1 Востаннє редагувалося kateryna (18-04-2025 12:41)

Тема: Дайте рецепт маринованих печериц з гірчицею

Дуже хочеться зробити мариновані печериці вдома, але не просто звичайні, а такі, щоб з гірчицею були — гостренькі, пікантні, щоб язик танцював, коли куштуєш! Хочу саме домашній рецепт, не те що в магазинах. Може, хтось має перевірений, з нотками гірчиці, оцту і спецій, щоб не переварити гриби, але й не залишити сирими? Цікавить також, скільки зберігаються, чи треба стерилізувати банку, чи просто залити гарячим маринадом і закатати. Дуже цінуватиму, як поділитесь точними пропорціями і способом приготування — сам поки новачок у цій справі.

2

Re: Дайте рецепт маринованих печериц з гірчицею

Я вже не один десяток банок грибочків закрив — і з перцем, і з коріандром, і, звісно ж, з гірчицею. Це один з моїх улюблених способів — в міру кисло, злегка солодко, а гірчиця додає такої гостроти, що пальчики оближеш. Головне — не пересмажити маринад, бо гриби ніжні й легко вбирають смаки. Рекомендую використовувати як зернисту, так і мелену гірчицю — перша дає текстуру, друга — аромат. І так, краще заливати маринадом і не стерилізувати довго, бо гриби тоді будуть як гума. Але детальніше — далі поясню.

3

Я вже аж уявляю собі ті хрусткі грибочки з насиченим смаком, що аж у носі щипає! Мене цікавить: а ти гриби як обробляєш перед маринуванням? Треба варити їх чи просто ошпарити окропом? І скільки вони стоять у банках — місяць, два? Бо хочу зробити не одну банку, а кілька — для себе й на подарунки. І ще цікаво, які саме спеції ти додаєш, окрім гірчиці? Буквально всі деталі цікавлять — ну люблю я все розкручувати по кроках!

4

kateryna написав:

Я вже аж уявляю собі ті хрусткі грибочки з насиченим смаком, що аж у носі щипає! Мене цікавить: а ти гриби як обробляєш перед маринуванням? Треба варити їх чи просто ошпарити окропом? І скільки вони стоять у банках — місяць, два? Бо хочу зробити не одну банку, а кілька — для себе й на подарунки. І ще цікаво, які саме спеції ти додаєш, окрім гірчиці? Буквально всі деталі цікавлять — ну люблю я все розкручувати по кроках!

Тримай рецепт маринованих печериць з гірчицею Торчин https://torchyn.ua/recipes/marinovan-pec … irchitseyu отже для приготування візьміть 700 г печериць, добре промийте, обріжте ніжки й відваріть у підсоленій воді до закипання.
Окремо приготуйте маринад: 695 г води, 45 г оцту, 21 г цукру, 20 г солі, 2 лаврові листки, по 4 горошини чорного й запашного перцю. Закип’ятіть, зніміть з вогню, додайте 1,5 ст. л. олії й 1 ст. л. діжонської гірчиці. Покладіть туди гриби, доведіть до кипіння, одразу зніміть. Розкладіть у стерилізовані банки, закрутіть, охолодіть.
https://i.postimg.cc/pVg1XyHz/999.png