Valtra модернізує та розширює завод у Суолахті

2023-10-05 11:20:31 1076
Valtra модернізує та розширює завод у Суолахті

Нещодавні інвестиції у завод Valtra в Центральній Фінляндії дозволяють ще краще обслуговувати клієнтів завдяки підвищенню ефективності виробництва та кращим умовам праці для багатьох із 1200 співробітників.

Великі вдосконалення для великих тракторів

Найпомітнішою зміною на фінській фабриці є новий фарбувальний цех Valtra площею 2000 кв. м. Ця вражаюча будівля розташована безпосередньо біля основного конвеєра. Новий фарбувальний цех забезпечує високу якість фінального результату для клієнтів і підвищує ефективність процесу.

У новій установці зібрані рами тракторів доставляються з конвеєра в новий фарбувальний цех за допомогою візків з автоматизованим керуванням (AGV). Потім рами підвішуються та переносяться підвісними конвеєрами. Цей підвісний спосіб транспортування та додатковий простір в новій будівлі дозволяють більш ефективно мити, сушити, фарбувати та ґрунтувати.

Перший фарбувальний цех був збудований у 1969 році і знаходився в головному збиральному залі. І хоча протягом багатьох років технологія фарбування розвивалася, старий фарбувальний цех був недостатньо великим, щоб вмістити найновіші потужні трактори Valtra – серії Q і S. Перенесення фарбувального цеху дозволило команді Valtra краще обслуговувати своїх клієнтів, сприяючи прискореному темпу виробництва, що збільшує продуктивність. Ця зміна також значно покращує умови праці робітників складального цеху, оскільки шум, спека та вологість старого фарбувального цеху були усунені.

Більша потужність і ефективність заводу трансмісій

Завод трансмісій Valtra в Суолахті також зазнає значного розширення та модернізації. В даний час завод виробляє трансмісії, які використовуються в тракторах серій N і T, а також постачає трансмісії для південноамериканського ринку та компоненти трансмісій для інших заводів AGCO. У майбутньому безступеневі трансмісії AGCO CVT, які використовуються в серіях Q і S, також виготовлятимуть у Фінляндії.

Новий стенд для випробувань трансмісій, призначений для трансмісій серій Q і S, дозволить збільшити виробництво тракторів із високою потужністю, щоб задовольнити дедалі вищий попит клієнтів.

Серед інших вдосконалень, які покращують результати для клієнтів – нова автоматизована система виробництва FMS 5, яка об’єднана зі складом матеріалів і сучасними машинними центрами. Ця нова система забезпечує незмінну якість, а також більшу продуктивність. Три додаткові машинні центри завершать FMS на початку 2024 року.

Директор з виробництва Valtra EME Тіяна Герлеві підкреслює важливість безпечного, надійного та високоякісного виробництва в Суолахті: «Ми інвестуємо в технології, які покращують якість та ефективність продукту для клієнтів, а також покращують безпеку та умови праці для нашої команди. Завдяки більшій автоматизації та точній обробці наші оператори можуть працювати в чистіших і тихіших умовах”.

Інвестиції в науково-дослідні розробки

Команди інженерів Valtra отримають переваги від прискорених результатів випробувань, коли в другій половині 2024 року буде відкрито абсолютно новий тестувальний центр. Будівля площею 850 кв. м із повним клімат-контролем дозволить тестувати цілі трактори або окремі модулі в екстремально спекотних чи холодних умовах і різному рівні вологості повітря – незалежно від погоди на вулиці.

«Новий тестувальний центр робить процеси розробки та дослідження більш ефективними, що вигідно як нашим клієнтам, так і співробітникам. Незабаром тут, у Суолахті, ми зможемо цілорічно перевіряти модулі тракторів під навантаженням і за екстремальних температур. Ця зміна прискорить розробку та випробування, наприклад, майбутніх джерел енергії та технологій, що працюють при екстремальних температурах, або технологій управління температурою в кабіні», — коментує директор з розробки Valtra Генрі Палонен.

Відвідування заводу Valtra

Екскурсії та відвідування заводу доступні для спеціальних груп. Під час візитів клієнти можуть на власні очі побачити багато з вищезазначених удосконалень, а також нещодавно відремонтований центр відвідувачів і магазин, розташовані в Атріумі. Гості також можуть відвідати оновлену Valtra Unlimited Studio, розташовану поруч зі спеціальною залізничною лінією, де трактори виходять із заводу, і центр AGCO Reman, який постачає відновлені двигуни, трансмісії та запчастини клієнтам Valtra.

Valtra продовжує підвищувати ефективність і екологічність свого виробництва. З 2022 року фабрика працює на 100 % відновлюваній енергії та використовує відновлюване дизельне пальне під час тестування та першої заправки трактора вже більш як п’ять років.


Нагадаємо, в Україні одним з провідних дилерів Valtra є компанія «Агробудівельний альянс «Астра» – один з найбільших постачальників і сервісних операторів сільськогосподарської техніки в Україні. Основні напрямки діяльності компанії — це продаж нової та вживаної сільгосптехніки техніки; гарантійний сервіс та продаж запасних частин.

«Астра» пропонує своїм клієнтам широкий асортимент техніки для виконання практично всіх видів сільськогосподарських робіт: Fendt, Valtra, Manitou, Berthoud і Horsch, Framest, Bogballe, Valley, Trimble, Oros. Компанія постачає замовникам найширший спектр оригінальних запасних частин для підтримки всіх моделей сільськогосподарської техніки всесвітньо відомих виробників. Ключову позицію в діяльності компанії посідає сервісне обслуговування сільгосптехніки, що розповсюджується на майже всю територію України і забезпечує швидке реагування на запити від аграріїв.

Компанія «Астра» вже 25 років працює на аграрному ринку України та забезпечує сільгоспвиробників якісною сільгосптехнікою, інноваційними агротехнологіями та незмінно високим рівнем сервісу.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР