1

Тема: Наскільки ця перевірка по VIN-коду бути достовірною?

Розглядаю можливість купівлі автомобіля з пробігом, і скрізь читаю, що обов’язково потрібно перевіряти машину по VIN-коду. Але от питання: наскільки ця перевірка може бути достовірною? Чи можна таким чином дізнатись всю історію авто, включно з можливими ДТП, заставами, змінами власників, викраденням? Чи не буває, що VIN-код спеціально підроблений, або в документах зазначено один код, а на кузові інший? І як узагалі самостійно це перевірити, щоб уникнути шахраїв? Хочу придбати авто чесно, але не хочу потрапити в халепу через власну необізнаність у тонкощах цієї теми.

2

Re: Наскільки ця перевірка по VIN-коду бути достовірною?

VIN-код — це наче ДНК автомобіля, і перевірка по ньому справді може виявити багато важливого: кількість власників, участь у ДТП, обслуговування, пробіг, викрадення, арешти. Але важливо користуватися перевіреними базами даних. Деякі онлайн-сервіси дають лише загальну інформацію, інші — глибший звіт. Ще нюанс — звертай увагу, чи VIN однаковий у всіх місцях: на кузові, під лобовим склом, у техпаспорті. Різниця може свідчити про серйозні проблеми. А ще не забудь порівняти дані з базами МВС або міжнародними системами.

3

Я вже переглядав кілька машин, і справді помічав, що VIN буває ледве помітним або частково зафарбованим. А ще деякі продавці намагаються не давати повного коду, мовляв, «приїдьте — покажу». Це викликає підозри. Думаю, краще спочатку перевірити онлайн.

4

Ніколи не ведись на фрази «приїдеш — покажу». Надійні продавці одразу дають повний VIN. Якщо хочеш швидко, зручно й без зайвих клопотів перевірити історію машини, раджу скористатися сервісом vins.wiki Там можна безкоштовно ввести VIN-код і отримати базову інформацію, а за потреби — купити розширений звіт, де буде детальна історія: пробіг, ДТП, ремонти, зміни власників, інформація з лізингових і страхових компаній. Особливо корисно, якщо авто пригнане з-за кордону. Інтерфейс інтуїтивний, дані надаються з багатьох міжнародних джерел. Я завжди користуюсь цим сервісом і ще жодного разу не пожалкувала — краще перевірити, ніж потім розгрібати проблеми з авто.
https://i.postimg.cc/W45gbcBs/image.png