1

Тема: Чи варто купувати ортопедичні стельки?

Привіт! Я от думаю, чи варто купувати ортопедичні стельки для мого сина. Він часто скаржиться на біль у ногах після тривалих прогулянок або занять спортом. Я чув, що стельки можуть допомогти, але не впевнений, чи це справді так. Можливо, у тебе є досвід у цьому питанні? Чи варто інвестувати в такі стельки, і чи дійсно вони можуть полегшити стан?

2

Re: Чи варто купувати ортопедичні стельки?

Привіт! Я стикався з подібною проблемою, коли моя дочка почала ходити в школу і скаржилася на втому та біль у ногах. Ми вирішили спробувати ортопедичні стельки після консультації з лікарем. Мушу сказати, що результат був позитивним. Біль зменшився, і вона стала менш втомлюватися. Стельки допомогли правильно розподілити навантаження на стопи і підтримували правильне положення ніг. Але важливо правильно підібрати стельки, щоб вони відповідали особливостям ноги дитини.

3 Востаннє редагувалося kateryna (31-08-2024 12:16)

Це звучить обнадійливо, дякую за відгук! А чи потрібен був якийсь спеціальний огляд у лікаря перед тим, як ви придбали стельки? Чи варто звернутися до ортопеда, щоб підібрати стельки індивідуально, чи можна обійтися стандартними моделями з аптеки? Я хотіла би бути впевненою, що зроблю все правильно, щоб допомогти синові уникнути проблем у майбутньому.

4

Так, перед тим як придбати ортопедичні устілки https://ortosalon.ua/ua/ortopedicheskie … upinatory/   , ми обов’язково проконсультувалися з ортопедом. Лікар провів детальний огляд і зробив діагностику стопи, щоб визначити, які саме стельки потрібні. Важливо враховувати індивідуальні особливості стопи, такі як висота склепіння, наявність плоскостопості чи інших деформацій. Ортопедичні стельки бувають різних типів – для корекції плоскостопості, для підтримки склепіння, для розподілу навантаження при ходьбі. Якщо у дитини є конкретні проблеми, то стандартні стельки можуть не дати потрібного ефекту, а іноді навіть нашкодити. Індивідуальні стельки, виготовлені за мірками стопи, можуть бути кращим варіантом, оскільки вони враховують всі анатомічні особливості. Однак якщо проблеми незначні, можна почати зі стандартних устілок, але все ж таки після консультації з лікарем. Головне – це правильний підбір і регулярний контроль, щоб стельки дійсно допомагали і не викликали додаткових незручностей або болю.

https://i.postimg.cc/FRbvbByq/27-08-2024-193759.jpg