засіб для виконання різноманітних завдань.

Крім стандартних функцій, таких як обробка ґрунту й сівба, XERION використовувався для виконання багатьох завдань з моменту його появи 25 років тому, ніж ми спочатку уявляли. Настав час розповісти історію системного трактора в 12 трансформаціях (окрім багатьох інших):

1. Концепція

Створити транспортний засіб, який можна було б використовувати для широкого спектру завдань на фермі – це була концепція, над якою Гельмут Клаас працював протягом кількох років. Минуло майже 20 років, перш ніж у 1997 році нарешті було представлено перше покоління XERION.

Системний трактор мав безступінчасту трансмісію й чотири колеса однакового розміру, а за рахунок чотирьох монтажних майданчиків, розташованих спереду й позаду, машину можна було перетворити на кормозбиральний або навіть зернозбиральний комбайн.

2. Обертовий механізм кабіни

Ще однією відмінною рисою XERION є його кабіна, що обертається. Ця функція робить рух заднім ходом набагато комфортнішим під час спеціальних робіт. У звичайних тракторах зазвичай обертається тільки сидіння, а в XERION вся кабіна. Тож ви можете повертатися назад і вперед одним натисканням кнопки – і навпаки.

3. Бурякопідіймач

Деякі перші клієнти XERION першого покоління використовували його для збирання цукрових буряків. Спеціальне навісне знаряддя виробництва Holmer перетворило системний трактор на самохідний бурякопідіймач. Хоча це перетворення було дуже ефективним, воно так і не прижилося.

Швидкі темпи розвитку сільськогосподарської техніки призвели до того, що самохідні бурякопідіймачі згодом стали настільки великими, що їх уже не можна було замінити транспортним засобом із навісним знаряддям. Але принаймні це був доказ того, що системний трактор може бути справжньою альтернативою збиральній машині.

4. Транспортний засіб для відкритого видобутку

Системний трактор другого покоління вийшов на ринок у 2003 році. З потужністю до 380 к. с. XERION 3800/3300 був надзвичайно потужним, що з самого початку зробило його затребуваною машиною для спеціалізованих застосувань. Наприклад, за допомогою правильного навісного знаряддя системний трактор можна перетворити на цінного учасника флоту гірничих транспортних засобів для відкритого видобутку і використовувати для переміщення й обслуговування дренажних труб і стовбурів свердловин.

XERION ідеально підходить для такого виду робіт, оскільки його повна рама забезпечує величезну вантажопідйомність. Більше того, його гідравліка достатню потужна для управління краном, який піднімає важкі труби.

5. Рядова сівалка

Посів – один із багатьох талантів XERION 3800/3300. Завдяки повній рамі системний трактор може перевозити набагато більший насіннєвий бункер, ніж звичайні рядові сівалки. Тож протягом зміни водій може обробити більше гектарів за день, оскільки йому не потрібно так часто зупинятися, щоб поповнити запаси.

Водночас XERION захищає ґрунт, оскільки його навантаження рівномірно розподіляється на чотири колеса однакового розміру.

6. Агрегат для збирання паливної деревини.

Тополі й верба: свого часу ці дерева, що швидко ростуть, вважалися альтернативним джерелом енергії. Вони також вважаються такими, що не виробляють CO2, оскільки під час згоряння вони виділяють стільки ж вуглекислого газу, скільки поглинають протягом свого життя.

XERION часто використовувався для збирання порослі цих дерев. Високий крутний момент двигуна й потужність ВВП ідеально підходять для рубання. Однак ця сфера застосування не змогла отримати широке визнання в довгостроковій перспективі, оскільки останніми роками паливні гранули поступово витіснили тополю, вербу й інші культури біомаси.

7. Чемпіон з рубання деревини

Рубання деревини й подрібнення пнів є ще двома спеціалізованими напрямками роботи, які опанував XERION. Завдяки високій потужності, що подається на ВВП, і високій гідравлічній потужності флагманський трактор CLAAS у своїй стихії управляє грейфером й контролює його.

Під час подрібнення пнів важливою є дуже повільна й точна їзда як вперед, так і назад. XERION, зокрема покоління 5000/4500 потужністю 500 к. с., має ідеальне оснащення завдяки високій потужності двигуна, безступінчастій трансмісії й кабіні, що обертається. Високоефективний ВВП допомагає трактору керувати подрібнювачем у густих заростях.

8. Збирання конопель

Коноплі – чи як лікарський засіб, чи як композиційний матеріал в автомобільній промисловості – використовуються в широкому асортименті продуктів. Але збір цієї культури – справа непроста: комбайнам для збирання конопель доводиться здирати листя, а стебла зрізати, пресувати й подрібнювати.

Складність цього процесу вимагає особливо великих машин. Маючи відповідне навісне знаряддя, XERION справляється з цим завданням завдяки повній рамі і високій потужності гідравлічного приводу.

9. Майстер по роботі із силосним відвалом

Робота із силосним буртом є одним із найпопулярніших видів використання XERION. Його кабіна, що обертається, забезпечує круговий огляд робочого середовища, а його велика власна вага допомагає ущільнювати силос. А режим крабової їзди дозволяє системному трактору закатати вдвічі більшу площу за один прохід.

Високий крутний момент у поєднанні з низькими обертами двигуна зумовлює відносно низьке споживання палива, але водночас забезпечує вражаючу потужність штовхання – тому водії можуть встановлювати надширокі силосні леза й штовхати ще більше матеріалу.

10. Внесення гноївки

XERION також відмінно справляється з роботою по внесенню гноївки. Версії TRAC або SADDLE TRAC можуть тягнути дуже великі, важкі резервуари. Вони також дбайливо ставляться до ґрунту в режимі крабової їзди.

Унікальне S-подібне навісне знаряддя гарантує, що навантаження резервуара розташовується між осями, а не обмежується тільки задньою віссю, як в інших машинах. Це також створює коротшу, дуже маневрену комбінацію.

11. Снігоочисник

Покрив снігу метр завтовшки заблокував дороги? Час задіювати XERION. Завдяки високій потужності його ВВП він ідеально підходить для ролі снігоочисника.

Високий крутний момент на низьких обертах двигуна забезпечують високу ефективність його роботи.

12. Машина-універсал

XERION також використовують в аеропортах для розчищення снігу, підмітання доріг, розкидання й транспортування вантажів.

Дійсно універсальна машина. Яких перевтілень зазнає XERION в майбутньому?

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР