1

Тема: Чи обов'язково потрібно оформляти Зелену карту?

Привіт всім! Питання до тих, хто подорожував автомобілем за кордон: чи обов'язково потрібно оформляти Зелену карту? Я планую поїхати в Європу на авто і вже почав дізнаватися про необхідні документи. Зрозуміло, що без неї не виїхати, але ось питання: яка компанія надає найкращі умови по ціні і покриттю? Зараз цікавлюся саме страховкою для поїздок по країнах ЄС, тому буду вдячний за поради, якщо хтось стикався з таким питанням.

2

Re: Чи обов'язково потрібно оформляти Зелену карту?

Так, ти правильно сказала, що без Зеленої карти не можна виїхати з України в країни ЄС. Вона є обов'язковою для всіх транспортних засобів, які виїжджають за кордон. Я оформлював страховку минулого року — мені сподобалося, що є багато варіантів по покриттю та цінам. Також пропонують як стандартне покриття, так і додаткові послуги, наприклад, для країн, де високий ризик ДТП. Для Європи, як на мене, оптимальний варіант — це базове покриття плюс підтримка в разі нещасного випадку.

3

Дякую! Тепер стало зрозуміло. Я, до речі, теж збираюсь поїхати до Європи на авто і вже почала оформлювати Зелену карту. Правда, я ніколи раніше не оформлювала її самостійно, тому це для мене вперше. Хотіла уточнити — чи є варіанти, щоб страховка покривала не лише ДТП, але й випадки з технічною поломкою автомобіля або інші непередбачувані ситуації? Бо хочеться бути максимально захищеною на випадок будь-яких неприємностей.

4

Я оформлював Зелену карту через Оранту https://oranta.ua/products/zelena-kartka/ Я правильно зробив. Декілька років тому, коли їхав через Польщу в Німеччину, мій автомобіль зламався на середині шляху, і завдяки страховці все було покрите: не лише ремонт, а й евакуація машини до найближчого сервісу. Що дуже зручно — в Оранті є різні пакети, де включені не тільки ДТП, а й технічні поломки, допомога на дорозі і навіть евакуація. Я особисто оформляв пакет, який включає все: від медичної допомоги до технічної підтримки на дорозі. Страховка працює не лише на території України, а й в країнах ЄС. Враховуючи, скільки можуть коштувати непередбачувані ситуації за кордоном, така страховка — це просто must-have.

https://i.postimg.cc/jS41L0gp/25-04-2025-110955.jpg